Vlaams-Nederlands Huis deBuren: Coördinator Talentontwikkelings traject

Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel zoekt een Coördinator Talentontwikkelingstraject voor 0,5 tot 0,6 fte OF 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Fulltime, Nader te bepalen, Parttime | Sluitingsdatum: 08-11-2021Over deBuren
deBuren is een Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat dat duurzaam inzet op samenwerking, inclusie en talentontwikkeling. deBuren heeft een eigen huis in het centrum van Brussel, is actief in heel Vlaanderen en Nederland en werkt met verschillende projecten in een bredere Europese context.

Met zorgvuldig vormgegeven talentontwikkelingstrajecten, meer dan 100 livemomenten per jaar en een uitgebreid tekst-, audio- en video-aanbod-op-aanvraag, heeft deBuren een geheel eigen positie verworven in het culturele landschap van de Lage Landen. Via uitgekiende en creatieve formats stimuleert deBuren de talige cultuur en wakkeren we het publieke debat aan.

deBuren is een open huis dat ernaar streeft de maatschappij waarin we leven te weerspiegelen in al haar diversiteit. Naast de Vlaams-Nederlandse dimensie en talentontwikkeling, loopt inclusie als een rode draad door alles wat we doen.

Coördinator Talentontwikkelingstraject

0,5 tot 0,6 fte OF 1 fte

deBuren zoekt coördinatoren voor drie projecten. Het is mogelijk twee halftijdse functies te combineren in één voltijdse functie. Geef vooral duidelijk aan in je sollicitatiebrief welke functies je wil combineren en motiveer deze keuze.

Wat verwachten we van jou?
Algemeen

Je denkt in oplossingen en bent positief ingesteld. Je kunt goed mondeling communiceren in het Nederlands. We verwachten niet dat je vlekkeloos schrijft en bieden je de kans deze en andere vaardigheden via opleidingen aan te scherpen.

We pinnen ons niet vast op specifieke diploma’s. Belangrijker is dat je je verbonden voelt met het dynamische en uitdagende culturele en maatschappelijke veld en ervaringen daarin kunt voorleggen.

Je rapporteert aan de algemeen directeur en werkt nauw samen met je collega’s. Je bent gemotiveerd, creatief, flexibel (zowel naar taakopdracht als werkuren) en respecteert deadlines.

Takenpakket B: coördinator talentontwikkelingstraject voor ontluikende opiniemakers
Dit is een halftijdse functie (minimaal 2,5/5 en maximaal 3/5 ofwel 0,5 tot 0,6 fte)

deBuren stelt het genuanceerde gesprek voorop, trekt maatschappelijke echokamers open en draagt zo bij aan het publieke debat in de Lage Landen. In haar publieksactiviteiten en projecten maakt deBuren gefundeerde meningsvorming op basis van kwalitatieve kennisuitwisseling mogelijk.

Vanaf 2022 starten we een talentontwikkelingstraject voor ontluikende opiniemakers uit Vlaanderen en Nederland op. Als coördinator sta jij aan de basis van dit nieuwe traject. In nauw overleg met de collega’s, ga je actief op zoek naar partners in Vlaanderen en Nederland om dit traject vanaf het begin stevig neer te zetten.

Je formuleert een open oproep, stelt een jury samen en betrekt daarbij interne en externe juryleden. Je ontwerpt een kader waarbinnen de opiniemakers intensief begeleid worden en bent hun eerste aanspreekpunt. Je organiseert individuele gesprekken, groepsmomenten, masterclasses, publieksmomenten en evaluatiecycli. Je bouwt dit traject de komende jaren uit tot een vaste waarde binnen deBuren.

Indiensttreding tussen 1 december 2021 en 1 februari 2022

Weet je graag meer?
Contacteer dan directeur Willem Bongers-Dek via willem@deburen.eu. Je mag tijdens de werkweek binnen twee dagen een antwoord verwachten.

Of solliciteer je meteen?
Stuur uiterlijk op maandag 8 november 2021 (voor 8:00 ’s ochtends) een e-mail aan rie@deburen.eu met in bijlage één bestand (Word of pdf) van maximaal drie A4, bestaande uit twee onderdelen: een vlot geschreven motivatiebrief (één A4) en je cv (maximaal twee A4).

Opgelet! Bij langere bijlagen krijgt de jury alleen de eerste pagina van de brief en de eerste twee pagina’s van het cv te lezen. Je mag de motivatiebrief ook vervangen door een korte video (maximaal vier minuten) die je via WeTransfer in MP4 doorstuurt. In dat geval stuur je je cv (maximaal twee A4) met diezelfde WeTransfer mee.

Op basis van de ingezonden sollicitatie wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de tweede helft van november 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.