Onderneming & Kunst: Stagiair KunstRAI 2022

Onderneming & Kunst in Amsterdam zoekt een Stagiair KunstRAI 2022 voor 0,8 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 24-10-2021Onderneming & Kunst is al 34 jaar actief als organisatie- en adviesbureau op het gebied van de beeldende kunst. Wij zijn een kleine organisatie die grote projecten tot stand brengt! Onze belangrijkste activiteit is de organisatie van vier verschillende kunstbeurzen per jaar (KunstRAI, Art on Paper Amsterdam, FIRST ART FAIR en ART BREDA).

Daarnaast organiseren we tentoonstellingen en adviseren wij bedrijven bij het aanleggen van hun kunstcollectie. Zo verzorgen wij momenteel de permanente kunstcollectie aan boord van het allereerste super yacht van de Ritz-Carlton Yacht Collection.

KunstRAI / Art Amsterdam is een beurs voor hedendaagse, autonome en toegepaste kunst waar meer dan tachtig deelnemende galerieën hun collectie tonen. Schilderijen, beelden, fotografie, maar ook design en sieraden komen aan bod. Als stagiair houd je je bezig met de algemene organisatie van de KunstRAI en speel je een belangrijke rol binnen onder andere de publiciteitscampagne van het evenement.

Onderneming & Kunst zoekt voor 0,8 fte (omvang in overleg) per november of december 2021 een enthousiaste staigiair. De stageduur loopt minimaal tot en met april 2022, maar is in overleg te verlengen.

Stagiair KunstRAI 2022

0,8 fte 

De taken van de stagiair omvatten onder andere:

  • Het ondersteunen bij de organisatie van KunstRAI 2022;
  • Het (mede) organiseren van een rand- en tentoonstellingsprogramma;
  • Het ontwikkelen van content voor de publiciteitscampagnes en social media;
  • Het onderhouden van contact met deelnemers aan de evenementen.

Wij zijn op zoek naar iemand die:

  • Hbo- of universitair werk- en/of -denkniveau heeft (een bachelor, minor of master op het gebied van kunstgeschiedenis is een pre);
  • Een goede mondelinge en schriftelijke taalbeheersing in minimaal het Nederlands en Engels heeft;
  • Plezier heeft in het werken in een klein team dat nauw samenwerkt;
  • Een zelfstandige werkhouding heeft, accuraat is en onder druk het hoofd koel houdt;
  • Kan werken Microsoft Office en WordPress;
  • Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs (B) is.

Wat bieden wij?
Wij bieden een leerzame stageplek in een organisatie in een klein team dat nauw samenwerkt. Je zal een belangrijke rol spelen binnen de organisatie van de KunstRAI 2022. Een zelfstandige werkhouding is daarom een must. Taken op het gebied als PR en communicatie komen tevens aan bod. Als stagiair krijg je daarbij een ideale kans je netwerk in de culturele sector te verbreden. De stagevergoeding bedraagt € 300,- per maand op fulltime basis.

Ben je geïnteresseerd in de stage? Dan kun je vóór maandag 25 oktober 2021 een mail sturen naar info@kunstrai.nl onder vermelding van “Stage KunstRAI 2022” ter attentie van Lisa van de Weerthof. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 25 oktober. Ons kantoor is gevestigd aan de Prinsengracht 415 in het centrum van Amsterdam.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.