Dyane Donck Company: Zakelijk Leider

Dyane Donck Company in Tilburg/ Breda zoekt een Zakelijk Leider voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-12-2021Dyane Donck Company is de organisatie rondom de Bredase multidisciplinair componist Dyane Donck. Dyane, met een achtergrond in zowel beeldende kunst als muziek & technologie, maakt zeer diverse producties met (elektronische) muziek als basis: van hoofdtelefoon-opera’s en drive-in voorstellingen tot klanksculpturen en muziek-apps. Dyane werkt daartoe samen met musici, beeldend kunstenaars, choreografen, technici en ondernemers. Door de verscheidenheid aan disciplines en media zijn de podia waar het werk getoond wordt ook heel divers: onder andere festivals, muziekpodia, theaters, galeries, musea en niet-reguliere speelplekken. Dyane Donck Company wordt meerjarig ondersteund door onder andere Fonds Podiumkunsten, de Gemeente Breda en de Provincie Noord Brabant. Dyane werkt vanuit DOCK ZUID in Tilburg, een collectief van muzikale makers die studio-/werkfaciliteiten, kennis en ervaring delen. Dyane Donck is tevens één van de “Makers van Breda”, die aan de Speelhuislaan in Breda ruimten delen, kennis uitwisselen en een netwerk vormen.

Dyane Donck Company is per direct op zoek naar een Zakelijk Leider (gemiddeld 1 dag per week met groei-optie) op ZZP-basis.

Zakelijk Leider

8 uur per week

Als zakelijk leider werk je nauw samen met Dyane Donck aan haar projecten. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het financieel beheer, de projectplanning, het netwerk en de organisatie. Maar bovenal vorm je samen een team dat de projecten realiseert en naar een steeds hoger niveau tilt.

Kerntaken:

 • Je onderhoudt een werkrelatie met samenwerkingspartners, freelancers, podia, musea en andere speelplekken, culturele instellingen, overheden, subsidiënten, co-producenten en leveranciers.
 • Je stuurt de projecten en activiteiten van Dyane Donck aan, o.a. door het maken van planningen, het sluiten van contracten en het maken van tourneeplanningen.
 • Je maakt samen met Dyane een langetermijnstrategie, die je regelmatig evalueert.
 • Je bent verantwoordelijk voor het acquisitie- en verkoopbeleid.
 • Je verzorgt de interne en externe verslaglegging en de financiële verantwoording.
 • Daartoe werk je samen met het administratiekantoor dat de Dyane Donck Company ondersteunt.
 • Je draagt zorg voor het aanvragen van subsidies, fondsen, donaties, showcases, residenties en het werven van sponsoren.
 • Je bent inhoudelijk en organisatorisch betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producties en activiteiten, je overlegt hierover regelmatig met Dyane.
 • Je zorgt voor de toepassing van de Codes Good Governance, Fair Practice en Diversiteit en Inclusie.

Wij zoeken:
Dyane Donck Company zoekt een sterke, enthousiaste zakelijk leider met affiniteit met nieuwe muziek in een multidisciplinaire context. Je schakelt snel en je bent in staat om de projectplannen van Dyane Donck te vertalen naar concrete en zakelijke afspraken.

Je bent communicatief sterk en je weet kansen te verzilveren door proactief en overtuigend te handelen. Je bent een stevige gesprekspartner voor Dyane en andere partners. Je hebt zicht op de financiële en zakelijke aspecten van een kleine dynamische, ambitieuze kunstorganisatie.

Functie-eisen

 • Ervaring en affiniteit met de podiumkunsten (muziek is een pré)
 • Zakelijk/organisatorisch/strategisch leidinggevend vermogen
 • Een goed analytisch vermogen en hands-on mentaliteit
 • Bestuurlijk sensitief en in staat te opereren vanuit een effectief netwerk binnen de podiumkunsten
 • Visie op zakelijke vertaling van artistieke doelstellingen
 • Visie op communicatie en marketing in de podiumkunsten

Pre:

 • Ervaring met verkoop van voorstellingen
 • Ervaring in het landelijke en internationale podiumnetwerk
 • Kennis van het Brabantse cultuurveld
 • Woonachtig maximaal een uur reizen van Breda of Tilburg

We bieden
een uitdagende en afwisselende functie met ruimte voor eigen inbreng.
De functie wordt ingevuld op zzp-basis. In eerste instantie kan uitgegaan worden van een periode van 1 jaar. Als de invulling voor beide partijen bevalt, is er de mogelijkheid om de functie te verruimen met meer uren en voor een langere periode (in ieder geval tot 2025).

Afhankelijk van je beschikbare tijd en interesse kunnen bij Dock Zuid aangesloten muzikale makers een beroep doen op jouw ondersteuning.

Procedure
Heb je belangstelling voor deze functie en voldoe je aan de gevraagde kwalificaties?
Stuur je motivatie en cv dan in vóór 1 december 2021 naar dyanedonck@me.com, onder vermelding van ‘sollicitatie Zakelijk Leider’.

We proberen voor 2 december 2021 iedereen een reactie te geven en de geselecteerde kandidaten uit te nodigen voor een gesprek. De eerste gesprekken vinden plaats op 6 december 2021. Bij voorkeur vinden de gesprekken fysiek plaats bij in DOCK ZUID in Tilburg.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.