Rijksmuseum: Operationeel Coördinator Veiligheidszaken

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Operationeel Coördinator Veiligheidszaken voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 21-10-2021Heb je ervaring in de beveiligingsbranche en coachende vaardigheden? Lees dan snel verder!

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen geïnteresseerden van harte uit te solliciteren.

De subafdeling Surveillancedienst (Veiligheidszaken) van het Rijksmuseum zoekt een:

Operationeel Coördinator Veiligheidszaken

32-36 uur per week

Het Rijksmuseum omvat 80 tentoonstellingszalen, 1,1 miljoen (kunst)objecten en meerdere nevenpanden. Dagelijks ontvangt het museum tussen de 5.000-15.000 bezoekers per dag, daarnaast vinden er jaarlijks ca. 500 kleinere en grotere evenementen en ontvangsten plaats. In deze context wordt de veiligheid gecoördineerd van de collectie, bezoekers, medewerkers en externe partijen. Binnen de afdeling wordt in roosterdiensten met onregelmatige werktijden gewerkt.

In deze functie coördineer je tijdens je dienst de inzet van de beveiligingsmedewerkers in en om het museum; je coacht de medewerkers, je treft maatregelen bij incidenten en ondersteunt de dienstdoende teammanager bij calamiteiten; e.e.a. afhankelijk van het veiligheidsvraagstuk ter plaatse en met een optimaal evenwicht tussen veiligheid en gastvrijheid.

Wat ga je doen:

 • Verdelen van de werkzaamheden en toezien op de uitvoering; waar nodig corrigerend optreden.
 • Coachen en geven van feedback aan medewerkers; uitvoeren van een voorbeeldfunctie.
 • Toezien op aanwezigen; herkennen en beoordelen van afwijkend gedrag en veiligheidsrisico’s en nemen van gepaste maatregelen.
 • Zorgdragen voor een juiste behandeling en positieve beleving van bezoekers en relaties van het Rijksmuseum, rekening houdend met sociale en culturele achtergronden.
 • Eerstelijns coördinatie bij onregelmatigheden, incidenten en ondersteuning bij calamiteiten.

Een vroege dienst vangt aan om 6.30 uur. De eindtijden zijn vanwege de vele evenementen die het Rijksmuseum faciliteert, variabel. Om die reden verwachten we dat je het museum te allen tijde met het openbaar vervoer kunt bereiken.

Wij vragen:

 • Mbo Beveiliger II.
 • Mbo Beveiliger III is een pre.
 • BHV/Ploegleider BHV, Praktijkopleider, BBMI, VCA.
 • PDI (Proactieve Dreigingsinschatting).
 • Goede beheersing van de Nederlandse (schriftelijk/mondeling) en Engelse taal(mondeling).
 • Minimaal vijf jaar ervaring in de beveiligingsbranche.
 • Een achtergrond in de horeca, retail of andere publieksgerichte omgevingen.
 • Woonachtig in omgeving groot Amsterdam.
 • Representatief voorkomen en een goede fysieke gesteldheid.

Het profiel:

 • Mbo+-werk- en -denkniveau.
 • Communicatieve en coachende vaardigheden.
 • Kwaliteitsbewustzijn.
 • Resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden:
Het Rijksmuseum valt onder de Museum cao. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.208,- en maximaal € 2.719,- bruto per maand (schaal 6), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoelage en onregelmatigheidstoeslag (geen weekendtoeslag). Voor medewerkers woonachtig buiten Amsterdam geldt een reiskostenvergoeding van 60% van het openbaar vervoer. Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna in beginsel verlenging kan plaatsvinden.

Inlichtingen:
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Romee de With, Personeelsadviseur via onderstaande gegevens. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Alexander Huiding via: a.huiding@rijksmuseum.nl.

Solliciteren:
Solliciteren kan tot uiterlijk donderdag 21 oktober. Solliciteren doe je uitsluitend via het sollicitatieformulier. Wij ontvangen graag een cv én motivatie in PDF, een sollicitatiefilmpje mag ook! Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Inlichtingen
Contactpersoon: Romee de With, telefoonnummer +31206747000, email werken@rijksmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.