Amsterdams Andalusisch Orkest: Zakelijk Leider

Het Amsterdams Andalusisch Orkest in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenWij zoeken jou!

Wil jij als zakelijk leider een bijdrage leveren aan de ambities, het succes en groei van het Amsterdams Andalusisch Orkest dan zoeken wij jou!

Wie is het Amsterdams Andalusisch Orkest?
Het Amsterdams Andalusisch Orkest is een creatief platform staat voor het muzikaal erfgoed van Andalusië. Tussen de 9e en 15e eeuw maakte dit deel van Europa furore op gebied van muziek, literatuur en wetenschap. Destijds heette dit gebied Al Andalus en leefden diverse bevolkingsgroepen en religies samen. Anno nu vertelt het Amsterdams Andalusisch Orkest het verhaal van Al Andalus en de betekenis voor onze samenleving via muziek, theater, literatuur en educatie. Ze richten zich op de muziek die strekt van Granada tot Baghdad. Sinds de oprichting in 2011 maakt het Amsterdams Andalusisch Orkest een stormachtige ontwikkeling door. Door samenwerking met artiesten en podia in binnen- en buitenland en dankzij vrijwilligers, een trouwe achterban en creatieve vrienden kwamen al veel producties en programma’s tot stand. De kernorganisatie bestaat uit een algemeen directeur/ artistiek leider, een zakelijk leider, een producent, coördinator artiesten, een educatiemedewerker, een communicatiemedewerker en een geluidstechnicus. Daarnaast muzikanten en docenten.

Zakelijk Leider

20 uur per week

Wat vragen wij van jou als zakelijk leider?
Als zakelijk leider heb je een financiële verantwoordelijkheid en je bent tevens verantwoordelijk voor het aansturen van een klein team, dat bestaat uit een producent (0.5 fte), een communicatie/marketing medewerker (0.5 fte) en een educatiemedewerker (0,4) fte.

Je legt verantwoording af aan de algemeen directeur/artistiek leider en hebt daarnaast een directe verantwoordingslijn naar de penningmeester van het bestuur.

Als zakelijk leider heb je de volgende verantwoordelijkheden:
Financieel:

 • Je zorgt voor de werving van fondsen, donateurs en sponsoren en bent als aanspreekpunt tevens verantwoordelijk voor de afrekening van verkregen gelden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie van de organisatie in samenwerking met de externe boekhouder.
 • Je draagt zorg voor het zakelijk jaarverslag en –rekening en legt periodiek een eindejaar verantwoording af aan het bestuur.
 • Je zorgt voor de begrotingsbewaking en voor de toekenning van budgetten waar nodig, en voert hier regie over.
 • Je bent het zakelijk aanspreekpunt voor alle leden van het orkest en voert onderhandelingen met muzikanten, artiesten en andere derde partijen.

Leidinggevend:

 • Je leidt het back-office team
 • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding van de managementteam vergaderingen in samenspraak met de algemeen directeur/ artistiek leider.
 • Je bent aanspreekpunt voor de penningmeester en verantwoordelijk voor de voorbereiding van de bestuursvergadering in overleg met de voorzitter van het bestuur.

Wat kenmerkt jou?

 • Je bent een echte teamplayer en weet vanuit draagvlak en verbinding besluiten te nemen
 • Je bent gestructureerd en weet vanuit structuur de organisatie zakelijk te leiden
 • Je vindt ontwikkeling van de mensen om je heen belangrijk en dit is je basis-uitgangspunt bij de aansturing van het team
 • Je hebt een commerciële inslag en zorgt samen met de artistiek leider voor de verkoop van producties
 • Je hebt ervaring met financieel beleid van (non-)profit-organisaties (ervaring met financieel beleid binnen de culturele sector is een pre); en je hebt kennis van en inzicht in financiële processen

Wat bieden wij jou?

 • Een omgeving waar leren en ruimte voor ontwikkeling de kern is van wie wij zijn
 • Een zeer betrokken groep met mensen die samen iets moois willen neerzetten
 • Een aanstelling van 20 uur per week (op basis van freelance), de financiële vergoeding wordt bepaald naar gelang ervaring en betreft

Laten we kennismaken
Ben jij hem/haar? Onze nieuwe zakelijk leider die samen met ons Het Amsterdams Andalusisch Orkest de ambitie tot verdere groei en professionalisering weet waar te maken. We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature via info@amsterdamandalusischorkest.nl. Vragen over deze vacature kunnen gesteld worden aan Mohamed Aadroun via telefoonnummer: 06-156 944 21 of per mail: info@amsterdamsandalusischorkest.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.