Hongerige Wolf: Festivaldirecteur

Festival Hongerige Wolf in Hongerige Wolf zoekt een Festivaldirecteur voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 03-12-2021Festival Hongerige Wolf is een driedaags cultureel festival dat in juli plaatsvindt in en om ‘Hongerige Wolf’, een piepklein dorpje met zo´n zeventig inwoners in Noordoost Groningen. Het festival is ontstaan vanuit een uit-de-hand-gelopen verjaardagsfeestje (2011) van één van de oprichters. Inmiddels is het uitgegroeid tot een festival dat ieder jaar een paar duizend bezoekers trekt. Van trouwe bezoekers tot nieuwe ontdekkers.

Het festival wordt georganiseerd door een professioneel team en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Ook de dorpsbewoners spelen een belangrijke rol. Zij stellen hun atelier, koeienstal of tuin beschikbaar en ontvangen de bezoekers nuchter maar gastvrij. Het festival is kleinschalig, persoonlijk, en verrassend.

Muziek, theater, dans, beeldende kunst, film en dj’s en een bijzonder randprogramma met aandacht voor de natuur en omgeving, maar dan nét anders. En het festival vergeet ook de kleintjes niet! Het programma voor jong en oud is origineel en eigenzinnig. Je komt er om nieuwe dingen te ontdekken, te ervaren en te beleven.

Concerten vinden plaats op het Schapenveld, theater op de dijk, dans in bloeiende tuinen en ’s nachts kun je vanuit je luie strobaal onder de populieren van bijzondere films genieten. En als je wil, kun je tot in de kleine uurtjes dansen in de Danssilo met uitzicht over de uitgestrekte graanvelden. We kijken er naar uit om in 2022 – na twee jaar corona – eindelijk de tiende editie te kunnen vieren!

Festivaldirecteur

8 uur per week

Functieomschrijving en werkzaamheden:
Wil jij het gezicht worden van Festival Hongerige Wolf en met ons het festival het volgend decennium inluiden?

Vanwege het vertrek van de huidig zakelijk leider geeft het bestuur van Stichting Hongerige Wolf een nieuwe invulling aan het team en is het op zoek naar een festivaldirecteur. De directeur is samen met het kernteam de drijvende kracht achter Festival Hongerige Wolf (en andere culturele uitingen van de stichting) en is in staat het festival naar een hoger niveau te tillen. We zijn op zoek naar een cultureel ondernemer die met visie nieuwe en bestaande doelgroepen weet te bereiken en (culturele) samenwerkingsverbanden aangaat.

Het bestuur zoekt een verbinder die mensen weet te inspireren. In samenwerking met het bestuur en het team bepaal je verder de koers van het festival. Je zet in op diversiteit, inclusie en duurzaamheid, niet alleen in het programma, publieksbereik en partners, maar ook binnen de organisatie.

De samenwerking start bij voorkeur per 1 februari 2022. Je zal op freelance basis werkzaam zijn. De werkzaamheden zullen gemiddeld één dag in de week in beslag nemen met een toename in de werkzaamheden in de maanden juni en juli.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Eindverantwoordelijk voor de jaarlijkse realisatie van Festival Hongerige Wolf;
 • Je geeft leiding aan het kernteam met een artistiek leider, productieleider, hoofd communicatie, vrijwilligerscoördinator en hoofd horeca en bent sparring partner waar nodig;
 • Je onderhoudt contact met bewoners van het dorp Hongerige Wolf;
 • Je doel is om het festivalpubliek te vergroten en verbreden door een eigenzinnig festival met een aanlokkelijke programmering neer te zetten;
 • Opstellen en bewaken van jaarbegrotingen, meerjarenbegrotingen en jaarverslag in samenwerking met penningmeester van het stichtingsbestuur;
 • Je bent verantwoordelijk voor de werving van eigen inkomsten, fondsen, donaties, subsidies en sponsoring;
 • Je verzorgt periodieke financiële & artistieke rapportage aan het bestuur;
 • Je bent verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, inclusief werving en selectie van medewerkers en vrijwilligers;
 • Je initieert en onderhoudt strategische allianties met culturele partners in Nederland, Duitsland en Groningen;
 • Je vertegenwoordigt FHW naar politiek, media, fondsen, bedrijfsleven, brancheorganisaties en alle culturele partners.

Wat wij van je vragen:

 • Een opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • Ervaring als organisator van festivals of andere evenementen in de culturele sector;
 • Bedreven in het aanvragen van overheidsfinanciering, fondsenwerving en sponsoring;
 • Zakelijk en financieel inzicht gecombineerd met grote affiniteit met cultuur.
  Strategische visie en in staat een team gedreven freelancers en vrijwilligers aan te sturen;
 • Goed in samenwerken en delegeren;
 • Goed om kunnen gaan met onverwachte situaties, flexibel, stressbestendig, initiatiefrijk, praktisch en zorgvuldig;
 • Liefde voor en kennis over het Groningse platteland en een Gronings netwerk is een pre;
 • Bij voorkeur woonachtig in het Noorden.

Wat wij bieden:
In de functie heb je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Het is alles behalve een 9-17 baan. Naar aanloop van het festival zal je het drukker krijgen. Wij hebben een informele werksfeer met een gedreven team van freelancers die werken vanuit huis.

Een arbeidsovereenkomst is een freelance-overeenkomst op factuurbasis. De overeenkomst wordt in eerste instantie voor 1 jaar aangegaan, met de intentie tot verlenging. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die zich voor meerdere jaren aan ons festival wil verbinden.

Heb je interesse?
Mail jouw motivatie (korte brief, filmpje of anderszins) en CV naar bestuur@festivalhongerigewolf.nl met de vermelding ‘vacature festivaldirecteur’.

Informatie over de functie, salariëring en tijdsbesteding kunnen worden opgevraagd door een e-mail te sturen naar bestuur@festivalhongerigewolf.nl, waarna het bestuur telefonisch contact opneemt.

Deadline indienen sollicitaties: 3 december 2021

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.