Foam: Medewerker Development & Memberships

Foam in Amsterdam zoekt een Medewerker Development & Memberships voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 09-12-2021Foam is all about photography. We zijn een internationaal opererende organisatie op het gebied van de fotografie, gehuisvest in Amsterdam.

Foam wil een zo breed mogelijk publiek bereiken door het tonen van alle facetten van de actuele fotografie door middel van tentoonstellingen, publicaties (waaronder Foam Magazine), onderzoek, publieke programma’s en educatieve projecten, zowel online als in het museum en op andere plekken in de wereld. Het scouten, presenteren en begeleiden van opkomend talent heeft hierbij een belangrijke focus. Foam bevindt zich in het hart van de internationale fotografiegemeenschap en weet als geen ander wat er speelt, wat heeft geresulteerd in vele succesvolle, internationale projecten en samenwerkingen.

Heb jij talent voor relatiemanagement? Ben je ondernemend, resultaatgericht en een betrouwbare netwerker? Dan zoeken wij jou als

Medewerker Development & Memberships m/x/v

40 uur per week

Cultureel ondernemerschap staat bij Foam hoog in het vaandel. Het versterkt zowel de financiële als de artistieke autonomie van onze organisatie. Door deze actieve houding is minder dan 25% van de jaarlijkse inkomsten afkomstig van (gemeentelijke) subsidie. Aanvullende inkomsten komen onder andere uit particuliere donaties, partnerships met het bedrijfsleven en fondsenwerving.

Het development team
Het development team zorgt ervoor dat het museum nu en in de toekomst over de gewenste (additionele) financiële middelen beschikt voor reguliere en/of specifieke activiteiten. Je maakt deel uit van dit team bestaande uit 4 collega’s, waarin ook een medewerker Sponsoring, een medewerker Fondswerving en een medewerker Events werkzaam zijn. Particulieren dragen bij via een eigen bedrijf of via een eigen fonds, en samenwerking met je collega’s in het team is dus bijzonder belangrijk.

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een waardevol netwerk voor Foam in Nederland en ook daarbuiten, en voor het onderhouden hiervan door het geven van voorlichting en informatie aan (potentiële) members. Je bent tevens verantwoordelijk voor de realisatie van het membershipbeleid.

De medewerker development & memberships:

 • Communiceert actief met (potentiële) members via mailingen, brochures, website, en houdt goed persoonlijk contact;
 • Werft actief nieuwe (nationale en internationale) members;
 • Beheert de financiële en juridische memberadministratie, stelt contracten op en geeft opvolging aan (contract)afspraken;
 • Maakt voor tijdige, correcte rapportages;
 • Initieert, coördineert en ontwikkelt memberactiviteiten (nationaal en internationaal);
 • Draagt zorg voor wervingsmaterialen ter promotie van de memberships;
 • Werkt hierbij goed samen met diverse interne afdelingen, naast het development team;
 • Geeft de directie en het team van Foam voorlichting, informatie en advies over het membershipbeleid, de plannen van aanpak en/of specifieke activiteiten;
 • Schrijft en spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

De ideale kandidaat:

 • houdt van Foam, fotografie, haar publiek en haar donateurs;
 • heeft goede ervaring in relatiemanagement;
 • is ondernemend en resultaatgericht;
 • is klantgericht, overtuigend en vasthoudend;
 • is enthousiasten initiatiefrijk, nauwkeurig, werkt zowel graag zelfstandig als in teamverband;
 • is een actieve, warme, betrouwbare netwerker en weet relaties daarmee voor zich te winnen en aan Foam te verbinden.

Als je niet aan alle bovenstaande punten voldoet, maar als je wel enthousiast bent over deze vacature, dan nodigen we je uit om toch te solliciteren.

Wat bieden wij?
Wij bieden een stimulerende en dynamische functie in een betrokken en gepassioneerd team. De functie stelt je in staat om Foam succesvoller te maken. De vacature is voor 40 uur per week, met arbeidsvoorwaarden en beloning in lijn met vergelijkbare organisaties op dit gebied. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor 12 maanden, met uitzicht op verlenging.

Geïnteresseerd?
Via onderstaande sollicitatiebutton kun je je motivatiebrief en cv uploaden tot en met 9 december. U kunt uw vragen sturen in een e-mail naar Stefanie Hofman, via stefanie@foam.org. De eerste gesprekken vinden plaats op 13 december. De tweede gesprekken vinden plaats op 16 december. Bij voorkeur start je zo snel mogelijk.

Foam streeft ernaar in haar personeelsbestand een afspiegeling van de inwoners van Amsterdam te zijn. Ook in onze organisatie gaan we uit van de kracht van het verschil. Bij gelijke geschiktheid qua talenten en competenties gaat de voorkeur daarom uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen de organisatie versterkt.

Foam wordt ondersteund door de VriendenLoterij, Foam Members, De Brauw Blackstone Westbroek, de VandenEnde Foundation en de Gemeente Amsterdam.

Foam wordt in 2021 aanvullend gesteund door het Mondriaan Fonds en het Kickstart Cultuurfonds.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.