Cultuurticket: Content Marketeer

Cultuurticket in Amsterdam zoekt een Content Marketeer voor 24 uur per week (in overleg) | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 08-12-2021Hi! Wij zijn www.cultuurticket.nl (binnenkort CUE), begonnen als ticketverkoopplatform en nu getransformeerd tot het nieuwe, allround streamingplatform voor de hele culturele sector. Voorstellingen, concerten, films of tentoonstellingen, wij zorgen ervoor dat het online gezien kan worden.

Door middel van een platform en plug-in zorgen wij dat culturele makers en instellingen zowel on demand als via een livestream hun producties makkelijk online aan een breed publiek kunnen aanbieden. De plug-in is een door onszelf ontwikkelde software waarmee je onze infrastructuur kunt inzetten om streaming op je eigen website mogelijk te maken. Voor het platform en de plug-in bieden we de hele customer journey: hosting, betaling, streaming, data-analyse en communicatie.

We werken samen met gezelschappen, zalen en filmdistributeurs uit de hele culturele sector, van Holland Opera, tot Nederlands Kamerkoor, Ronald Snijders, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en meer!

Wij zoeken per direct een

Content Marketeer

24 uur per week (in overleg)

Wat ga je doen?

 • Content marketing van Cultuurticket; in de breedste zin van het woord houd jij je bezig met de content marketing van het streamingplatform Cultuurticket.nl. Je schrijft een content en social media strategie, draagt zorg voor de communicatie op alle kanalen en de content op onze website en overlegt met culturele instellingen wanneer zij nieuwe streams aanleveren. Samen met de online markteer zorg je ervoor dat alle resultaten worden doorgemeten en maakt keuzes op basis van deze data.
 • B2B marketing; samen met het team bouw je aan content voor de B2B marketing. Je zorgt voor heldere One Pagers, inspirerende nieuwsbrieven, testimonials met onze partners en houdt het overzicht op de B2B-pagina’s van onze website.
 • B2C marketing; naast het beheer van de social media, zorg je – in samenspraak met het team – voor de opmaak van nieuwsbrieven. Je werkt nauw samen met de online markteer, zorgt dat de voorstellingen, concerten en films van Cultuurticket.nl de juiste aandacht krijgen en inspireert ons publiek.

Onze ideale Content Marketeer

 • … is enthousiast, een teamspeler en heeft een passie voor cultuur.
 • … is proactief, communicatief en creatief.
 • … maakt datagedreven beslissingen voor campagnes.
 • … is een uitstekende schrijver – zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • … is flexibel en past zich makkelijk aan, aan het hectische start-uptempo.
 • … vindt het leuk om de online marketingstrategie op te zetten en uit te bouwen.
 • … heeft minimaal drie jaar werkervaring in marketing.
 • … voelt zicht thuis in zowel de cultuursector, als in een tech start-up.

Is dit iets voor jou?
Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan de gevraagde kwalificaties? Laat ons dan weten wie je bent en stuur je cv en (bondige) motivatie. Een motivatie mag in tekst, beeld, video of combinatie van zijn. Voor vragen over de vacature kan er contact worden op genomen met Linda Thoen (linda@cultuurticket.nl). Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

De uren zijn in overleg, in principe is deze vacature voor twee tot drie dagen per week (freelance).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.