Batavialand: Projectmedewerker Conservering / Restaurator

Batavialand in Lelystad zoekt een Projectmedewerker Conservering / Restaurator voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-12-2021Batavialand is het museum over de geschiedenis van Flevoland. Over het nieuwe land na het maken van de polders. Over de 16e en 17e eeuw met druk scheepvaartverkeer over de Zuiderzee. Met unieke scheepswrakken en vondsten. Met een werf waar historische schepen worden nagebouwd om het scheepsambacht levend te houden.

Batavialand vertelt het verhaal van Nederland en de Nederlanders levend op de grens van land en water. Dit doet het museum onder andere met een maritiem archeologische rijkscollectie.

Voor het beheer en behoud van deze nationale collectie zijn wij per direct op zoek naar een

Projectmedewerker Conservering / Restaurator

24 uur per week

De nieuw aan te stellen projectmedewerker zal aansluiten bij enkele lopende conserveringsprojecten bij Batavialand en binnen het museum werkzaam zijn in een team van collectiemedewerkers (materiaalspecialisten, scheepsarcheologen, depotbeheerders et cetera) dat het Maritiem Archeologisch Depot beheert.

De afdeling:
Het team Maritiem Archeologisch Depot van Batavialand is onderdeel van de afdeling Kennis en Collecties. Deze afdeling bestaat uit vijftien medewerkers die zich enthousiast inzetten om collecties van Flevoland en de maritiem archeologische rijkscollectie zo goed mogelijk te behouden en toegankelijk te maken voor presentatie en onderzoek. Dit doen zij onder andere door depotbeheer, conservering en restauratie van objecten, onderzoek naar de collectie en het vertellen van het verhaal van de maritieme geschiedenis van Nederland met in het bijzonder de provincie Flevoland als grootste scheepswrakkenkerkhof op het droge ter wereld.

Wat ga je doen?

  • Je levert een bijdragen aan (meer)jarenplannen op basis van activiteiten en de fysieke staat van collecties;
  • Je bewaakt de kwaliteit en voortgang van activiteiten;
  • Je verricht periodieke inspecties en controles;
  • Je adviseert bij verwerving, bruikleen en transport;
  • Je verricht restauratiewerkzaamheden en conserveringsactiviteiten;
  • Je bouwt actief aan een netwerk.

Wat breng je mee?

  • Je hebt bij voorkeur de opleiding tot restaurator aan de UvA gevolgd;
  • Je hebt affiniteit met het conserveren van hout;
  • Je hebt kennis van verwerking van conditierapportages in een database, bij voorkeur Adlib;
  • Je bent een gedreven netwerker.

Wat bieden wij?
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum cao. De functie is ingedeeld in schaal 9. Het salaris bedraagt minimaal € 2.840,- en maximaal € 3.718,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij een eindejaarsuitkering van 3,4%, een vakantietoeslag van 8% en een reiskostenvergoeding. De aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van één jaar.

Informatie
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met mevrouw Willy van der Most, hoofd Kennis en Collecties op nummer 06-109 104 46.

Solliciteren
We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze doelstellingen. We nodigen iedereen uit om te solliciteren. Wil je solliciteren? Mail dan naar sollicitaties@batavialand.nl. Je kunt reageren tot 15 december 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.