Bachfestival Dordrecht: Producent

Het Bachfestival Dordrecht in Dordrecht zoekt een Producent voor nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 07-12-2021Het Bachfestival Dordrecht is een tweejaarlijks muziekfestival dat plaatsvindt in de stad Dordrecht. Het festival staat voor contrast: crossovers tussen musici en beeldend kunstenaars; populaire cultuur en 18de-eeuwse meesters en natuurlijk tussen Bach en compleet nieuw geschreven composities. Wij zijn het enige oude muziekfestival met hedendaagse programmering in Nederland.

Voor de editie van 2022 die plaats zal vinden van 17 tot en met 25 juni zoekt het festival een

Producent

nader te bepalen aantal uur

Wat ga je doen?
Je gaat een festival produceren met alles wat daarbij hoort. Als deel van het producententeam ben je dus gezamenlijk verantwoordelijk voor alle productionele taken die tot een goed verloop van het festival leiden. In de maanden voorafgaand werk je onder andere de draaiboeken uit en maak je alle afspraken met de betrokken partijen (artiesten, locaties, crew et cetera). Tijdens het festival is een selectie van je werkzaamheden het aansturen van het technische team, het begeleiden van de muzikanten en het ontvangen van het publiek. Je bent een proactieve spin in het web die alle partijen verbindt en taken ziet en oppakt. De functie is niet in beton gegoten; we zoeken iemand die zich aangesproken voelt door het festival en de werkzaamheden.

Wie ben jij?
Jij bent een organisatietalent die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken. Je hebt al enige productie ervaring bij muziekfestivals. Je bent communicatief vaardig, overzichtelijk en stressbestendig. Je denkt in mogelijkheden in plaats van in problemen. Je woont bij voorkeur een beetje in de buurt van Dordrecht en enige kennis van de stad is zeker een pre. Je bent thuis in klassieke muziek (of hebt in ieder geval affiniteit met) en kennis van podiumtechniek is mooi meegenomen.

Wie zijn wij?
Je komt te werken in een klein, maar super gedreven team van zes mensen. We hebben geen vast kantoor dus we hebben onze wekelijkse afspraken online of op een nader te bepalen plaats in Dordrecht. In de aanloop naar het festival komen we om de week samen om alle ontwikkelingen te bespreken. Hoe dichter het festival nadert; hoe vaker we elkaar gaan zien. Het team bestaat momenteel uit een artistiek en zakelijk leider, marketingmanager, producent en participatie / vrijwilliger coördinator.

Wat mag je van ons verwachten?
Los van de ontzettend leuke collega’s en een geweldig festival, bieden we een freelancefunctie met een vastgestelde opdrachtvergoeding. De functie is bedoeld voor de langere termijn, na het festival bekijken we de verdere invulling en aanpak naar het volgende jaar.

Solliciteren kan via mail naar pauline@bachfestivaldordrecht.nl met als onderwerp vacature Producent. Reacties zijn welkom tot 7 december 2021, waarna we gesprekken inplannen op 14 en 21 december 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.