Design Museum Den Bosch: Young Design Programmamaker

Design Museum Den Bosch in ’s-Hertogenbosch zoekt een Young Design Programmamaker voor 18 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-12-2021Design Museum Den Bosch heeft de ambitie om hét designmuseum van Nederland te worden. Het museum heeft lef, programmeert op het scherpst van de snede en verbindt design aan de maatschappij van nu. Het museum zet de herkenbaarheid en de maatschappelijke betekenis van design in om actuele culturele, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen te begrijpen. Daarbij gaat het niet alleen om de intenties van de ontwerper of de context van een ontwerp, maar ook om de gebruikerskant ervan: hoe werkt het ontwerp door in de maatschappij? Het museum beheert een belangwekkende designcollectie en meet zich met internationale designmusea.
Om zijn ambities te bereiken wil het museum nieuwe, jonge publieksgroepen aanspreken. Door de bestaande tentoonstellingsprogrammering te bekijken door de ogen van jongvolwassenen, en door nieuwe (online) programma’s en presentaties te ontwikkelen gericht op deze doelgroep (18-30 jaar).

In aanvulling op het team Publiekszaken en Educatie zoekt het museum een:

Young Design Programmamaker

18 uur per week

Wat ga je doen?

 • Samen met twee andere nieuwe collega’s vorm je een ‘Young Design Curators Team’ dat een programma van tentoonstellingen en activiteiten maakt gericht op het jonge doelgroepen.
 • Je werkt ook nauw samen met andere collega’s: conservatoren, marketing en publiekszaken en deelt je ideeën over het bereiken van jongeren actief met hen.
 • Je ontwikkelt nieuwe concepten voor online en offline publieksprogramma’s en evenementen gericht op jongvolwassen en voert deze uit. Het programma is relevant voor de inhoudelijke koers van het museum.
 • Je zoekt hierbij actief naar samenwerkingspartners, in de regio en landelijk.

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen en organiseren van activiteiten en evenementen, online & offline, specifiek gericht op jongere doelgroepen.
 • Zoeken naar aansprekende samenwerkingspartners die passen bij de belevingswereld van jongvolwassenen.
 • Adviseren over inclusie & toegankelijkheid voor jongvolwassenen aan het MT.

Wie ben jij?

 • Een eigenzinnige programmamaker die publieksactiviteiten ontwikkelt waar jonge mensen door getriggerd worden het museum te bezoeken.
 • Je hebt affiniteit met design / de verschillende vormgevingsdisciplines.
 • Je weet wat er speelt in hedendaagse jongerenvolwassen-cultuur en je hebt bij voorkeur zelf een flink netwerk van jongvolwassenen (18-30).
 • Je weet je ideeën om te zetten in overtuigende plannen, waarvoor je de rest van de organisatie warmt kunt maken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van je eigen (online) content, video’s, podcasts, interviews, of een andere vorm.
 • Bij voorkeur heb je ervaring met het bewerken van je eigen video- of audiomateriaal, maar dat is geen vereiste.
 • Je weet wat er speelt in de wereld.
 • Je durft te experimenteren en te vernieuwen.
 • Je vindt het leuk om vaardigheden als presenteren, interviewen en hosten van een avond te ontwikkelen.
 • Je hebt kennis van het ontwikkelen van online en offline communities of bent bereid je hierin te verdiepen.

Wij bieden
De kans om met jouw ideeën het Design Museum bij jonge mensen op de kaart te zetten. Een goed salaris; schaal 9 van de Museum CAO is van toepassing. Je krijgt bij ons onder andere: 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, kortingskaart voor de museumshop en (gedeeltelijke) reiskostenvergoeding. De functie is voor een bepaalde tijd van één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Of reageer op de twee andere vacatures!
Voldoe je niet compleet aan het profiel? Reageer toch, misschien kun je ons overtuigen. Of kijk eens naar de andere twee vacatures:

Wij horen graag van jou waarom jij de perfecte kandidaat bent. Dat kan in de vorm van een brief, een filmpje of op een andere manier. Maak goed duidelijk wie jij bent en wat je meebrengt en doe dat vóór 8 december 2021. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 13 december 2021.

Mocht je nog meer willen weten, dan kun je terecht bij Rieke Righolt, Development & partnerships op 06 52307663 of rrigholt@designmuseum.nl of Oscar Jansen, Hoofd Bedrijfsvoering, ojansen@designmuseum.nl.

Deze functie is mogelijk gemaakt door Fonds 21 EXTRA, het initiatief van Fonds 21 waarmee enkele voorbeeldstellende culturele organisaties zich kunnen richten op de lange termijn. Om ook over vijf jaar relevant te kunnen zijn voor de samenleving.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.