DutchCulture: Communicatieadviseur

DutchCulture in Amsterdam zoekt een Communicatieadviseur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-12-2021DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengen we mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen we in eerste instantie voor de Nederlandse cultuursector en de ambassades wereldwijd. Daarnaast werken we voor diverse overheden en de internationale culturele sector. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal gedreven culturele professionals met diverse achtergronden, nationaliteit, leeftijd, huidskleur, gender, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging, zich op diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

Voor ons team Communicatie & Marketing zoeken wij zo spoedig mogelijk een

Communicatieadviseur (m/v/x)

32 uur per week

Heb je een groot hart voor kunst en cultuur en weet je de weg in de wereld van marketing en communicatie? Kun je je complexe informatie eigen maken en diplomatiek vertalen naar goed leesbare en effectieve (Engelste) teksten en prikkelende content voor diverse platformen en (internationale) doelgroepen? Ben je een inhoudelijke en creatieve campaigner die Analytics kan lezen en inzetten? En bovenal, ben je een betrokken collega die het hoofd koel houdt in een dynamische omgeving en met wie fijn samen te werken valt?

Wat ga je doen?
Een typische dag bij DutchCulture zou er zomaar zo uit kunnen zien: in de ochtend stap je binnen in ons historische pand aan de Herengracht in Amsterdam (als corona het toelaat). Je pakt een kop koffie en praat met een paar collega’s na over de goed bezochte Europadag van gisteren die is georganiseerd door de Creative Europe Desk. Jij hebt hiervoor de campagne en alle andere communicatie bedacht en uitgevoerd. Nadat je een plekje aan een bureau hebt gevonden maak je je op voor het overleg van Team Communicatie & Marketing waar we met het team de week en de plannen die op stapel staan doornemen. Daarna begin je aan een mailing met verschillende open calls voor makers, vervolgens lever je input voor en help je een collega bij het samenstellen van de algemene DutchCulture nieuwsbrief of de socials, of je brainstormt mee voor een campagne voor een nieuw DutchCulture event. Na de gezamenlijke lunch aan onze keukentafel maak je een opzet voor de enquête aan de deelnemers van het afgelopen event, die je afstemt met collega’s. Je verzamelt de statistieken van de website en de socials en bereidt de korte presentatie voor die je later in de week in het werkoverleg voor alle collega’s houdt. Aan het eind van de dag mail je nog even met de designer over de status van het ontwerp voor een nieuwe online publicatie. En het is niet ondenkbaar dat we daarna met zijn allen wat drinken in onze Tuinkamer, wanneer dat weer fysiek kan.

Het team
Je maakt deel uit van het team Communicatie & Marketing. Dit team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het communicatieplan, ondersteunt de doelstellingen en activiteiten van de organisatie en vertaalt deze naar moderne, creatieve (online) marketing en communicatie voor diverse platformen. Het team onderscheidt zich door kennis van het (internationale) culturele domein en de mediasector en is een sensitieve gesprekspartner voor in- en externe stakeholders. Jij ondersteunt het team op diverse manieren, waarbij de Creative Europe Desk, het zevenjarige ondersteuningsprogramma van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector, een van de aandachtsgebieden is.

Je taken

 • Je geeft communicatie-advies aan de inhoudelijke teams van DutchCulture
 • Je werkt (langlopende) campagnethema’s strategisch uit naar onderscheidende en innovatieve marketingcampagnes, bedenkt hier redactionele en audiovisuele content voor op verschillende kanalen en stemt deze af met interne en externe betrokkenen
 • Je werkt mee aan de creatie en uitvoering van diverse (crossmediale) producten, content, diensten en processen van het Team Communicatie & Marketing
 • Je monitort, analyseert en rapporteert resultaten van de campagnes en communicatie en je ontwikkelt en voert doelgroep- en klanttevredenheidsonderzoek uit
 • Je beheert campagnebudgetten voor de activiteiten waarvoor jij de communicatie en marketing verzorgt

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante opleiding
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in communicatie en marketing, bij voorkeur in de cultuursector
 • Je hebt een (internationaal) netwerk in het culturele veld of bent bereid je dat heel snel eigen te maken
 • Je bent sterk in en hebt veel ervaring met het creëren van (online) content, ervaring met videocontent is een pre
 • Je bent goed op de hoogte van en kunt werken met actuele communicatiestrategieën en instrumenten, zoals cms, CRM, monitoring op basis van statistieken (vanuit verschillende bronnen) en bijvoorbeeld MailChimp, contentplanningstools en Adobe Suite
 • Je kunt uitstekend Nederlands en Engels spreken en schrijven, schrijft goede en creatieve teksten voor diverse media en hebt goede eindredactieskills

Kernwaarden
Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden we
Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (32 uur op basis van een 40-urige werkweek) voor een periode van een jaar, met uitzicht op verlenging. Salarisindicatie: minimaal € 2.682,-, maximaal € 3.831,- bij een 40-urige werkweek.

Solliciteren
Spreekt dit je aan en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan onze diverse organisatie? Stuur dan uiterlijk 19 december 2021 je motivatiebrief en cv naar DutchCulture, ter attentie van Yvonne Gaakeer, sollicitaties@dutchculture.nl, tel. 020-616 42 25. Ook voor vragen met betrekking tot de wervingsprocedure kun je hier terecht. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met teamhoofd Jeroen van Waardenberg, j.vanwaardenberg@dutchculture.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.