BredaPhoto: Junior Controller

BredaPhoto in Breda zoekt een Junior Controller voor 8 tot 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 08-12-2021BredaPhoto, een ambitieuze organisatie in hartje Breda, organiseert voor de 10e keer het grootste fotografie festival van Nederland en is op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie Junior Controller.

BredaPhoto stelt zich tot doel om internationaal gevestigd en aanstormend talent te programmeren. Het tweejaarlijks BredaPhoto Festival, met meer dan 50 deelnemende fotografen, verwelkomt 80.000 bezoekers. Met het educatieprogramma worden 3.000 leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs bereikt. Het BredaPhoto International Talent Program is een samenwerking met 9 Europese fotografie/kunstacademies.

BredaPhoto zoekt een

Junior Controller

8 tot 12 per week, met uitbreiding naar 24 uur per week

Wie zoeken wij …
BredaPhoto zoekt een enthousiaste (junior) controller. Iemand die toe is aan een nieuwe stap en al enige werkervaring heeft. Een financial die vooruitdenkt, strategisch is, vernieuwing toejuicht en tegelijkertijd een adequate interne beheersing van de financiën belangrijk vindt.

Hierom hebben we jou nodig …
BredaPhoto is aan het veranderen en heeft de ambitie om in de aankomende jaren een doorlopende programmering neer te zetten met als hoogtepunt de biënnale. Om dit te realiseren investeren we in een breder en gevarieerder financieel beleid. Deze beweging vraagt om ondernemerschap, sterke inhoudelijke programmering, teamspirit en goed financieel management.

Je houdt ervan de financiën op orde te hebben en op zijn minst …

 • Draag je bij aan de motiverende manier van werken die zo kenmerkend is voor het BredaPhoto team.
 • Zorg je voor een adequate interne beheersing van de financiën, zoals het opstellen van budgetten, het bijhouden van de jaarbegroting en het opstellen van de jaarrekening in samenwerking met de boekhouder.
 • Rapporteer je op heldere inzichtelijke wijze de stand van zaken door middel van maandelijkse financiële managementrapportages en prognoses.
 • Bewaak je de budgetten, signaleer je kosten, hou je marges en de liquiditeitsontwikkeling in de gaten.
 • Bouw je aan vertrouwensrelaties met teamleden, collega’s en externe partners.

En …

 • Je bent het aanspreekpunt voor de planning van de financiën en administratieve processen.
 • Je hebt een proactieve houding in het aanleveren van managementinformatie en budgetrapportages.
 • Je hebt de regie over de begrotings- en beleidscyclus inclusief de externe financiële verantwoording naar provincie, gemeente en fondsen.
 • Je ziet toe op naleving van relevante financiële, fiscaal-juridische en arbeidsrechtelijke wetgeving en regelgeving.
 • Je hebt ervaring met het financiële deel van subsidieaanvragen en rapportering op Europees niveau.
 • Je bent een teamspeler, ondernemend, met een hands-on mentaliteit en je bent oplossingsgericht. Je kunt goed en helder communiceren, hebt een positieve, proactieve houding, je bent stressbestendig en betrouwbaar.

Functie eisen

 • Financiële en bedrijfskundige expertise (op minimaal HBO niveau).
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke rol.
 • Een sterk kritisch en analytisch vermogen.
 • Ervaring in de culturele sector is een pre.
 • Affiniteit met het organiseren van een internationale biënnale / festival.

Jij kunt van ons verwachten…

 • Een vriendelijke (inter)nationaal werkende organisatie, waar respect als het belangrijkste goed in de communicatie wordt gezien.
 • Een bruisend jubileum. De 10e editie van BredaPhoto is getiteld ‘Theatre of Dreams’.
 • Een enorm (inter)nationaal netwerk van kunstenaars en instellingen in Brabant, Nederland en daarbuiten.
 • Een salaris conform CRR BredaPhoto en een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Wij bieden
Een functie voor 8 tot 12 uur per week met uitbreiding naar 24 uur per week in aanloop naar het festival. De functie wordt gewaardeerd in schaal 10 van de BredaPhoto Collectieve Rechtspositie Regeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris € 3.099 – € 4.053 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.

Wij bieden je per 1 januari 2022 een contract aan voor een jaar met de intentie tot verlenging. We staan ook open voor een ZZP constructie. BredaPhoto streeft er naar een inclusieve organisatie te zijn en een afspiegeling van de stad Breda en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, genders en leeftijdscategorieën.

Klinkt dit als muziek in je oren? Laat dan van je horen!
Stuur een motivatiebrief en je CV naar info@bredaphoto.nl met onderwerp ‘Vacature Junior controller’ en zorg dat deze uiterlijk 8 december 2021 om 20.00 uur bij ons is. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 16 december 2021. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Fleur van Muiswinkel, directeur BredaPhoto via fleur@bredaphoto.nl of je kunt bellen naar 076 5 32 93 11.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.