Babel Zaans architectuurplatform: Programmamaker

Babel Zaans architectuurplatform in Zaandam zoekt een Programmamaker voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-12-2021Stichting Babel Zaans architectuurplatform is een gewaardeerd platform op het gebied van architectuur, stedelijke ontwikkeling en de inrichting van het landschap en de openbare ruimte in de Zaanstreek en de metropoolregio. Met jaarlijks circa tien publieksactiviteiten biedt Babel een prikkelend en divers programma voor bewoners, ondernemers en professionals. Ook wordt tweejaarlijks de Babel Architectuurprijs uitgereikt.

Babel is ervan overtuigd dat de Zaanstreek een kwaliteitsimpuls kan gebruiken en dat informatie en debat tussen professionals en bewoners daar een steentje aan bijdraagt. Daartoe informeert Babel bewoners en ondernemers in de Zaanstreek over belangrijke ontwikkelingen en projecten en stelt hen in de gelegenheid in gesprek te gaan met ontwerpers en opdrachtgevers over de ambities voor duurzame kwaliteit. Daarnaast inspireert Babel (politieke) beslissers, gebieds- en projectontwikkelaars en woningcorporaties met ambities op het gebied van ontwerpkwaliteit, duurzaamheid, leefbaarheid en betaalbaarheid. Meer informatie over onze activiteiten vind je op onze website.

Babel Zaans architectuurplatform in Zaandam zoekt een freelance

Programmamaker

8 uur per week

Als programmamaker verzorg je in samenspraak met de programmaraad de inhoudelijke kant van het programma: het opzetten, organiseren en uitvoeren van het publieksprogramma dat bijdraagt aan het architectuurdebat in de Zaanstreek. Denk hierbij aan activiteiten zoals lezingen, excursies en exposities. De activiteiten hebben als doel om inspiratie van buiten naar de Zaanstreek te halen en zo over de lokale context in gesprek te gaan. Je benadert sprekers, stelt het programma voor de activiteiten samen en werkt in overeenstemming met de programmaraad het jaarprogramma uit. Hierin hebben de opgaven die in de regio spelen een prominente rol. Ook ben je aanwezig bij de maandelijkse besprekingen van de programmaraad.

De programmaraad van Babel bestaat uit vrijwilligers met de ambitie om de kwaliteit van stad, dorp en landschap in de Zaanstreek te verbeteren. De programmaraad is verantwoordelijk voor de agendering en uitwerking van de activiteiten en wordt voor de concretisering en uitvoering ondersteund door een freelance communicatiemedewerker en de programmamaker.

Competenties

  • Affiniteit met het werkveld van Babel en de Zaanstreek, liefst ondersteund door een relevante opleiding.
  • In staat om zelfstandig publieksbijeenkomsten, paneldiscussies en dergelijke te organiseren.
  • Een relevant netwerk in de regio op het gebied architectuur, stedelijke ontwikkeling of volkshuisvesting.
  • Betrokkenheid bij actuele maatschappelijke thema’s.
  • Een open communicatie en een onafhankelijke en collegiale houding.
  • Een warm hart voor de doelstelling en werkwijze van de stichting, geen conflicterende belangen en gemiddeld 8 uur per week flexibel (ook in de avonduren) beschikbaar.

We bieden een leuke en dynamische functie waarmee je bijdraagt aan een kwaliteitsimpuls voor de Zaanstreek.

Wij nodigen je van harte uit te reageren per e-mail met een cv en motivatie voor 15 december 2021 aan Nicolette Zwart, secretaris, via info@stichting-babel.nl. Voor vragen over deze vacature bel met Bert Pots (06-54645392) of Leontine de Koning (06-10889436).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.