CODART: Stagiair Evenementen

CODART in Den Haag zoekt een Stagiair Evenementen voor 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 06-12-2021CODART is een internationaal netwerk van museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst. CODART heeft ruim 600 leden in circa 50 landen, werkend in 300 musea, variërend van grote (Louvre, Prado, Hermitage) tot kleinere spelers in het veld. Het bureau van CODART (vier medewerkers) is gevestigd in het centrum van Den Haag.

Van 29 tot en met 31 mei 2022 organiseert CODART haar internationale jaarcongres voor naar verwachting 140 deelnemers. Het congres vindt plaats in Den Haag en Gouda en wordt georganiseerd in samenwerking met het Mauritshuis en Museum Gouda. Voor netwerkbijeenkomsten en excursies wordt ook samengewerkt met andere musea en instellingen.

Zie voor meer informatie over CODART en haar activiteiten: www.codart.nl.

Functieomschrijving
Wij bieden een kijkje in de keuken van een internationale culturele organisatie en in het vakgebied van de conservator. Je ondersteunt de coördinator van het jaarcongres bij alle voorbereidende en afsluitende werkzaamheden, zoals bij het verwerken van de registraties, het samenstellen van deelnemerslijsten en congresmappen, hotelreserveringen, voorbereiding van excursies, organisatie van lezingen, bijeenkomsten, recepties, evaluatieverslag en het financieel verslag. Je bent aanwezig bij het congres om de organisatie bij te staan in alle voorkomende hand- en spandiensten en er voor te zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Je zult tevens de webmaster en projectleider ondersteunen bij het up-to-date houden van alle informatie op de CODART-website. Omdat CODART een kleine organisatie is, zal je bovendien worden ingezet voor andere voorkomende werkzaamheden. Binnen ons kleine team is er genoeg tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding. In samenspraak worden je leerdoelen vastgesteld. Je leert veel over hoe een congres wordt georganiseerd en hoe een internationaal netwerk functioneert. De voortgang van de stage wordt tussentijds en na afloop van het traject geëvalueerd.

Profiel
Een praktisch ingestelde en stressbestendige persoon die systematisch en nauwkeurig werkt en een hands on mentaliteit heeft. Je kunt zelfstandig werken en hebt veel eigen initiatief. Je hebt een open manier van communiceren en bent een prettige collega. We zoeken een hbo-/wo-student met aantoonbare culturele interesse. Goede kennis van het Nederlands en Engels is vereist, native speakers are also cordially invited to apply.

Interesse?
De stage loopt voor een periode van 5 maanden voor 24 uur per week. De startdatum is bij voorkeur 1 februari 2022. CODART biedt een stagevergoeding, afhankelijk van opleiding en ervaring. Je brief met motivatie en cv ontvangen wij graag uiterlijk 6 december 2021 via events@codart.nl. Meer informatie over de stageplek kun je verkrijgen bij Moos Engelbertink (congrescoördinator), events@codart.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.