Bibliotheek Bollenstreek: Medewerker Informatie en Advies

De Bibliotheek Bollenstreek in Sassenheim zoekt een Medewerker Informatie en Advies voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-12-2021De Bibliotheek Bollenstreek verzorgt met acht vestigingen en een volksuniversiteit het bibliotheekwerk in de gemeenten Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. De organisatie is in transitie van een traditionele uitleenbibliotheek naar een bredere maatschappelijk-educatieve bibliotheek. De Bibliotheek Bollenstreek werkt onder meer samen met scholen, welzijnsorganisaties, maatschappelijke en culturele instellingen en lokale overheden. De inrichting van onze vestigingen en dienstverlening is in ontwikkeling om onze kernboodschap zichtbaar en voelbaar te maken: “De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.”

De Bibliotheek Bollenstreek zoekt per januari een

Medewerker Informatie en Advies

20 uur per week

Voor onze vestiging in Sassenheim zoeken wij een energieke MIA met een klantgerichte instelling die houdt van variatie in werkzaamheden.

Wie zoeken wij?
Je hebt een gastvrije, dienstverlenende instelling en plezier in het contact met alle klantgroepen van jong tot oud en van laaggeletterd tot hoogopgeleid. Je bent een flexibele aanpakker die de juiste prioriteiten weet te stellen. Je beschikt over uitstekende digitale- en informatievaardigheden en hebt culturele en maatschappelijke belangstelling.

Je houdt je bezig met:

 • Seniorfunctie in een gastvrije ontvangst en het verstrekken van informatie over de alle dienstverlening waaronder de collectie, de online bibliotheek en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO);
 • Voeren van de uitleen- en klantadministratie;
 • Ontvangen van (school)groepen, je bent de rechterhand van de bibliothecarissen bij uitvoering van activiteitenprogramma’s;
 • Uitvoeren van (administratieve) werkzaamheden, waaronder leeskringen, inwerken materialen, coördineren van collectiebeheer op aangeven van de bibliothecarissen;
 • Zorgdragen voor een aantrekkelijke uitstraling van de bibliotheek en (boek)presentaties en voor het goed functioneren van de apparatuur;
 • Instrueren van opruimmedewerkers en vrijwillige gastheren en -vrouwen;
 • Signaleren en rapporteren van ontwikkelingen in de klantvragen;
 • Suggesties doen over de collectie en informatie- en adviesfunctie aan de vestigingscoördinator en de bibliothecaris.

Wat verwachten wij?

 • MBO-4 werk- en denkniveau, aangevuld met vakgerichte opleidingen of bereidheid deze op korte termijn in eigen tijd te volgen;
 • Kennis van en affiniteit met digitale ontwikkelingen en social media;
 • Ervaring met Office 365;
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit;
 • Ervaring als MIA is een pre;
 • Ervaring in consumentgerichte dienstverlening zoals hospitality of detailhandel is een pre.

Wat bieden wij jou?
Een prettige werkomgeving, waarin eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Je werkt in roosterdiensten, eens in de drie weken op zaterdag en bent zo nodig flexibel inzetbaar. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het salaris is momenteel gebaseerd op schaal 5, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 1.900,- en maximaal € 2.733,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. In 2022 wordt de functie opnieuw gewogen aan de hand van het landelijke “Functiehuis OB/KE”. Het betreft een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Informatie:
Voor meer informatie kun je contact opnemen met José Wehkamp, Vestigingscoördinator Noordwijk, jwehkamp@bibliotheekbollenstreek.nl, tel. 071 3611710.

Sollicitatie:
Sollicitaties, voorzien van CV en motivatie, kunnen tot 8 december 2021 gemaild worden naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl t.a.v. Margo Slot, Manager Frontoffice, onder vermelding van Sollicitatie MIA Sassenheim. De eerste gesprekken zijn op 14 december.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.