Frascati: Dramaturg

Frascati in Amsterdam zoekt een Dramaturg voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2021Frascati is een productiehuis en theater in het hart van Amsterdam waar maken, vertonen en verbinden onlosmakelijk met elkaar zijn verweven. Als huis geven we volop ruimte aan jonge, getalenteerde makers in hun ontwikkeling tot zelfstandige podiumkunstenaars. Onze makers zijn niet onder één noemer te vangen; ze werken multidisciplinair, vaak internationaal, zoeken cross-overs, zijn volstrekt eigenzinnig en bevragen de wereld. Daarmee zijn we een belangrijke aanjager van het kunstenveld.

In de Nes beschikken we over vier zalen waar jaarlijks meer dan 500 (inter)nationale voorstellingen (waarvan een belangrijk deel eigen producties) te zien zijn. We programmeren en maken vernieuwend werk in het centrum, maar ook op locatie in de stad en in Pop-up Theater van Deyssel in Amsterdam Nieuw-West. We koesteren onze eigen productiehuismakers en vaste gezelschappen, maar zetten graag de deuren wijd open voor nieuwe stemmen. Want meer dan ooit heeft de wereld behoefte aan verbeelding en verbinding.

Wij zoeken een:

Dramaturg

32 uur per week

Frascati is per 1 februari 2021 op zoek naar een bevlogen collega. Als dramaturg van Frascati ben je (in nauwe samenspraak met de artistiek directeur) medeverantwoordelijk voor de selectie en begeleiding van de makers die bij ons werken. Deze (internationale) makers ontwikkelen jaarlijks, binnen een duurzaam traject, circa 30 (co)producties die variëren van kleine proeves met één acteur tot (inter)nationale producties voor de middenzaal met zes performers en een stevig creatief team.

We zoeken een scherpzinnig maar ook zeer praktisch ingesteld persoon die niet bang is om risico’s te nemen. Een teamspeler die floreert in een dynamische en informele cultuur. Als dramaturg werk je nauw samen met de artistiek directeur en maak je deel uit van het artistieke team van Frascati. Je bent een herkenbaar gezicht van het productiehuis en speelt een belangrijke rol in het realiseren van de dromen van onze eigenzinnige en soms veeleisende theatermakers. Je bent betrokken maar durft ook ruimte te geven. Je bent in staat overzicht te houden in een veelheid aan gelijktijdig lopende productieprocessen.

Wat ga je doen?

 • Je volgt de makers, vaak al tijdens de opleiding, op de voet. Bezoekt voorstellingen en informeert je in het veld. Daarnaast heb je in het bijzonder oog voor talent dat zich buiten het kunstvakonderwijs om ontwikkelt. Bewust zoeken we ook buiten de gebaande paden.
 • Je selecteert in nauw overleg met de artistiek directeur de makers die bij ons aan de slag gaan.
 • Je coacht en begeleidt samen met de artistiek directeur de makers gedurende hun vaak meerjarig traject bij Frascati Producties.
 • Je begeleidt samen met het productieteam de totstandkoming van producties van de fase van conceptontwikkeling (inclusief samenstelling van het artistieke team), de repetitie- en montagefase, de première tot en met de tournee.
 • Je ontwikkelt en schrijft samen met de maker teksten ten behoeve van communicatie.
 • Je maakt de inhoudelijke vertaling naar de rest van de organisatie (techniek, productie, communicatie).
 • Je schrijft subsidieaanvragen en evaluaties.
 • Je informeert het theaterveld en stakeholders over de makers in huis.
 • Je bent op een natuurlijke manier een vraagbaak voor studenten, makers en het veld.
 • Je weet in denken maar ook heel praktisch de verbinding te leggen met de maatschappelijke omgeving.
 • Als lid van het artistieke team programmeer je ook (jong) werk en ontwikkel je (mede) thematische en contextuele programma’s.

Wat vragen we van jou?

 • Je voelt affiniteit met de functie en het artistiek profiel van Frascati en beschikt over relevante werkervaring van minimaal drie jaar.
 • Je bent goed bekend met de theaterwereld en in het bijzonder met jonge kunstenaars.
 • Je hebt een plek in een relevant netwerk en weet deze te benutten en uit te bouwen.
 • Je hebt een flexibele instelling en bent bereid om te werken op onregelmatige tijden.
 • De volgende competenties zijn op jou van toepassing: improvisatievermogen, enthousiasmerend, uitstekend kunnen communiceren, toegankelijk, zeer nieuwsgierig, snel kunnen schakelen, helder en sterk in samenwerken.

Wat bieden we jou?

 • Een afwisselende baan, 32 uur per week, in een dynamische en informele werksfeer.
 • Een salaris in schaal VII (minimaal € 2.633 – maximaal € 4.115 bruto per maand bij een fulltime dienstverband) conform de CAO Toneel en Dans.

Hoe kun je solliciteren?

 • Stuur je motivatiebrief en CV, onder vermelding van ‘dramaturg’, ter attentie van: Jola Klarenbeek (zakelijk directeur), aan: sollicitaties@frascatitheater.nl. Deadline is 1 december 2021.
 • Frascati zoekt ook voor haar personeelsbestand actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond; de kracht van diversiteit behoeft geen nadere uitleg. Kandidaten die zich hierin herkennen en die ons kunnen versterken roepen wij op te reageren.
 • Mail voor meer informatie de artistiek directeur: marktimmer@frascatitheater.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.