Rijksmuseum: Fellowshipprogramma

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt kandidaten voor het Fellowshipprogramma | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 10-01-2022Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Het Rijksmuseum zoekt kandidaten voor het

Fellowshipprogramma

De nieuwe generatie museumprofessionals

Een warm welkom voor de nieuwe generatie museumprofessionals
Heb je een internationaal onafhankelijk onderzoeksvoorstel dat nieuwe perspectieven kan bieden op onze collectie, de geschiedenis of activiteiten van het Rijksmuseum? Dan horen we graag van je.

Het doel van het Fellowshipprogramma is om banden tussen het museum en universiteiten te versterken en kennis uit te wisselen. We bieden zeer getalenteerde kandidaten de mogelijkheid om een deel van hun onderzoek bij ons uit te voeren. Hierbij krijgen ze natuurlijk toegang tot de expertise, collecties, bibliotheek en laboratoria van het museum en kunnen deelnemen aan workshops en excursies.

Welke onderwerpen kun je onderzoeken?
Op dit moment zijn er vijf fellowships met verschillende onderzoeksvelden: van kunst en cultuurgeschiedenis tot Amerikaanse fotografie en van conservering en wetenschappelijk onderzoek tot Chinese kunst. Bekijk de
Engelstalige details van elke Fellowship:

We moeten nog beslissen of er ook een Terra fellowship komt in 2022 – 2023. Dit maken we binnenkort bekend.

Hoe kun je je aanmelden?
Je kunt je nu aanmelden voor een van de fellowships. De deadline voor het aanmelden is 10 januari 2022. Meld je aan via onderstaande button!

Waar te verblijven – in stijl:
‘Een aantal van de kandidaten die de zeven Fellowships winnen, krijgt de kans om in het Haga Huis te verblijven. Dit huis in Amsterdamse School-stijl, dat op zichzelf al een kunsthistorisch monument is, ligt op loopafstand van het Rijksmuseum. Fellows hebben toegang tot deze karakteristieke residentie dankzij het Andla Fonds, als onderdeel van zijn missie om kunst en wetenschap te ondersteunen en bij te dragen.

Een internationaal netwerk van alumni
We moedigen fellows aan om een cohort te vormen tijdens hun fellowship met ons. Hierdoor is in de loop der jaren een internationaal gemeenschap en netwerk ontstaan die Fellows op zowel wetenschappelijk als persoonlijk vlak met elkaar verbindt. In veel gevallen zijn alumni doorgestroomd naar carrières binnen de academische en museale wereld.

Fellowship begunstigers
Het Rijksmuseum Fellowship Programma wordt mogelijk gemaakt door:

Het Andrew W. Mellon Foundation
Terra Foundation for American Art
Migelien Gerritzen Fund/Rijksmuseum Fonds
Dr. Anton C.R. Dreesmann Fund/Rijksmuseum Fonds
Johan Huizinga Fund/Rijksmuseum Fonds
Annenberg Foundation/Rijksmuseum Fonds

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.