Stichting Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost: Hoofd Bedrijfsvoering

Stichting Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost in Amsterdam zoeken een Hoofd Bedrijfsvoering voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-10-2021


Stichting Leerorkest geniet internationale bekendheid en leert in samenwerking met zusterstichting Instrumentendepot Leerorkest duizenden kinderen in het basisonderwijs in Amsterdam samen muziek maken in een symfonisch orkest. Muziekcentrum Zuidoost (MZO) is de bakermat van muziekeducatie in Amsterdam Zuidoost. Naast de vele projecten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en de brede school verzorgt MZO muzieklessen in vrije tijd. MZO en Leerorkest hebben gezamenlijk diverse naschoolse Wijktalentorkesten verspreid over de stad. Beide stichtingen werken nauw met elkaar samen, zijn gevestigd in hetzelfde pand aan de Hofgeest 139 in Amsterdam Zuidoost en hebben één Management Team. Het Instrumentendepot heeft een eigen pand in Amsterdam Oost waar de werkplaatsen en magazijnen zijn ondergebracht.

In verband met het vertrek van het huidige hoofd zijn wij op zoek naar een

Hoofd Bedrijfsvoering

0,8 fte

Het hoofd Bedrijfsvoering geeft integraal leiding aan de ondersteunende afdelingen en de binnen deze afdelingen werkzame mensen, ontwikkelt en monitort beleid en beheert in samenwerking met de controller de budgetten van diverse (deel) begrotingen. Onder de verantwoordelijkheid van het hoofd bedrijfsvoering vallen de financiële administraties, de receptie, huismeesters, ICT, HRM, alle facilitaire en huisvestingszaken en het Instrumentendepot (uitleen van muziekinstrumenten). Het betreft een vitale functie die indirect en direct van grote invloed is op de kwaliteit van onze primaire producten en het algemene succes van Muziekcentrum Zuidoost, het Leerorkest en het Instrumentendepot. Als lid van het managementteam (MT) draagt het hoofd Bedrijfsvoering bij aan de strategische positionering van de organisaties. Het hoofd Bedrijfsvoering legt verantwoording af aan de directeur-bestuurder. Bij het Leerorkest, het Instrumentendepot Leerorkest en MZO zijn ongeveer 25 mensen in dienst. Bij de diverse productlijnen van de organisaties zijn daarnaast ongeveer 200 freelance docenten, assistenten, dirigenten en vrijwilligers werkzaam.

De ideale kandidaat heeft ervaring binnen de culturele sector en herkent zich het onderstaande profiel waarin diverse rollen en competenties worden beschreven:

 1. Manager: iemand die goed is in plannen, managen, delegeren en controleren. Iemand die van nature verantwoordelijkheid en vertrouwen aan andere medewerkers kan geven en uitvoerende werkzaamheden toedeelt aan anderen.
 2. Leider: kunnen plannen en sturen op duidelijk geformuleerde resultaten en deadlines. Richting geven aan medewerkers.
 3. Denker: iemand met inhoudelijke kennis en gezag. Keuzes kunnen maken die inhoudelijk ook verdedigbaar zijn.
 4. Diplomaat: verbinder tussen directeur-bestuurder / MT en medewerkers. Iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat, maar uitermate flexibel en sociaal is.
 5. Stressbestendig: there is never a dull moment. Een flinke dosis interne rust en stressbestendigheid is een vereiste.
 6. Beleidsmatig denken en schrijven: beleidsmatig kunnen denken en ideeën daarover op papier kunnen zetten. Niet alleen omwille van de interne en externe communicatie, maar ook vanwege de groeiende behoefte aan inhoudelijke bijdragen aan subsidieaanvragen en -verantwoordingen.
 7. Helikopterview: het hebben van een helicopterview is essentieel voor het Hoofd Bedrijfsvoering, zowel op strategisch als op uitvoerend niveau.

Voor het succesvol vervullen van de functie is het belangrijk om te voldoen aan onderstaande functie-eisen:

 • HBO/academisch werk- en denkniveau;
 • Meerjarige werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Goede kennis van Office applicaties zoals Word , Outlook en Excel;
 • Goed kunnen organiseren en plannen;
 • Nauwkeurig en geordend kunnen werken;
 • Cijfermatig inzicht en rekenvaardigheid;
 • Zakelijk- tevens empathisch vermogen.

Om subsidie-technische redenen kom je in dienst bij twee stichtingen: Muziekcentrum Zuidoost (0,2fte) en Stichting Leerorkest (0,6 fte). Beide stichtingen hanteren de CAO Kunsteducatie. De functie is ingeschaald in schaal 12 (minimaal 3.451 euro en maximaal 5.027 euro bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling van 36 uur). Het bijbehorende salaris is afhankelijk van je werkervaring.

De aanstelling is voor een jaar met perspectief op verlenging.
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Marco de Souza, directeur-bestuurder, op 06 46262373 of directie@muziekcentrumzuidoost.nl.

Op www.muziekcentrumzuidoost.nl en www.leerorkest.nl vind je meer informatie over onze organisaties.

Herken je jezelf in het profiel en ben je geïnteresseerd in deze functie, dan zien wij je beknopte motivatiebrief + curriculum vitae graag tegemoet. Mail deze uiterlijk op 29 oktober naar sollicitatie@leerorkest.nl onder vermelding van de functienaam. Na 29 oktober maken we een eerste selectie van kandidaten en ontvang je bericht over het vervolg van de procedure. De eerste ronde gesprekken vinden plaats in de tweede week van november.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.