Rijksakademie van beeldende kunsten: Team Assistent

De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam zoekt een Team Assistent voor 24-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 17-10-2021De Rijksakademie is een van de meest gerenommeerde residency-programma’s in de wereld voor hedendaagse beeldende kunstenaars en heeft grote namen voortgebracht, zoals Mondriaan en Appel. In het tweejarig residency programma werken circa 50 kunstenaars uit de hele wereld onder de meest optimale condities aan onderzoek, experiment en productie van nieuw werk. Het zijn jonge kunstenaars die op een keerpunt staan in hun artistieke carrière en die met intensieve coaching en toegang tot een uitgebreid aanbod aan technische faciliteiten tot nieuwe baanbrekende werken komen.

Team Assistent

24-28 uur per week | gedurende de periode december 2021 – maart 2022

Met het oog op het verlof van onze collega, zoeken we een tijdelijke vervanger ter ondersteuning van het Development team. Het betreft een assisterende rol gedurende de periode december 2021 – maart 2022 met nadruk op de organisatie van events en het relatiebeheer(systeem) van de vrienden en begunstigers.

Waarom werken voor de Rijksakademie?
Werken voor de Rijksakademie betekent onderdeel zijn van een toonaangevende, internationale en zeer diverse gemeenschap van collega’s en kunstenaars. Het is een dynamische en uitdagende plek – in de voormalige Kavallerie-kazerne aan de Sarphatistraat in Amsterdam – waar ieder teamlid een verschil maakt en waar we staan te springen om jouw organisatie – en communicatietalent. De cultuur is informeel ambitieus en met veel ruimte voor invulling van je eigen ondersteunende takenpakket. Ons werk doen we niet alleen achter het bureau, ook de organisatie van kleine en grote ontvangsten en het verwelkomen van onze supporters vallen onder jouw beheer.

Over het Development team
De Rijksakademie wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW. Daarnaast is er financiering vanuit de Gemeente Amsterdam. Het Development team zorgt door middel van gerichte (inter)nationale fondsenwerving en giften van particulieren voor additionele inkomstenbronnen voor de Rijksakademie.
Het ontwikkelen van relaties in al die verschillende velden, vormt de kern van ons werk. In onze fondsenwerving zijn de resident kunstenaars belangrijke partners als bemiddelaar en ambassadeur.

Een dag als Team Assistent
In de ochtend check je alle voorbereidingen voor de ontvangst die ochtend; is iedereen aanwezig, staat de koffie klaar? Tijdens een korte update aan de manager van het Trustfonds deel je het overzicht van de aanmeldingen met directie en team van een ontvangst voor volgende week en deel je de opzet van de nieuwsbrief. De mailinglist heb je zo goed als compleet en je checkt nog de laatste relatiegroepen.
In de middag lunchen we samen in de Cantina waar de fantastische koks Bas en René dagelijks iets gezonds voor ons klaarmaken. In de middag belt een relatie met de vraag of de gift is ontvangen en ga je vervolgens aan de slag met het updaten van het CRM-systeem. Je sluit de dag af met een rondje bellen van kunstenaars om te vragen of ze willen deelnemen aan een ontvangst.

De ideale kandidaat
Steekt graag de handen uit de mouwen, is accuraat en administratief sterk. Je gaat graag gestructureerd te werk en vindt het leuk om met mensen in contact te staan. Een goede beheersing van zowel de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is essentieel om optimaal te kunnen opereren.

Solliciteren
Enthousiast geworden over deze veelzijdige en uitdagende baan in ons team? Stuur vóór 18 oktober je CV samen met een (link naar een) filmpje van maximaal 5 minuten waarin je jezelf voorstelt en je motivatie toelicht naar sollicitatie@rijksakademie.nl De eerste gesprekken staan gepland op dinsdag 26 oktober. Een uitgebreid functieprofiel is beschikbaar.

Je komt in dienst van de Stichting Trustfonds Rijksakademie, de onafhankelijke steunstichting van de Rijksakademie. Inschaling in schaal 6 van de Museum CAO, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Neem bij vragen gerust contact op met María Virto Marcilla, Manager Development via maria.virto.marcilla@rijksakademie.nl of 020-527 03 10

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.