De Nieuwe Oost | Wintertuin: Hoofd Bedrijfsvoering

De Nieuwe Oost | Wintertuin in Nijmegen zoekt een Hoofd Bedrijfsvoering voor 24-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-12-2021Wat doen wij
De Nieuwe Oost | Wintertuin is een literaire organisatie. We organiseren festivals en actuele literatuurprogramma’s waarin we fictie als gids gebruiken om deze tijd te vatten. Ook ontwikkelen we projecten die bijdragen aan een inclusieve samenleving. In deze impactprojecten komen mensen aan het woord die je vaak niet hoort, zoals oudere mensen in woonzorginstellingen of mensen met een vluchtverleden in azc’s.

Binnen onze internationale schrijfprogramma’s werken auteurs, vertalers en literair professionals samen, over de grenzen van landen, continenten en talen heen.
Wintertuin is aangesloten bij De Nieuwe Oost, het productiehuis voor talentontwikkeling voor jonge makers dwars door de kunstdisciplines heen. Bij De Nieuwe Oost krijgt een generatie talentvolle schrijvers een plek in intensieve begeleidingstrajecten. Kijk voor meer informatie op denieuweoost.nl/wintertuin.

De Nieuwe Oost | Wintertuin zoekt een

Hoofd Bedrijfsvoering

24-28 uur per week

We zoeken een Hoofd Bedrijfsvoering; een sensitieve, punctuele coördinator met zakelijk inzicht en ervaring met personeelsbeleid.

Wat doe jij
Als Hoofd Bedrijfsvoering heb je een afwisselend takenpakket op het gebied van personeelsbeleid, financiën en facilitaire zaken.

Zo ben je als schakel tussen de directie en het team het aanspreekpunt voor alle medewerkers. Je draagt zorg voor het welzijn van het personeel en ziet toe op het contractbeheer en planning van personeelszaken. Ook zet je je in voor de scholing van personeel en organiseer je stafmeetings en evaluatiegesprekken.

Je leidt de afdeling Bureau, waarbij je nauw samenwerkt met de directeur, de bureauproducent en de controller. Hier organiseer je het het zakelijk bedrijf: je stuurt de administratie aan, houdt zicht op de backoffice en coördineert de jaarverantwoordingen.

Daarnaast maak je deel uit van het managementteam, dat naast de directeur bestaat uit drie afdelingshoofden.

Als veelzijdig en energiek Hoofd Bedrijfsvoering zet je tevens je zakelijke talent in bij de coördinatie van de fondsenwerving, bij het stroomlijnen van de financiële processen en bij het uitwerken van het strategische beleid.

Wie ben jij

  • je hebt affiniteit met werken in een bedrijfscultuur zonder winstoogmerk;
  • je zet je graag in voor een gezonde bedrijfsvoering en hebt zin om bij te dragen aan de ontwikkeling van het personeel;
  • je weet knelpunten in de inrichting van de organisatie te signaleren en op te lossen;
  • je blinkt uit in het houden van overzicht, bijvoorbeeld van de verschillende subsidiestromingen en begrotingen;
  • je hebt gedegen kennis van personeelsbeleid, arbeidsrecht, contracten en administratie;
  • je hebt liefde voor literatuur en kennis van het culturele veld plus bijbehorende politiek (of staat te popelen om je hierin te verdiepen);
  • je hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij
Je werkt in het team van Wintertuin, op een dynamische plek in het Festivalhuis te Nijmegen, tussen redacteuren, schrijvers en programmamakers.
Het gaat om een functie van 24 tot 28 uur. De startdatum is zo spoedig mogelijk en uiterlijk per 1 februari 2022. Salaris is afhankelijk van je leeftijd en ervaring en heeft een range van €2858 tot €3992 bruto op basis van een voltijds werkweek.
Bij de selectie letten we op verschillende evenwichten en streven we naar een adequate representatie van onze diverse samenleving. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan een Hoofd Bedrijfsvoering met een biculturele achtergrond. In onze monocultureel samengestelde sector maakt zichtbare diversiteit namelijk een belangrijk verschil en voegt het relevante perspectieven toe aan ons werk.

Heb je interesse?
Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk 19 december naar info@wintertuin.nl t.a.v. Frank Tazelaar, directeur Wintertuin. Bij vragen kun je mailen naar hetzelfde adres. De eerste gespreksronde staat gepland op 17 januari. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.