Het Balletorkest: 2e Trombone

Het Balletorkest in Amsterdam zoekt een 2e Trombone voor 0,7 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-02-2022Het Balletorkest is hét orkest van de dans in Nederland. Het is de vaste muzikale partner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater en verzorgt ruim honderd voorstellingen per jaar die meer dan 120.000 bezoekers trekken, voornamelijk in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam en tevens in verschillende grote steden in Nederland. Daarnaast verzorgt het orkest educatieve producties, overige concerten en commerciële activiteiten. Het Balletorkest beweegt de dans. Al de activiteiten van het orkest hebben een relatie tot dans.

Matthew Rowe is sinds januari 2013 chef dirigent van het orkest en is daarnaast aangesteld als muzikaal leider van Het Nationale Ballet.

Het Balletorkest bestaat sinds 1 januari 2013 uit een vaste bezetting van 45 musici, aangevuld met freelancemusici. De vaste staf bestaat uit een directeur, hoofd bedrijfsvoering & planning, orkestmanager, HR-en office manager, twee assistent orkestmanagers/ orkestbodes en een bibliothecaris. De overige staffuncties zijn uitbesteed.

Wij zoeken per 1 augustus 2022 een

2e Trombone

0,7 fte

Datum proefspel: 22 april 2022
Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2D42, 6711 JC Ede
Reageren: tot en met 27 februari 2022
Datum indiensttreding: 1 augustus 2022

Repertoire

 • 1e ronde: Concert pour trombone et piano ou orchestre van Launy Gröndahl, deel 1 en orkestfragmenten
 • 2e ronde: Orkestfragmenten

Arbeidsvoorwaarden

 • Een dienstverband voor bepaalde tijd met de intentie om dit bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Contractomvang is 70 % (0,7 fte).
 • Bruto salaris: conform schaal 1 – 100% van de cao Nederlandse Orkesten.
 • Deelname in het pensioenfonds ABP.

Selectieprocedure

 • De proefspelcommissie behoudt zich het recht voor uit de aanmeldingen een voorselectie te maken.
 • Op basis van EU wetgeving kunnen wij voor dit proefspel alleen musici uitnodigen die afkomstig zijn uit een EU- of EER-land of die in bezit zijn van een permanente werk- en verblijfsvergunning voor Nederland.
 • Het proefspel zal bestaan uit twee rondes. In de eerste ronde wordt een etude en een orkestfragment gevraagd. In de tweede ronde wordt het solostuk en de overige orkestpartijen gevraagd. De selectiecommissie bepaalt steeds wie er doorgaan naar een volgende ronde.
 • Een sollicitatiegesprek maakt bij gewonnen proefspel deel uit van de selectieprocedure.
 • Aanmelden kan tot en met 27 februari 2022 en geschiedt online via
  onderstaande sollicitatiebutton.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Het Balletorkest via info@hetballetorkest.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.