Vlaams-Nederlands Huis deBuren: Coördinator Kennisknooppunt

Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel zoekt een Coördinator Kennisknooppunt voor 0,5 tot 0,6 fte OF 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Fulltime, Nader te bepalen, Parttime | Sluitingsdatum: 08-11-2021Over deBuren
deBuren is een Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat dat duurzaam inzet op samenwerking, inclusie en talentontwikkeling. deBuren heeft een eigen huis in het centrum van Brussel, is actief in heel Vlaanderen en Nederland en werkt met verschillende projecten in een bredere Europese context.

Met zorgvuldig vormgegeven talentontwikkelingstrajecten, meer dan 100 livemomenten per jaar en een uitgebreid tekst-, audio- en video-aanbod-op-aanvraag, heeft deBuren een geheel eigen positie verworven in het culturele landschap van de Lage Landen. Via uitgekiende en creatieve formats stimuleert deBuren de talige cultuur en wakkeren we het publieke debat aan.

deBuren is een open huis dat ernaar streeft de maatschappij waarin we leven te weerspiegelen in al haar diversiteit. Naast de Vlaams-Nederlandse dimensie en talentontwikkeling, loopt inclusie als een rode draad door alles wat we doen.

Coördinator Kennisknooppunt

0,5 tot 0,6 fte OF 1 fte

deBuren zoekt coördinatoren voor drie projecten. Het is mogelijk twee halftijdse functies te combineren in één voltijdse functie. Geef vooral duidelijk aan in je sollicitatiebrief welke functies je wil combineren en motiveer deze keuze.

Wat verwachten we van jou?
Algemeen
Je denkt in oplossingen en bent positief ingesteld. Je kunt goed mondeling communiceren in het Nederlands. We verwachten niet dat je vlekkeloos schrijft en bieden je de kans deze en andere vaardigheden via opleidingen aan te scherpen.

We pinnen ons niet vast op specifieke diploma’s. Belangrijker is dat je je verbonden voelt met het dynamische en uitdagende culturele en maatschappelijke veld en ervaringen daarin kunt voorleggen.

Je rapporteert aan de algemeen directeur en werkt nauw samen met je collega’s. Je bent gemotiveerd, creatief, flexibel (zowel naar taakopdracht als werkuren) en respecteert deadlines.

Takenpakket A: Coördinator Kennisknooppunt
Dit is een halftijdse functie (minimaal 2,5/5 en maximaal 3/5 ofwel 0,5 tot 0,6 fte)

Met het Kennisknooppunt dragen we positief bij aan ontwikkeling van de culturele sector. Samen met steunpunten, belangenbehartigers en fondsen, gaan we opzoek naar de noden van de sector om die tijdens inspiratiemomenten en langere trajecten onder de loep te nemen.

Als coördinator ben jij de spin in het web van het Kennisknooppunt. Je neemt zelf het initiatief om onderwerpen op het spoor te komen waarrond Nederland en Vlaanderen van elkaar kunnen leren. Je vertrekt van onze transversale lijnen: inclusie, talentontwikkeling en, in toenemende mate, duurzaamheid. Je brengt Vlaamse en Nederlandse professionals samen om elkaar te inspireren en vindt inventieve manieren om de geleerde lessen te delen.

Binnen het Kennisknooppunt ben je verantwoordelijk voor het DIDI-LAB: een doorlopend, participatief onderzoek naar Diversiteit, Inclusie, Dekolonisering en Intersectionaliteit. Samen met experten en ervaringsdeskundigen ontleden we ons eigen referentiekader en gaan we op zoek naar constructieve alternatieven. Een onderdeel hiervan is het lerend netwerk inclusie dat we samen met de Brakke Grond onderhouden. We verwachten dat je in je motivatiebrief ingaat op jouw ervaringen met inclusief werken.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een aantrekkelijke job in een omgeving die doordrongen is van alles wat met cultuur in Vlaanderen en Nederland te maken heeft. Ons team is dynamisch, gemotiveerd, open en nieuwsgierig, met een vinger aan de pols voor elk maatschappelijk relevant onderwerp. Wij houden van overleg en samenwerken maar nemen ook individueel onze volle verantwoordelijkheid op.

Je contract van onbepaalde duur gaat gepaard met een competitief salaris, gebaseerd op de barema’s en gebruikelijke afspraken in de culturele sector. We houden daarbij rekening met je ervaring. Bovendien vergoeden we woon-werkverkeer met het openbaar vervoer binnen België en bieden we maaltijdcheques, een groepsverzekering en een hospitalisatieverzekering aan. Naast indiensttreding als werknemer met een bediendecontract, zijn er ook freelanceformules bespreekbaar.

deBuren zet in op talentontwikkeling van medewerkers en luistert graag naar jouw ideeën over opleiding en zelfontplooiing. We organiseren gezamenlijke leermomenten als team, waaronder halfjaarlijkse denkdagen met externe gastsprekers. Daarnaast zijn er individuele middelen per personeelslid beschikbaar voor zelfontplooiing en maken we graag ruimte tijdens werktijd voor cursussen, coachingstrajecten en job shadowing.

Indiensttreding tussen 1 december 2021 en 1 februari 2022

Weet je graag meer?
Contacteer dan directeur Willem Bongers-Dek via willem@deburen.eu. Je mag tijdens de werkweek binnen twee dagen een antwoord verwachten.

Of solliciteer je meteen?
Stuur uiterlijk op maandag 8 november 2021 (voor 8:00 ’s ochtends) een e-mail aan rie@deburen.eu met in bijlage één bestand (Word of pdf) van maximaal drie A4, bestaande uit twee onderdelen: een vlot geschreven motivatiebrief (één A4) en je cv (maximaal twee A4).

Opgelet! Bij langere bijlagen krijgt de jury alleen de eerste pagina van de brief en de eerste twee pagina’s van het cv te lezen. Je mag de motivatiebrief ook vervangen door een korte video (maximaal vier minuten) die je via WeTransfer in MP4 doorstuurt. In dat geval stuur je je cv (maximaal twee A4) met diezelfde WeTransfer mee.

Op basis van de ingezonden sollicitatie wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de tweede helft van november 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.