ARTIS: Teamleider Publieksservice (Frontoffice)

ARTIS in Amsterdam zoekt een Teamleider Publieksservice (Frontoffice) voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenARTIS is een groene oase en ontmoetingsplek, midden in Amsterdam, waar wij een breed publiek inspireren en stimuleren verantwoordelijk met natuur om te gaan. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het park, het Artisplein en de musea: Micropia, het Planetarium en vanaf 2022 het Groote-Museum.

Binnen ARTIS zorgt het cluster Publiek & Beleving voor alles wat met de bezoeker te maken heeft. Van de ontvangst bij de Hoofdentree en kaartverkoop, tot evenementen in de feestzalen, rondleidingen en kinderfeestjes en de uitstraling van de locaties. Het cluster bestaat uit de volgende afdelingen: Publieksservice, Parkmanagement & Evenementen, Vrijwilligers & docenten, en het laboratorium van Micropia .

De afdeling Publieksservice houdt zich specifiek bezig met het ontvangst van en het contact met alle bezoekers, van ARTIS-Park en ARTIS– Micropia, zowel voor als achter de schermen.

Teamleider Publieksservice (Frontoffice)

24 uur per week

Werkzaamheden:
Als teamleider ben je verantwoordelijke voor de organisatie van het ontvangst van alle bezoekers van ARTIS. Jij coördineert, begeleidt en instrueert het team, dat bestaat uit 5 -12 publieksservice medewerkers, die elke dag van de week onze bezoekers verwelkomen en de kassa’s, kaartcontrole en winkel bemannen. Jij bent nieuwsgierig en weet wat er speelt in ARTIS en hebt alle voorbereidingen getroffen om ons publiek een onvergetelijk klantervaring te bezorgen. Je zorgt voor heldere lijnen, eenduidige afspraken en werkt goed samen met collega’s binnen de gehele organisatie

Je krijgt volop de ruimte om jouw ervaring op het gebied van gastvrijheid toe te passen. Jij weet het team te motiveren en hun talenten en capaciteiten optimaal te benutten. Met als ultiem resultaat een ijzersterk team en een afdeling die vooruit loopt op wensen van de ARTIS bezoekers.

 • Je begeleidt en instrueert de medewerkers van de gehele afdeling;
 • Je draagt zorg voor een kloppende kas afdracht;
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede afhandeling van publieksvragen en wensen;
 • Je doet actief voorstellen om de werkprocessen niet alleen up to date te houden, maar vooral klaar voor toekomst te maken;
 • Je gaat actief de organisatie in met opvallende actie- en aandachtspunten die je verkrijgt vanuit het intensieve contact met de bezoekers;
 • Je draait in een cyclisch rooster n het openen en afsluiten van de entree van ARTIS;
 • Je bent verantwoordelijk voor een efficiënte inzet van medewerkers.

ARTIS gelooft in de kracht van inclusiviteit en diversiteit, net zoals in de natuur, en heeft als doel een afspiegeling van de samenleving te zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, achtergrond of geloof. We zorgen samen voor een leefbare wereld voor iedereen: nu en in de toekomst.

Profiel:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Werkervaring, binnen de gastvrijheid of vrijetijdssector is een pre, evenals ervaring in het aansturen van wisselende teams;
 • Je hebt ervaring met CRM en kassa systemen;
 • Je houdt overzicht in hectische processen;
 • Je gaat altijd voor 100% klanttevredenheid zonder de kaas van je brood te laten eten;
 • Je hebt voortreffelijke communicatie skills en een flinke dosis gevoel voor humor!

Wat biedt ARTIS?
Stel je voor dat je ’s ochtends door de monumentale poorten van ARTIS loopt, waar de gibbons je zingend verwelkomen. Je maakt de eerste bezoekers wegwijs, vol zin in de dag. Tijdens het inwerktraject maak je kennis met alle afdelingen van ARTIS: van werken in de winkel tot helpen bloembollen planten en microben kweken. Net zoals je werkomgeving, is je werk zeer veelzijdig: elke dag in ARTIS is anders!

ARTIS biedt je een baan met verantwoordelijkheid, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden op de mooiste werkplek van Nederland. Een plek waar je een duurzaam verschil kan maken. Je hebt een breed takenpakket en bevoegdheden die daarbij passen, volop ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën en binnen ARTIS kennen we korte lijnen tussen werknemers en leidinggevenden. Je bent breed inzetbaar en werkt resultaatgericht samen met diverse afdelingen van ARTIS, binnen een informele en gezellige sfeer.

Je komt te werken in een divers en ambitieus team. Het salaris valt in schaal 7 en is afhankelijk van ervaring en opleiding. We bieden je in eerste instantie een contract van twaalf maanden aan met de intentie het daarna te verlengen. ARTIS heeft een brede reiskostenvergoeding die duurzaam vervoer stimuleert. Je krijgt ook een bijdrage voor een aanvullende zorgverzekering en je geniet van korting tot andere parken in Nederland.

Solliciteren:
Als je geïnteresseerd bent in deze functie solliciteer dan via onderstaande sollicitatiebutton. Je sollicitatie kun je richten aan Yira Bijl, Hoofd Publiekservice.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij P&O via p&o@artis.nl.

Alle werknemers van ARTIS dienen bij indiensttreding een VOG-verklaring te overhandigen. ARTIS vergoedt de aanvraagkosten hiervan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.