Wintertuin: Hoofd Programma

Wintertuin in Nijmegen zoekt een Hoofd Programma voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-10-2021Wat doen wij?
De Nieuwe Oost | Wintertuin is een literaire organisatie. We organiseren festivals en actuele literatuurprogramma’s waarin we fictie als gids gebruiken om deze tijd te vatten. Ook ontwikkelen we projecten die bijdragen aan een inclusieve samenleving. In deze impactprojecten komen mensen aan het woord die je vaak niet hoort, zoals ouderen in verzorgingshuizen of mensen met een vluchtverleden in azc’s.

Binnen onze internationale schrijfprogramma’s werken auteurs, vertalers en literair professionals samen, over de grenzen van landen, continenten en talen heen.

Wintertuin is aangesloten bij De Nieuwe Oost, het productiehuis voor talentontwikkeling voor jonge makers dwars door de kunstdisciplines heen. Kijk voor meer informatie op wintertuin.nl en denieuweoost.nl.

De Nieuwe Oost | Wintertuin organiseert jaarlijks twee literaire festivals: het Wintertuinfestival in Nijmegen en Nieuwe Types in Arnhem. Daarnaast initieert en produceert Wintertuin diverse literaire programma’s, podium- en audioproducties.

We zoeken een Hoofd Programma; een ervaren leider die, met een vernieuwende blik op literaire publieksprogramma’s, de afdeling programma stevig neerzet.

Hoofd Programma

28 uur per week

Wat doe jij?
Als Hoofd Programma heb je een duidelijke artistieke visie. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke lijn en organisatie van de festivals en producties en ziet waar mogelijkheden tot samenwerking liggen. Je leidt de afdeling Programma, die naast jou bestaat uit twee programmamakers, en zorgt voor aansluiting bij de andere afdelingen binnen de organisatie.

Naast het ontwikkelen van artistieke concepten, producties en programma’s en het invullen en organiseren van activiteiten, stuur je de communicatie en marketing en de uitvoerende productie van de activiteiten aan. Belangrijk is ook dat je de artistieke plannen vertaalt naar financiering; je maakt en beheert de begroting en draagt zorg voor subsidieaanvragen. Daarnaast ben je onderdeel van het managementteam.

Wie ben jij?

  • je hebt veel liefde voor literatuur, kennis van het literaire en culturele veld en een relevant netwerk
  • je hebt een heldere, innoverende artistieke visie die je kunt vertalen naar publieksprogramma’s
  • je hebt ervaring met het aansturen van collega’s en bent gemotiveerd om het beste uit je team te halen
  • je kunt goed overzicht creëren én houden en ziet waar de prioriteiten liggen
  • je weet inhoud en budget van projecten bij elkaar te brengen en de praktische uitvoering ervan op te zetten
  • je hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie

Wat bieden wij?
Je werkt in het team van De Nieuwe Oost | Wintertuin, op een dynamische plek in het Festivalhuis te Nijmegen, tussen redacteuren, schrijvers en programmamakers. Het gaat om een functie van 28 uur. De startdatum is zo spoedig mogelijk en uiterlijk per 1 februari 2022. Salaris is afhankelijk van je leeftijd en ervaring en heeft een range van € 2.858 tot € 3.992 op basis van een voltijds werkweek.

Bij de selectie letten we op verschillende evenwichten en streven we naar een adequate representatie van onze diverse samenleving. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan een Hoofd Programma met een biculturele achtergrond. In onze monocultureel samengestelde sector maakt zichtbare diversiteit namelijk een belangrijk verschil en voegt het relevante perspectieven toe aan ons werk.

Heb je interesse?
Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk 31 oktober naar info@wintertuin.nl ter attentie van Frank Tazelaar, directeur De Nieuwe Oost | Wintertuin. Bij vragen kun je mailen naar hetzelfde adres.

De eerste gespreksronde staat gepland op 15 november. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.