Het Podium: Bedrijfsleider

Het Podium in Hoogeveen zoekt een Bedrijfsleider voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Podium is een kleinschalig poppodium in Hoogeveen (Drenthe) dat de ambitie heeft om zichzelf de komende jaren verder te ontwikkelen tot een belangrijke regionale speler op het gebied van popmuziek. Met een capaciteit van 250 bezoekers, ontvangt Het Podium bands in de meest uiteenlopende genres voor een gevarieerd publiek. Er zijn plannen voor een verbouwing op korte termijn om een schaalvergroting te kunnen realiseren. Het Podium is op zoek naar een verbinder, een bedrijfsleider die de weg kent in de popcultuur.

Wij zoeken voor Het Podium per direct een

Bedrijfsleider

32-36 uur per week

Stichting Cultuurhuis Hoogeveen
Theater De Tamboer en poppodium Het Podium vormen samen Stichting Cultuurhuis Hoogeveen. Twee culturele instellingen binnen één bedrijf, maar ieder met hun eigen locatie, profiel en publiek. Het Podium ontvangt jaarlijks zo’n 5000 bezoekers voor concerten en is het enige poppodium met Kernpodium-C status in Drenthe. Daarnaast bezoeken zo’n 10.000 bezoekers het poppodium via verhuur (o.a. oefenruimtes) en externe activiteiten. Het poppodium richt zich op vier pijlers: muziekprogrammering, alternatieve programmering, talentontwikkeling en horeca & verhuur. De komende jaren wil Het Podium toegroeien naar 100 concerten per jaar met 15.000 bezoekers.

Functieomschrijving
Als bedrijfsleider ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Het Podium, met een breed takenpakket. Je inspireert en motiveert je team en zet je graag in om het publiek een perfecte avond te bezorgen. Je rapporteert direct aan de directeur. De volgende werkzaamheden vallen onder je verantwoordelijkheid:

 • Bouwen aan het imago en bekendheid van het poppodium
 • Beheren van budgetten, contracten en vergunningen
 • Leidinggeven aan team van werknemers en vrijwilligers
 • Ondersteunen en assisteren van de directie en het bestuur
 • Schrijven van ondernemings- en bedrijfsplannen
 • (Extern) vertegenwoordigen van Het Podium namens de directie
 • Aansturen en coördineren van activiteiten

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring in een relevante functie in de cultuurbranche
 • Je bent een verbinder, werkt graag samen en inspireert mensen
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid op onregelmatige tijden te werken
 • Je hebt binding met (popmuziek in) Drenthe en komt bij voorkeur uit de regio

Wat bieden we jou?
We bieden in eerste instantie een jaarcontract als bedrijfsleider aan. Afhankelijk van werkervaring en opleiding word je ingedeeld in schaal 7 van de CAO Nederlandse podia.

Geïnteresseerd?
Stuur je motivatie en CV naar info@detamboer.nl ter attentie van de heer P.B.J. Rebers.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.