ARTIS: Teamleider Publieksservice (Backoffice)

ARTIS in Amsterdam zoekt een Teamleider Publieksservice (Backoffice) voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 06-12-2021ARTIS is een groene oase en ontmoetingsplek, midden in Amsterdam, waar wij een breed publiek inspireren en stimuleren verantwoordelijk met natuur om te gaan. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het park, het Artisplein en de musea: Micropia, het Planetarium en vanaf 2022 het Groote-Museum.

Binnen ARTIS zorgt het cluster Publiek & Beleving voor de organisatie en uitvoering van alles wat met de publieksbeleving te maken heeft. Van de ontvangst bij de hoofdentree en kaartverkoop, tot evenementen in de feestzalen, rondleidingen en kinderfeestjes. Het cluster bestaat uit de volgende vier afdelingen: Publieksservice, Parkmanagement & Evenementen, Vrijwilligers & Docenten en Micropia Laboratorium.

De afdeling Publieksservice houdt zich specifiek bezig met het ontvangst van en het contact met alle bezoekers, van ARTIS-Park en ARTIS– Micropia, zowel voor als achter de schermen.

Teamleider Publieksservice (Backoffice)

38 uur per week

Werkzaamheden:
Als teamleider ben je verantwoordelijke voor de organisatie van de Ledenadministratie en het bezoekerscontact Jij coördineert, begeleidt en instrueert het team, dat bestaat uit 4-6 publieksservice medewerkers, die 7 dagen per week onze bezoekers telefonisch en per mail te woord staan en er voor zorgen dat onze ledenadministratie op orde is. Jij bent nieuwsgierig en weet wat er speelt in ARTIS en hebt alle voorbereidingen getroffen om ons publiek een onvergetelijk klantervaring te bezorgen. Je zorgt voor heldere lijnen, eenduidige afspraken en werkt goed samen met collega’s binnen de gehele organisatie. Je zorgt samen met de teamleiders van de front office voor een onvergetelijk ontvangst van ons publiek door ook diensten te draaien in het openen en sluiten van ARTIS.

Je krijgt volop de ruimte om jouw ervaring en inzichten in Customer Care toe te passen. Niet alleen bepaal je de taakverdeling binnen jouw afdeling, je stelt ook KPI’s en targets vast waarmee je de productiviteit en kwaliteit van je team bewaakt. Daarnaast weet je jouw team te motiveren en hun talenten en capaciteiten optimaal te benutten. Met als ultiem resultaat een ijzersterk team en een afdeling die vooruit loopt op wensen van de ARTIS bezoekers.

Wat ga je doen?

 • je begeleidt en instrueert de medewerkers van de gehele afdeling;
 • je bent verantwoordelijk voor een goede afhandeling van publieksvragen en wensen;
 • je bent verantwoordelijk voor het contact met en de administratie rondom de 80.000 leden van ARTIS;
 • je doet actief voorstellen om de werkprocessen niet alleen up to date te houden, maar vooral klaar voor toekomst te maken;
 • je gaat actief de organisatie in met opvallende actie- en aandachtspunten die je verkrijgt vanuit het intensieve contact met de bezoekers;
 • je draait in een cyclisch rooster mee in het openen en afsluiten van de entree van ARTIS;
 • je bent verantwoordelijk voor een efficiënte inzet van medewerkers.

ARTIS gelooft in de kracht van inclusiviteit en diversiteit, net zoals in de natuur, en heeft als doel een afspiegeling van de samenleving te zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, achtergrond of geloof. We zorgen samen voor een leefbare wereld voor iedereen: nu en in de toekomst.

Profiel:
Wie zoeken wij?

 • je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • je hebt meerdere jaren ervaring op een klantenservice/customercare afdeling;
 • werkervaring, binnen de gastvrijheid of vrije tijds sector is een pre, evenals ervaring in het aansturen van wisselende teams;
 • je hebt ervaring met CRM systemen;
 • je bent analytisch sterk en houdt overzicht in hectische processen;
 • je gaat altijd voor 100% klanttevredenheid zonder de kaas van je brood te laten eten;
 • je bent gastvrij en houdt overzicht in hectische situaties;
 • je hebt voortreffelijke communicatie skills en een flinke dosis gevoel voor humor!

Wat biedt ARTIS?
Stel je voor dat je ’s ochtends door de monumentale poorten van ARTIS loopt, waar de gibbons je zingend verwelkomen. Je maakt de eerste bezoekers wegwijs, vol zin in de dag. Tijdens het inwerktraject maak je kennis met alle afdelingen van ARTIS: van werken in de winkel tot helpen bloembollen planten en microben kweken. Net zoals je werkomgeving, is je werk zeer veelzijdig: elke dag in ARTIS is anders!

ARTIS biedt je een baan met verantwoordelijkheid en uitdaging op de mooiste werkplek van Nederland. Een plek waar je een duurzaam verschil kan maken. Je hebt een breed takenpakket en bevoegdheden die daarbij passen, volop ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën en binnen ARTIS kennen we korte lijnen tussen werknemers en leidinggevenden. Je bent breed inzetbaar en werkt resultaatgericht samen met diverse afdelingen van ARTIS, binnen een informele en gezellige sfeer.

Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheid, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden op één van de mooiste plekken in Amsterdam. Je komt te werken in een divers en ambitieus team.

Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Solliciteren:
Als je geïnteresseerd bent in deze functie solliciteer dan vóór 6 december 2021 via onderstaande sollicitatiebutton. Je sollicitatie kun je richten aan Yira Bijl, Hoofd Publieksservice.

Reserveer voor deze sollicitatieprocedure alvast deze data in je agenda:

De eerste ronde is gepland op 9 december 2021 tussen 14.00 en 17.00 uur.
De tweede ronde is gepland op 13 december 2021 tussen 14.00 en 17.00 uur.
Inlichtingen over de functie zijn verkrijgbaar bij P&O, via p&o@artis.nl.

Alle werknemers van ARTIS dienen bij indiensttreding een VOG-verklaring te overhandigen. ARTIS vergoedt de aanvraagkosten hiervan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.