Westland Cultuurweb: Cultuurcoach PO

Westland Cultuurweb in Naaldwijk zoekt een Cultuurcoach PO voor 20-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-11-2021Westland Cultuurweb weeft het web binnen cultureel Westland. Als netwerkorganisatie brengen we kennis samen en leggen we verbindingen in het brede veld van cultuureducatie en –participatie. Door te stimuleren, te faciliteren en te adviseren vanuit een kwalitatieve en inspirerende regisseursrol.

Westland Cultuurweb biedt diverse programma’s om cultuureducatie in het onderwijs te versterken. Met het programma Cultuureducatie met Kwaliteit worden bijna alle veertig Westlandse basisscholen en de acht middelbare scholen bereikt. Daarnaast bieden we het receptieve programma Kunstpracht in het PO aan (8000 leerlingen per jaar), waarin tentoonstellingen en voorstellingen worden bezocht. Met het project Erfgoededucatie werken we samen met het Westlands Museum en Historisch Archief Westland aan het invoegen van erfgoed in de curricula van de scholen. Daarnaast zijn er diverse kleinere projecten en projecten van scholen, zoals het VO filmfestival, diverse VMBO-impulsprojecten, een samenwerking met een mbo en activiteiten in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs. Centraal in ons werk met de scholen staat de overtuiging dat leerkrachten en docenten veel zelf kunnen als je hen op de juiste manier ondersteunt, inspireert en faciliteert.

Westland Cultuurweb zoekt in verband met het vertrek van één van onze medewerkers per januari een enthousiaste

Cultuurcoach PO

20-24 uur per week

We zoeken een collega die als cultuurcoach aan de slag gaat met vijftien Westlandse PO-scholen. Regelmatig ga je met de scholen in gesprek over cultuureducatie in hun curriculum en hun eigen doelen omtrent cultuureducatie. Met teamtrainingen, co-teaching, kunstbrainstorms en leerlijnen help je de scholen steeds een stapje verder. Een deel van deze activiteiten voer je zelf uit vanuit je expertise in één of meerdere kunstdisciplines; voor het andere deel stuur je ons netwerk van zzp’ers aan.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor enkele eigen projecten. Zo coördineer je Kunstkundig, het programma met trainingen en cursussen voor leerkrachten. Ook ben je verantwoordelijk voor het project Kunstlokaal, waarin culturele aanbieders vraaggericht gastlessen ontwikkelen onder onze begeleiding. Je maakt deel uit van het team dat voorstellingen en museumbezoeken scout. Tot slot begeleid je een traject waarin we samen met een school creatieve lessen bij de wereldoriëntatiemethode Blink ontwerpen.

Je bent met veel verschillende onderwerpen bezig; als spin in het web houd je een groot netwerk betrokken. Je krijgt energie van schakelen en weet goed overzicht te creëren en te behouden. Het educatieteam bestaat uit een programmaleider, drie cultuurcoaches en een administratief medewerker. We zoeken elkaar op om te sparren en uit te wisselen, maar werken vooral zelfstandig aan onze eigen projecten. Daarin heb je op dagelijkse basis veel contacten met externen zoals leerkrachten, intern cultuurcoördinatoren en kunstvakdocenten.

Wat wij vragen:

 • Een relevante hbo-opleiding in onderwijs, kunst en/of cultuur (bij voorkeur een kunstvakopleiding).
 • Een expertise in ten minste één kunstdiscipline.
 • Ervaring in het begeleiden van scholen op het gebied van cultuureducatie.
 • Goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden.
 • Digitaal vaardig met het office-pakket (Word, Excel, Outlook, Powerpoint).
 • Zelfstandig en daadkrachtig kunnen werken.
 • Sterk organisatorisch vermogen.
 • Innovatief vermogen en creativiteit.
 • Sterk in verbinden en enthousiasmeren.

De werkdagen worden in overleg vastgesteld, maar je dient in ieder geval op woensdagen beschikbaar te zijn. Een rijbewijs en auto zijn, gezien de infrastructuur van de regio en de mate waarin je onderweg bent, aan te raden.

Wat wij bieden:

 • Een inspirerende werkplek in een kleine, flexibele organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Collega’s die graag pionieren en innoveren en elkaar daarvoor opzoeken.
 • Een tijdelijk contract voor 20 tot 24 uur voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. Het aantal uren wordt in overleg vastgesteld en is afhankelijk van je specifieke expertise.
 • Salariëring vindt plaats conform de CAO Kunsteducatie, schaal 10 (€2.884 tot €4.361 bij een fulltime dienstverband afhankelijk van ervaring).

Meer informatie:
Mail uiterlijk woensdag 3 november je sollicitatie en cv naar info@westlandcultuurweb.nl onder vermelding van ‘Vacature cultuurcoach PO’. Je kunt je sollicitatie adresseren aan Ilona Rozenboom. Voor meer informatie over deze functie kun je vanaf 25 oktober contact opnemen met Ilona Rozenboom (programmaleider educatie) via telefoonnummer 06-26762073 of irozenboom@westlandcultuurweb.nl. Je hoort uiterlijk vrijdag 5 november of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 11 november. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 18 november.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.