de Bibliotheek Utrecht: Medewerker Dienstverlening Vestigingen

de Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een Medewerker Dienstverlening Vestigingen voor 24-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-12-2021Iedereen is thuis in De Bibliotheek Utrecht. Je valt er nooit uit de toon en je wordt gezien. Je gaat er heen omdat je wil ontspannen, maar vooral omdat je iets wil leren, je talenten wil ontwikkelen. De bibliotheek inspireert je daarbij, met een prettige ruimte, met boeken, met online bronnen, met labs en met advies, een activiteitenprogramma en cursussen. Men heeft er geen oordeel over wat en waarom je iets leert, dat is helemaal aan jou. Het is een plek waar je vindt wat je zoekt en wordt verrast door wat je niet zocht.

Wij zijn een inspirerende, laagdrempelige en waardevrije organisatie, 7 dagen per week open, met een centrale bibliotheek en 12 vestigingen, 1,3 miljoen bezoekers per jaar, 70.000 leden, 2,6 miljoen uitleningen, een uitgebreide programmering met meer dan 1000 educatieve, sociale en culturele activiteiten voor jong en oud.

De Bibliotheek Utrecht zoekt nieuwe collega’s voor de Bibliotheek Neude

Medewerker Dienstverlening Vestigingen

24-36 uur per week

De medewerkers in de dienstverlening op onze vestigingen zijn eerste aanspreekpunt voor alle leden, klanten en bezoekers en zorgen voor een prettig verblijf. Hartelijk, open, gastvrij en oprecht geïnteresseerd in onze bezoeker. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen, zo kan je inspelen op de behoefte van de klant en de klant echt een stap verder brengen.

Natuurlijk, de boeken moeten vindbaar zijn, de vestiging op orde, de vragen beantwoord, maar bovenal ontvangen wij onze gasten met een zo groot mogelijke glimlach. Het echte onderscheid zit hem in de details, waarmee wij de verwachtingen van onze leden, klanten en bezoekers overtreffen. Waardoor ze hier graag terugkomen en zich thuis en welkom voelen.

Jij

 • bent vóór alles een proactieve gastvrouw/gastheer met oog voor detail;
 • zorgt ervoor dat klanten zich welkom voelen en de weg in het pand vinden, zowel naar de collectie en de activiteiten, als naar de faciliteiten;
 • zorgt ervoor dat klanten goed geholpen worden bij servicevragen (bijvoorbeeld bij vragen over abonnementen en leenvoorwaarden) en je handelt klachten af;
 • hebt ervaring met advies en verkoop;
 • communiceert duidelijk en verbindend;
 • volgt digitale ontwikkelingen op de voet zodat je onze klanten daarmee goed kunt helpen;
 • bent gestructureerd en stelt je tegelijkertijd binnen kaders flexibel op;
 • hebt affiniteit met de maatschappelijk context van de Bibliotheek;
 • bent positief ingesteld en werkt graag samen;
 • bent ook beschikbaar voor werk in de avonden en in het weekend en incidenteel op feestdagen;
 • hebt minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau.

Wat verwachten wij daarnaast van jou als Medewerker dienstverlening vestigingen?

 • Je bent klantgericht, dienstverlenend ingesteld en nieuwsgierig;
 • Je bent representatief en zorgt voor een nette uitstraling van de vestiging;
 • Je promoot enthousiast het programma van de Bibliotheek.

Waarom werken bij de Bibliotheek Utrecht?
De Bibliotheek Utrecht is van grote waarde voor de burgers van de stad Utrecht, is voortdurend in verandering en heeft een grote maatschappelijke ambitie. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een prettige informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om met je professionele inbreng met de collega’s de Bibliotheek Utrecht nog meer op de kaart te zetten. Dat maakt werken bij de Bibliotheek Utrecht zo leuk!

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling afhankelijk van kennis en ervaring in schaal 6, minimaal € 2.107 en maximaal € 2.873 bruto per maand op basis van een voltijd werkweek van 36 uur. Wij bieden in eerste instantie een dienstverband aan voor één jaar. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.

Voor meer informatie over de functies kun je bellen met Sylvia Deerenberg, tel. nr. 06-27 883244. Meer informatie over de Bibliotheek Utrecht vind je op www.bibliotheekutrecht.nl.

Is dit op je lijf geschreven? Zorg dan dat je CV en motivatiebrief uiterlijk 5 december 2021 bij ons binnen is. Je kunt deze onder vermelding van ‘vacature MDV De Neude’ mailen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 13 december as. In het geval je hiervoor wordt uitgenodigd, krijg je uiterlijk 9 december hierover bericht.

Iedereen is thuis in De Bibliotheek Utrecht. Je valt er nooit uit de toon en je wordt gezien. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die er werken. Daarbij is iedereen uniek en heeft unieke talenten. Juist de verschillen in mensen maken ons een nog betere Bibliotheek. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat je meebrengt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.