Beautiful Distress: Project / Communicatie medewerker

Beautiful Distress in Amsterdam zoekt een Project / Communicatiemedewerker voor minimaal 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenBeautiful Distress maakt met kunst psychisch lijden zichtbaar, voelbaar en bespreekbaar.

Beautiful Distress zet kunst in om meer begrip en compassie te kweken voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De meesten van hen ervaren uitsluiting en hun problemen zijn vaak omgeven met taboes. Beautiful Distress organiseert kunstenaarsresidencies in psychiatrische ziekenhuizen in onder andere Kings County Hospital, New York. Daarnaast runt zij ook het Beautiful Distress House: een project- en tentoonstellingsruimte in Amsterdam naast het NDSM-terrein. Daar werken we aan een inclusievere samenleving door het organiseren van tentoonstellingen, toneelvoorstellingen en andere kunstprojecten, altijd met kunstenaars en alle belangengroepen, met speciale aandacht voor jongeren. Zie www.beautifuldistress.org.

Project / Communicatiemedewerker

minimaal 24 uur per week

Functieprofiel
Organiseren, coördineren, initiëren en enthousiasmeren zijn belangrijke basisvaardigheden die je nodig hebt voor deze functie. Je hebt affiniteit met kunst en met de missie van Beautiful Distress: Met kunstprojecten psychisch lijden zichtbaar, voelbaar en daarmee bespreekbaar maken. Je verzorgt de communicatie en geeft invulling aan de doelstelling om het publieksbereik van Beautiful Distress te vergroten. Ook ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de dagelijkse activiteiten in Beautiful Distress House, en begeleid je de stagiaires en vrijwilligers van Beautiful Distress.

Het gaat om een zelfstandige functie* waarbij je samenwerkt met externe curatoren en de zakelijk leider.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Verzorgen van de communicatie naar buiten toe (nieuwsbrieven, social media, pers, website en dergelijke) en daarmee zorgdragen voor uitbreiding van het publieksbereik van Beautiful Distress, landelijk en lokaal. Waar mogelijk benaderen van nieuwe mediakanalen (radio en tv).
 • Dagelijks beheer van het Beautiful Distress House en het verzorgen van alle administratieve en andere handelingen die uit de functie voortvloeien waaronder het zorgen voor een adequate bezetting tijdens openingstijden, het regelen van voorraden, schoonmaak, onderhoud, verzekeringen et cetera.
 • Optreden als gastheer / vrouw en aanspreekpunt voor praktische zaken voor de gebruikers van het Beautiful Distress House.
 • Begeleiden / aansturen suppoosten, stagiaires en vrijwilligers.
 • Bewaken van de planning, voortgang en jaarbegroting van de vaste tentoonstellingen en andere terugkerende activiteiten in Beautiful Distress House.
 • Begeleiden van de productie en de kunstenaars en het technisch team dat bij een tentoonstelling en de inrichting ervan betrokken is in Beautiful Distress House.
 • Organiseren van opening en closing events bij de tentoonstellingen.
 • Samen met de zakelijk leider bijhouden van de planning en het bewaken van de voortgang en kwaliteit van de exposities en andere activiteiten van Beautiful Distress en samen zorgdragen voor de jaarlijkse rapportages.
 • Pro- actief meedenken en -werken aan de verdere ontwikkeling van alle activiteiten in Beautiful Distress Housegroeidoelstellingen van de organisatie, onder andere door te helpen met fondsenwerving.

Wat vragen we van je?

 • HBO+ werk- en denkniveau.
 • Kennis van- en affiniteit met hedendaagse kunst.
 • Relevante opleiding en werkervaring.
 • Goede schrijfvaardigheid en kennis Nederlandse en Engelse taal,

Verder herken je je in de volgende eigenschappen:

 • Accuraat, zorgvuldig, flexibel, creatief, resultaat- en oplossingsgericht, communicatief sterk en goed benaderbaar voor zowel interne als externe partijen.

Informatie over de functie
Het betreft een functie als zzp’er voor minimaal 24 uur per week. De uren kunnen in onderling overleg worden vastgesteld, en de werkzaamheden zullen in Beautiful Distress House plaatsvinden.

Hoe kun je reageren?
Heb je belangstelling voor deze functie, dan kun je reageren door een motivatiebrief en cv te sturen naar Info@beautifuldistress.org onder vermelding van ‘vacature project / communicatiemedewerker’. Voor vragen kun je bellen met Fleur Kuypers: +31 (0)20 2629913

Beautiful Distress vindt het belangrijk om een (cultureel) diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. Talent als basis, diversiteit als kracht.

*NB: Deze functie kan ook door twee medewerkers worden uitgevoerd, in welk geval het communicatiedeel wordt afgesplitst en de overige taken verdeeld worden. Kandidaten geïnteresseerd in deze optie worden nadrukkelijk ook verzocht te solliciteren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.