Bibliotheek Waterland: Leesconsulent

Bibliotheek Waterland in Purmerend zoekt een Leesconsulent voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-12-2021Team Educatie & Ontwikkeling van Bibliotheek Waterland is binnen de backoffice direct verantwoordelijk voor het onderhouden, uitbouwen en generen van bestaande en nieuwe contacten met klanten binnen het primair-, voortgezet- en beroepsonderwijs en de voor- en naschoolse organisaties met als belangrijkste doelstelling het bevorderen van het leesplezier van kinderen.

Wij zoeken per voor het team Educatie & Ontwikkeling een enthousiaste, leergierige en flexibele collega.

Leesconsulent

24 uur per week

Wat ga je doen?
Als leesconsulent maak je deel uit van het team Educatie & Ontwikkeling dat verantwoordelijk is voor de dienstverlening op het gebied van jeugd en onderwijs. Binnen de aanpak van de Bibliotheek op school creëer je in de basisschool een omgeving waar alle opvoeders zich bewust zijn van het belang van (voor)lezen voor de taalontwikkeling van kinderen, waardoor op de school een leescultuur ontstaat. De leesconsulent adviseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten bij de uitvoering van het lees-, taal- en mediabeleid en implementeert leesbevorderingsprojecten die passen binnen een doorgaande lijn leesbevordering. Daarbij onderhoud en leg je contact met alle interne en externe relaties die van belang zijn voor de Bibliotheek op school.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een leesconsulent met een actieve en ondernemende houding die zelfstandig werkt en denkt in oplossingen. Je bent nieuwsgierig en blijft goed op de hoogte van actuele en maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar verbetering van dienstverlening. Je kunt goed schakelen tussen beleid en uitvoering en je hebt de communicatieve vaardigheden om een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn binnen de school.

Jij beschikt over:

  • Hbo-werk- en -denkniveau met een passende hbo-opleiding
  • Ervaring in primair onderwijs; een lesbevoegdheid is een pre
  • Kennis van het onderwijslandschap en affiniteit met kinderen van 4 tot 12 jaar
  • Brede interesse voor en kennis van jeugdliteratuur en leesbevordering
  • Rijbewijs B en in het bezit van een auto

Herken je jezelf in de volgende persoonskenmerken:
Enthousiast, leergierig, flexibel, communicatief vaardig en proactief? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Wat biedt Bibliotheek Waterland?

  • Een uitdagende baan waarin je echt van betekenis kunt zijn
  • Salaris op basis van schaal 7 volgens de cao Openbare Bibliotheken
  • Een opleiding tot leesconsulent

Solliciteren?
Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 14 december 2021 onder vermelding van sollicitatie leesconsulent een motivatiebrief met cv naar isitompul@bibliotheekwaterland.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 11 en 12 januari 2022.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de teamleider Ellen Otten, tel. 06 2397 9917 (dinsdag, donderdag, vrijdag).

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- als extern geworven.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.