Frans Hals Museum: Stagiair(e) Publiek

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt een Stagiair(e) Publiek voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 11-12-2021Over gezichten van Noord-Holland
Gezichten van Noord-Holland is een meerjarig participatieproject waarin het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum hun krachten bundelen om met Noord-Hollandse gemeenschappen nieuwe groepsportretten te maken, geïnspireerd op de groepsportretten uit Noord-Hollandse collecties. Deze nieuwe (groeps)portretten en de achterliggende verhalen van de geportretteerden geven een divers en inspirerend beeld van de inwoners van de provincie. Door historische portretten aan nieuwe (groeps)portretten te koppelen, worden heden en verleden met elkaar verbonden en wordt een nieuwe laag toegevoegd aan de geschiedenis van Noord-Holland.

Het Amsterdam Museum en het Frans Hals Museum betrekken de komende jaren verschillende gemeenschappen bij het project Gezichten van Noord-Holland. Dit doen ze door met culturele en maatschappelijke organisaties actief op zoek te gaan naar gemeenschappen die niet altijd gerepresenteerd zijn in de musea. Deelnemers uit deze gemeenschappen reflecteren samen met kunstenaars op groepsportretten uit de collecties, en maken vervolgens nieuwe portretten. Met een gratis online cursus portretfotografie en een reizende fotostudio proberen de musea zoveel mogelijk mensen in de provincie te betrekken. Het project wordt in 2024 afgesloten met een conferentie waarin de opgedane kennis wordt gedeeld met collega’s uit het museale veld, en een duo-tentoonstelling in Haarlem en Amsterdam.

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt per 1 februari 2022 een

Stagiair(e) Publiek

24-32 uur per week, voor minimaal 4 maanden

Binnen deze stage maak je deel uit van het team Gezichten van Noord-Holland, binnen de afdeling Publiek.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt het team bij de voorbereiding en organisatie van co-creatietrajecten, online fotocursus, reizende fotostudio en (digitale) evenementen
 • Je regelt de praktische zaken rondom creatieve activiteiten en samenwerkingen
 • Je werkt mee aan (de logistieke zaken van) impact-onderzoek
 • Je assisteert het team bij communitybuilding op sociale media
 • Je draagt bij aan het beheren en aanvullen van de website en huisstijl

Wie ben jij?

 • Een student in de eindfase van een hbo-/w0-studie zoals CMV, Reinwardt Academie, Media & Cultuur en/of Marketing en communicatie met brede interesse in kunst en media, en de effecten daarvan op de maatschappij
 • Een zelfstandige, creatieve aanpakker, die een natuurlijke nieuwsgierigheid heeft in het verbinden van mensen
 • Je communiceert vlot en foutloos in het Nederlands, in spraak en schrift
 • Ervaring met beheer van online content zoals sociale media en websites is een pre

Wij bieden

 • Een uitdagende en gevarieerde stageplek in een gedreven projectteam, waarbij je een kijkje in de keuken krijgt van diverse culturele en maatschappelijke organisaties
 • Ruimte voor verdieping en ontwikkeling
 • Een stagevergoeding van € 250,- per maand bij een fulltime werkweek

Belangstelling?
Stuur je motivatiebrief met cv voor 12 december naar a.simo@franshalsmuseum.nl onder vermelding van 21-S003. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Andrada Maria Simo, via a.simo@franshalsmuseum.nl. De kennismakingsgesprekken zullen op 20 december plaatsvinden.

Het Frans Hals Museum streeft ernaar om de diversiteit en veelzijdigheid van de stad Haarlem terug te laten komen in het programma, bezoekers en medewerkers. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.