Design Museum Den Bosch: Young Design Marketeer

Design Museum Den Bosch in ’s-Hertogenbosch zoekt een Young Design Marketeer voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-12-2021Design Museum Den Bosch heeft de ambitie om hét designmuseum van Nederland te worden. Het museum heeft lef, programmeert op het scherpst van de snede en verbindt design aan de maatschappij van nu. Het museum zet de herkenbaarheid en de maatschappelijke betekenis van design in om actuele culturele, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen te begrijpen. Daarbij gaat het niet alleen om de intenties van de ontwerper of de context van een ontwerp, maar ook om de gebruikerskant ervan: hoe werkt het ontwerp door in de maatschappij? Het museum beheert een belangwekkende designcollectie en meet zich met internationale designmusea.
Om zijn ambities te bereiken wil het museum nieuwe, jonge publieksgroepen aanspreken. Door de bestaande tentoonstellingsprogrammering te bekijken door de ogen van jongvolwassenen, en door nieuwe (online) programma’s en presentaties te ontwikkelen gericht op deze doelgroep (18-30 jaar).

In aanvulling op zijn team zoekt Design Museum Den Bosch een:

Young Design Marketeer

16 uur per week

Wat ga je doen?

 • Samen met twee andere nieuwe collega’s vorm je een ‘Young Design Team’ dat een programma maakt gericht op een jongvolwassen publiek.
 • Je ontwikkelt plannen om verschillende doelgroepen die vallen binnen de categorie ‘jongvolwassenen’ aan het museum te binden.
 • Je zet op eigen initiatief marketingcampagnes op en voert deze uit.
 • Je zoekt hierbij actief naar samenwerkingspartners, in de regio en landelijk.

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden

 • Jij bent verantwoordelijk voor campagnes en andere marketingactiviteiten die jongeren met het Design Museum in contact brengen. Online en offline.
 • Dat betekent dat je de activiteiten van je Young Design-collega’s naar buiten brengt, maar ook actief over de inhoud mee kan denken.
 • Je werkt mee aan doelgroeponderzoek om erachter te komen waar de beste kansen liggen, maar weet ook unusual suspects voor het programma warm te maken.
 • Je richt je op een divers publiek en werkt actief mee aan een inclusief museum.

Wie ben jij?

 • Je voelt je helemaal thuis in de online wereld maar weet ook offline mensen te bereiken.
 • Je bekijkt het museum door de ogen van een jongvolwassene.
 • Je weet precies wat er speelt in hedendaagse jongerenvolwassen-cultuur en je hebt bij voorkeur ook zelf een netwerk van jongvolwassenen (18-30).
 • Je doet niets liever dan anderen enthousiasmeren.
 • Je voelt feilloos aan welke verschillende jonge publieksgroepen geïnteresseerd zijn of kunnen zijn in de (bestaande en nieuwe) activiteiten van het museum.
 • Je communiceert vlot en gaat recht op je doel af. Je drukt je soepel en feilloos uit in het Nederlands.
 • Je weet je ideeën om te zetten in overtuigende marketingplannen, waarvoor je de rest van de organisatie warmt kunt maken.
 • Bij voorkeur heb je ervaring met het bewerken van je eigen video- of audiomateriaal, maar dat is geen vereiste.

Wij bieden
De kans om met jouw ideeën het Design Museum bij jonge mensen op de kaart te zetten. Een goed salaris; schaal 9 van de Museum CAO is van toepassing. Je krijgt bij ons onder andere: 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, kortingskaart voor de museumshop en (gedeeltelijke) reiskostenvergoeding. De functie is voor een bepaalde tijd van één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Of reageer op de twee andere vacatures!
Voldoe je niet compleet aan het profiel? Reageer toch, misschien kun je ons overtuigen. Of kijk eens naar de andere twee vacatures:

Wij horen graag van jou waarom jij de perfecte kandidaat bent. Stuur ons een CV plus een brief, een filmpje of iets anders waarin je jezelf voorstelt. Maak goed duidelijk wie jij bent en wat je meebrengt en doe dat vóór 8 december 2021. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 13 december 2021.

Mocht je nog meer willen weten, dan kun je terecht bij Rieke Righolt, Development & partnerships op 06 52307663 of rrigholt@designmuseum.nl of Oscar Jansen, Hoofd Bedrijfsvoering, ojansen@designmuseum.nl.

Deze functie is mogelijk gemaakt door Fonds 21 EXTRA, het initiatief van Fonds 21 waarmee enkele voorbeeldstellende culturele organisaties zich kunnen richten op de lange termijn. Om ook over vijf jaar relevant te kunnen zijn voor de samenleving.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.