ArtEZ University of the Arts: Digicoaches

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt twee Digicoaches voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2021ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes.

Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

De ICT-omgeving van ArtEZ is flink in beweging; zo wordt gewerkt aan betere student- en medewerkersportalen én start in het voorjaar de implementatie van een nieuw Learning Management Systeem.

Voor de afdeling ICT zoeken we twee:

Digicoaches

0,8 fte

De afdeling
De afdeling ICT is verantwoordelijk voor gebruikersondersteuning op het gebied van ICT-hulpmiddelen. Het ICT-team bestaat, naast het hoofd, uit ICT Helpdesk medewerkers, systeembeheerders, technisch applicatiebeheerders, netwerk/telefonie beheerder en een digicoach. Het aantal digicoaches wordt nu uitgebreid.

Samen met de ondersteunende afdelingen Financieel Economische Zaken en Salarisadministratie, Studentenzaken, Facilitaire Zaken, P&O, Onderwijs & Kwaliteit, Mediatheek en Marketing & Communicatie maakt de afdeling ICT onderdeel uit van het Servicebedrijf. De standplaats is Arnhem. Periodiek zijn de digicoaches aanwezig op de vestigingen in Enschede en Zwolle.

Functie-eisen

  • Wij vragen minimaal een voltooide hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van Communicatie & Organisatie, Crossmedia Communicatie, Digitale techniek & Media of Digitale Didactiek
  • Zeer grondige aantoonbare kennis van en werkervaring met Office 365 en vooral Teams is vereist. Je hebt kennis van Microsoft Teams op expertniveau. Je kent alle features van Teams en je houdt actief bij welke nieuwe Teams features er maandelijks uitkomen.
  • Aantoonbare kennis van en werkervaring in het overbrengen van kennis door middel van training of coaching is gewenst.
  • Gezien de internationale omgeving en een toenemend aantal Engelstalige opleidingen en onderzoek, is Engels in woord en geschrift geen probleem voor je.

Je werkzaamheden
De digitalisering binnen onze organisatie gaat snel. Dat gaat in een omgeving waar het vooral draait om het menselijk contact, niet altijd vanzelf. Weet jij jouw collega’s op enthousiaste en geduldige manier meer wegwijs te maken in de digitale wereld die ArtEZ te bieden heeft, zoals Office 365 en Learning Management Systemen? Dan zoeken wij jou!

Als digicoach ga je samenwerken met de collega’s van de afdeling ICT en Onderwijs en Kwaliteit en applicatiebeheerders. Samen zorgen we ervoor dat het gebruik van digitale tools voor docenten en ondersteunend personeel een succes wordt.

In de functie van digicoach ondersteun en coach je medewerkers gevraagd en ongevraagd bij het gebruik van ICT-systemen zoals Office 365 Teams en het Learning Management Systeem. Hierbij stimuleer en help je je collega’s een-op-een of in groepsverband. Hierbij maak je onder andere gebruik van digitale spreekuren waar iedereen met vragen kan binnenlopen en/of (digi-)trainingen voor groepen medewerkers (fysiek of digitaal). Je schrijft tevens periodiek artikelen op het intranet waarbij je gebruikers proactief informeert. Een belangrijk aspect in je functie is dat je de trainingsbehoeften onder medewerkers signaleert, zodat we daar gezamenlijk aandacht aan kunnen geven. Ook adviseer je daarom over verbetering van ondersteunende instructies en andere materialen.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract van 3 jaar met een omvang van minimaal 0,8 fte. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2.845,48 en maximaal € 3.920,50 (functienaam Stafmedewerker C, schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we verder nog?

  • Uitgebreide mogelijkheden voor professionalisering; persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor duurzame inzetbaarheid.
  • Een fijne werkplek waarbij je ook het onderwijsproces van dichtbij kunt meemaken.
  • De flexibiliteit om enkele dagen per week vanuit huis te werken.

Sollicitatie en informatie
Heb je de kennis, kunde en ervaring in huis om aan de slag te gaan als digicoach? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren, zeker als je ook nog een enthousiaste teamgeest en sterke professionaliseringsmentaliteit meebrengt.

ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt, wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Bert Kremer, Hoofd ICT, b.kremer@artez.nl. Voor meer informatie over ArtEZ en werken bij ArtEZ, ga naar: www.artez.nl/dit-is-artez.

Solliciteren kan tot en met 1 december 2021. via de button ‘Solliciteer!’.

Wij willen u erop attenderen dat wij gebruik maken van sociale media tijdens onze selectieprocedure.

ArtEZ gebruikt gegevens alleen voor het doel waarvoor ze verkregen zijn. Verder is het privacy statement van kracht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.