Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP): Directeur

Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP) in Leiden zoekt een Directeur voor 20-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-12-2021DIP is de organisatie die bouwt aan de digitale infrastructuur voor de Nederlandse podiumkunsten. Met als doel meer efficiency, inzicht en publieksbereik. In het najaar van 2018 hebben de brancheverenigingen in de podiumkunsten hun schouders gezet onder een ambitieus plan om alle informatie in de sector over publiek, producties en financiële afspraken te bundelen in één digitale oplossing. Dit was het startsein voor de oprichting van Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP). DIP startte in 2019 met het samenbrengen van bestaande initiatieven, de ontwikkeling van een geheel nieuw platform en infrastructuur en het aansluiten van podia, producenten en impresariaten. In 2021 worden de verschillende applicaties op het nieuwe platform beschikbaar gemaakt voor gebruikers.

DIP werkt met een klein team vanuit Leiden en wordt hierin bijgestaan door een dagelijks bestuur en waar nodig vakspecialisten.

De recente live-gang van het DIP-platform markeert de overgang van startup naar de volgende fase van DIP als organisatie. De huidige directeur, Loes Hoogenboom, geeft binnenkort het stokje over aan een opvolger. Wij zijn op zoek naar die persoon. Om onze ambitieuze doelen te realiseren en te voldoen aan de wensen en verwachtingen in de sector, zoeken wij een gedreven en enthousiaste Directeur.

Directeur

20-28 uur per week

Functieomschrijving:
De Directeur is verantwoordelijk voor een professionele en efficiënte organisatie die voortdurend op zoek is naar de beste manier waarop data van de sector gebruikt worden voor een goede en efficiënte bedrijfsvoering door haar klanten, en waarop die data ingezet kunnen worden voor nieuwe initiatieven op het gebied van marketing en audience growth.

De directeur is het gezicht van de organisatie, communiceert met de podiumkunstensector en klanten van DIP, ontwikkelt een strategische visie op datagebruik en wil die in samenwerking met klanten en stakeholders realiseren.

Takenpakket:

 • Leidinggeven aan de DIP-organisatie, zodanig dat de aangesloten producenten, podia, impresariaten zo effectief en efficiënt mogelijk gebruik kunnen maken van desbetreffende en elkaars data, om daarmee hun bedrijfsvoering en marketing zo goed mogelijk uit te kunnen voeren;
 • Actief relaties onderhouden met de brancheverenigingen, partners, collega-organisaties, overheid en stakeholders, zodanig dat er effectieve samenwerkingen ontstaan en voortgezet worden, ontwikkelkansen gezocht en gerealiseerd worden en DIP als belangrijke speler binnen de sector ontwikkelt;
 • Rapporteert aan het bestuur van DIP.

Opleiding en vaardigheden:

 • Aantoonbare en relevante managementervaring bij voorkeur in de cultuur;
 • Groot netwerk in de podiumkunsten;
 • Digitaal vaardig en kennis van moderne IT-ontwikkelingen;
 • Sterk in woord en schrift, goede beheersing Nederlands en Engels.

Kwaliteiten:

 • Communicatief, verbindend, uitnodigend en servicegericht;
 • Heldere visie op de podiumkunstensector en het gebruik van data;
 • Zakelijk, publieksgericht;
 • Digitaal vaardig.

Vergoeding en duur:
Het gaat om een structurele functie, die kan worden ingevuld in 20 a 28 uur per week. Bij aanvang is er een tijdelijk dienstverband, bij bewezen geschiktheid is er de mogelijkheid van verlenging. De vergoeding bedraagt tussen € 4.700 a € 5.700 bruto per maand op basis van 40 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring. De functie is per direct beschikbaar.

Interesse?
Stuur voor 12 december een sollicitatiebrief plus CV naar eerde@dip.nl. We proberen de sollicitatiegesprekken te plannen in december. Mocht je vragen hebben over inhoud van de functie of procedure, stuur deze dan per mail naar Eerde Hovinga, eerde@dip.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.