Cicerones: Stadsgids

Cicerones in heel Nederland zoekt Stadsgidsen voor in overleg te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenCicerones organiseert stadswandelingen met een gids in heel Nederland. We organiseren wekelijks instapwandelingen voor individuele deelnemers en voor groepen worden op aanvraag wandelingen op maat samengesteld. Cicerone betekent gids en de begeleiding door een professionele gids is een vast onderdeel van alle activiteiten. Ons motto is “met een gids zie je meer”.

De gidsen van Cicerones zijn professionals die kennis en vaardigheden hebben opgedaan middels een hbo-/wo-opleiding aangevuld met enige jaren gidservaring. Zij hebben passie voor geschiedenis en erfgoed en beschikken over een grondige basiskennis van de Nederlandse geschiedenis. Zij houden hun kennis constant up-to-date en verdiepen zich graag steeds weer in een nieuw thema.

Wij zoeken per direct voor verschillende plaatsen in Nederland geweldige gidsen voor het verzorgen van stadswandelingen.

Stadsgidsen

aantal uur in overleg 

Je beschikt over voldoende basiskennis van de Nederlandse geschiedenis en cultuur om een cultuurhistorische wandeling te begeleiden en je bent bereid om je te verdiepen in de verschillende thema’s.

Je bent een professionele gastheer/-vrouw, je kunt een groep leiden en zorg dragen voor een uitstekende uitvoering van het programma. Je voelt je verantwoordelijk voor iedere deelnemer en zorgt dat iedereen de informatie goed kan volgen. Je bent in staat te improviseren op momenten die daar om vragen.

Cicerones is actief in de volgende plaatsen: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Haarlem, Breda, Amersfoort, Arnhem, ‘s-Hertogenbosch, Zwolle, Maastricht, Leiden, Dordrecht, Delft, Deventer, Leeuwarden, Alkmaar, Hilversum, Gouda, Kampen, Middelburg, Zutphen en Naarden.

Voorwaarden

  • Je hebt een relevante opleiding (Geschiedenis, Kunstgeschiedenis, Nationaal Gids) aangevuld met enige jaren ervaring in het begeleiden van groepen.
  • Je bent ingeschreven als zzp’er of bent bereid dat te doen.
  • Naast het werk voor Cicerones, heb je andere opdrachtgevers.

We bieden

  • Stadsgidsen die voldoen aan de voorwaarden bieden wij graag de mogelijkheid om toegevoegd te worden aan onze gidsendatabase. Ben je opgenomen in deze database dan zullen we je benaderen voor groepsaanvragen.
  • De gidsen die voor Cicerones werken, vormen samen een team en ondersteunen elkaar waar mogelijk.
  • De vergoeding is marktconform voor het binnenlands toerisme.

Reageren
Bij interesse kun je je cv inclusief een recente foto en een motivatiebrief sturen naar Antoinette: gidsen@cicerones.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.