Bevrijdingsfestival Utrecht: Penningmeester

Het Bevrijdingsfestival Utrecht in Utrecht zoekt een Penningmeester voor ca. 10 bijeenkomsten per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 31-12-2021Het Bevrijdingsfestival Utrecht is één van de veertien landelijke Bevrijdingsfestivals die worden georganiseerd onder de paraplu van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Sinds 1993 organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht ieder jaar op 5 mei het Bevrijdingsfestival Utrecht. Dit grootschalige, gratis toegankelijke publieksevenement trekt jaarlijks ruim 40.000 bezoekers in park Transwijk. Naast een uitgebreid muziekprogramma (afgelopen edities onder andere Kraantje Pappie, Fedde le Grand en My Baby) organiseert het festival ook inhoudelijke projecten en activiteiten zoals scholenprojecten, colleges en kinderactiviteiten.

Het Bevrijdingsfestival Utrecht zoekt een

Penningmeester

ca. 6 à 7 bijeenkomsten per jaar en 4 bijeenkomsten met festivaldirecteur

Het Bevrijdingsfestival Utrecht zoekt een nieuwe penningmeester met ruime financiële en bestuurlijke ervaring en die bereid is om zijn/ haar netwerk in te zetten om samen met de overige bestuursleden het festival verder te laten groeien.

Functieprofiel
De penningmeester van het bestuur:

 • Is verantwoordelijk voor het financiële beleid en beheer van de stichting;
 • Bewaakt de financiële situatie en maakt samen met directeur de begroting en het financieel jaarverslag;
 • Voert overleg met boekhouder en accountant;
 • Bewaakt de opzet en uitvoering van het festival aan de hand van de begroting;
 • Beheert de bankrekeningen;
 • Verricht in samenspraak met de directeur betalingen.

Functie eisen

 • Hbo-niveau;
 • Financieel onderlegd;
 • Beschikt over een (uitgebreid) zakelijk netwerk en is bereid dat in te zetten voor de organisatie;
 • Beschikbaar voor reguliere bijeenkomsten bestuur en directie (ca. 10 maal per jaar);
 • Bestuurlijke ervaring (bekend zijn met de festivalbranche is een pre);
 • Affiniteit met het gedachtegoed van de bevrijdingsfestivals.

Geboden
Een uitdagende bestuursfunctie binnen een organisatie met een groot netwerk en contacten zoals met lokale besturen (stad, provincie), landelijk netwerk van de Bevrijdingsfestivals en Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het bestuur is toezichthoudend en ontvangt geen vergoeding voor zijn werkzaamheden. De feitelijke organisatie van het festival vindt plaats door een projectteam onder leiding van de festivaldirecteur.

Informeren en reageren:
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatie (uiterlijk 31 december 2021) naar de voorzitter van het bestuur mevrouw B. Dibi via vacature@bevrijdingsfestivalutrecht.nl. Selectie en de gesprekken zullen medio/ eind januari 2022 plaatsvinden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.