New European Ensemble: Bestuurslid

Het New European Ensemble in Den Haag zoekt een Bestuurslid | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-11-2021Het New European Ensemble werd in 2009 in Nederland opgericht door een groep gepassioneerde internationale musici. De missie van het ensemble is om hedendaagse en 20e-eeuws repertoire op een aangrijpende en laagdrempelige wijze te presenteren voor een breed publiek. Daarom wordt vaak gezocht naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst. Befaamde componisten uit binnen- en buitenland schrijven opdrachtwerken voor de groep zoals Kaija Saariaho, Magnus Lindberg, Mark Anthony Turnage, Bright Sheng and Anna Thorvaldsdóttir.

De onvoorwaardelijke trouw aan de missie, en de grote toewijding waarmee het New European Ensemble het spannende muziekrepertoire presenteert, werd in 2019 beloond met de prestigieuze Kersjesprijs. Het ensemble speelt in alle vooraanstaande concertzalen en theaters in Nederland waaronder het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en Theater Carré in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Ook is het ensemble regelmatig te horen bij belangrijke festivals in binnen- en buitenland. Het New European Ensemble werkt ook regelmatig met componisten en musici in opleiding als partner van het Koninklijk Conservatorium en bij overige conservatoria in binnen- en buitenland.

Op dit moment bevindt het New European Ensemble zich op een kantelpunt in zijn ontwikkeling. De eigenzinnige artistieke koers en de bestendige kwaliteit hebben stabiele landelijke en internationale erkenning opgeleverd. Er liggen nieuwe kansen en mogelijkheden en het ensemble werkt nieuwe ambities uit, zowel inhoudelijk als op het gebied van presentatie. Bij dat nieuwe ambitieniveau past de uitbreiding van het bestuur (nu vier leden) met één extra lid.

Het New European Ensemble zoekt per 1 januari 2022 ter uitbreiding van het huidige bestuur een:

Bestuurslid

Het New European Ensemble is op zoek naar een bestuurslid dat het huidige bestuur aan kan vullen en daarbij ervaring uit het culturele en/of maatschappelijke domein en een relevant netwerk meebrengt. Affiniteit met muziek is een vanzelfsprekendheid. Verder is een scherpe, onafhankelijke geest die kritisch meedenkt over de koers van het ensemble een waardevolle toevoeging aan het bestuur.

Het bestuur vervult zijn taken volgens wet- en regelgeving evenals de Governance Code Cultuur. Bestuursleden hebben kennis en ervaring op cultureel, financieel, juridisch, organisatorisch, maatschappelijk en marketinggebied. Het bestuur streeft in de samenstelling naar diversiteit in achtergrond en kwaliteiten. Bestuursleden kunnen zich vinden in de missie van het ensemble en kunnen inhoudelijk meedenken over de manier waarop deze missie wordt vertaald naar activiteiten van het ensemble. Het bestuur vergadert gemiddeld 5 of 6 keer per jaar (al of niet virtueel).

Het gaat om een onbezoldigde functie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.