Het Huis Utrecht: Directeur-Bestuurder

Het Huis Utrecht in Utrecht zoekt een Directeur-Bestuurder voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 02-01-2022Het Huis Utrecht is een toonaangevende locatie voor de ontwikkeling van theatertalent. Het biedt werkruimtes en residenties aan een diversiteit van theatermakers. We ondersteunen hen op artistiek, inhoudelijk en zakelijk vlak. We presenteren hun werk en organiseren programma’s. Het Huis Utrecht versterkt de Research & Development van de podiumkunsten in Nederland. Verbonden hiermee is de functie als werk- en ontmoetingsplek voor repetities, seminars, workshops, residenties, presentaties, voorstellingen etc. Op onze website (hethuisutrecht.nl) krijg je verder beeld van wat er in ons huis wordt ontwikkeld, gecreëerd en gepresenteerd.

Het Huis Utrecht zoekt een

Directeur-bestuurder…

0,8 fte

… die leidinggeeft aan het realiseren van onze missie: het faciliteren en stimuleren van de eigenzinnige ontwikkeling van jong theatertalent.

De Raad van Toezicht gaat graag in gesprek met kandidaten (m/v/x) met meerjarige ervaring in zowel de samenwerking met (podium) kunstenaars als in het leiden van organisaties en/of projecten in culturele en verwante sectoren en die zichzelf herkennen in onderstaand profiel:

FUNCTIE EN COMPETENTIES
Je bent een teamspeler, die …

  • vanuit inhoudelijke visies medewerkers, partners, huisgebruikers en bezoekers in beweging brengt om podiumtalent tot ontplooiing te brengen;
  • binnen en buiten de organisatie plannen maakt, kansen pakt en agenda’s beïnvloedt;
  • de samenwerking onderhoudt met uiteenlopende stakeholders: overheden, collega-organisaties, financiers en de buurt;
  • de eindverantwoordelijkheid draagt en leiderschap toont, vooral door kaders aan te reiken en zelfwerkzaamheid te voeden;
  • overtuigend inzet op (cultureel) divers en inclusief denken en handelen;
  • open en meertalig communiceert en nieuwsgierig is.

Je werkt gedreven en met …

  • ambitie aan de verdere positionering van Het Huis Utrecht: stedelijk, provinciaal en landelijk;
  • ondernemerschap en resultaat-gericht;
  • verbondenheid aan een divers en bezield kernteam van acht professionals;
  • het besef dat besturen iets anders is dan managen.

WE BIEDEN…
… een veelzijdige functie, waarin ontwikkeling en afwisseling inherent aanwezig zijn. Elke vier jaar zet een beleidsplan de doelstellingen, activiteitenkeuzes en werkprocessen van de organisatie in focus. Het actuele beleidsplan (t/m 2024) lees je hier. Onze omgangsvormen zijn informeel.

De aanstelling omvat tenminste 0,8 fte, is voor onbepaalde tijd en gaat bij voorkeur in per 1 april 2022. De honorering is conform de CAO Toneel & Dans (schaal XII – € 5.081 t/m € 7.228).

MATCH?
Is je interesse gewekt? Stuur een mail/brief/video/podcast of iets anders met motivatie en CV aan de voorzitter van de Raad van Toezicht: Geert ter Steeg. Dat kan digitaal via tersteeg.kc@planet.nl of fysiek naar Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht. Doe dat vóór 2 januari 2022.

Meer info gewenst?
Laat dat weten via de mail.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.