Baltan Laboratories: Bestuurslid

Baltan Laboratories in Eindhoven zoekt een Bestuurslid | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 31-01-2022Baltan Laboratories is in 2008 opgericht als Stichting en heeft de doelstelling het realiseren van een experimentele omgeving die geënt is op het DNA van Eindhoven, met een internationale uitstraling en ambitie. Sinds haar intrek in het Natlab gebouw in 2013 is Baltan uitgegroeid tot een relevante speler in het tot stand brengen van de verbindingen tussen de technologisch-wetenschappelijke en cultureel-creatieve ecosystemen rond maatschappelijk relevante thema’s.

De komende jaren wil Baltan haar activiteiten en reputatie (inter)nationaal verder uitbreiden in parallel met een toenemende graad van cultureel ondernemerschap. Het ziet daarvoor een belangrijke adviserende rol weggelegd voor haar bestuur waarin de transitie zal plaatsvinden naar een Raad van Toezicht model.

Om onze groeiambities verder vorm te geven, zijn we op zoek naar een extra

Bestuurslid

met financiële achtergrond

De beoogde bestuurder / penningmeester heeft de volgende eigenschappen;

  • heeft affiniteit met kunst, design, wetenschap en technologie.
  • heeft een sterk inzicht in juridische en/of financiële processen en bezit werkervaring in deze sectoren.
  • weet te adviseren op het gebied van financiële processen, risicomanagement, administratie, liquiditeitsbeheer en financiering en fungeert als klankbord voor de directeur en andere bestuursleden.

De verwachtte inspanning omvat aanwezigheid bij bestuursvergaderingen en bereidheid tot het occasioneel geven van advies (per mail of telefonisch) over specifieke thema’s. Bestuursvergaderingen vinden gemiddeld een keer per kwartaal plaats in het Natlab, net na de reguliere werkuren. Een positie in het Baltan bestuur is onbezoldigd. Compensatie voor reiskosten is voorzien. Onze voorkeur gaat uit naar een Nederlandssprekende kandidaat.

Kandidaten kunnen hun interesse aangeven per mail met een CV / profiel en een motivatie brief – gericht aan Olga Mink, info@baltanlaboratories.org. Wij ontvangen uw reactie graag uiterlijk op 31 januari 2022. Op basis van een profielscan nodigen we een aantal kandidaten uit voor nadere kennismaking.

Bezoek onze website voor onze jaarverslagen en meer informatie over onze activiteiten: www.baltanlaboratories.org.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.