Nederlandse Reisopera: Online / Content Marketeer

De Nederlandse Reisopera in Enschede zoekt een Online / Content Marketeer voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 29-11-2021De Nederlandse Reisopera is het grootst reizend operagezelschap van Nederland. Al meer dan 65 jaar maken we in onze thuisbasis Enschede operaproducties en reizen hiermee door heel Nederland. We bouwen de decors en maken de kostuums en pruiken in onze eigen ateliers. We repeteren met zangers en orkest in onze eigen repetitieruimtes of die van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. We maken muziektheater met kinderen en jongeren en hebben sinds 2019 een eigen kinderkoor. Educatie en participatie staan bij de Reisopera hoog in het vaandel. Met onze producties zijn we te vinden in schouwburgen en theaters, maar ook in de openlucht.

Cultureel ondernemerschap, creativiteit, lef en samenwerking kenmerken onze cultuur. We hechten veel waarde aan de ontwikkeling van mensen en teams en beseffen dat persoonlijke groei en ontwikkeling minstens zo belangrijk zijn.

Vanwege groei en verdere professionalisering van de afdeling Marketing & Communicatie zijn we op zoek naar een creatieve

Online / Content Marketeer

32-36 uur per week

Weet jij alles van online marketing en loop je over van de creatieve ideeën? Is het vertellen van verhalen je tweede natuur en weet jij dit te vertalen naar pakkende content? Ben je goed thuis in Google Analytics en socialmedia-marketing en heb je ook nog eens affiniteit met de culturele wereld. Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen
Als online/content marketeer ga je aan de slag met de verdere doorontwikkeling van onze nieuwe website. Je inventariseert de behoeften vanuit de diverse disciplines en collega’s van de Reisopera en vertaalt deze naar nieuwe features. Je doet onderzoek naar ervaringen van gebruikers en optimaliseert de website op basis van je bevindingen. Je voert analyses uit, stelt rapportages op, bewaakt KPI’s en rapporteert deze. Je ziet waar nieuwe kansen liggen en weet dit te vertalen naar concrete voorstellen en acties.

Binnen de Reisopera barst het van de verhalen en ideeën. Jouw taak om deze op te halen en te vertalen naar onze bestaande en nieuwe publieksgroepen. Daarvoor heb je veel contact met collega’s van andere disciplines, zoals artistieke zaken, educatie en participatie.

Je bent onderdeel van het Marketing & Communicatie team en rapporteert aan de Manager Marketing & Communicatie.

Wat vragen wij?

 • Hbo-/wo-werk- en -denkniveau met onlinemarketing-achtergrond
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Uitstekende kennis van SEO/SEA en Google Analytics
 • Ervaren in socialmedia-marketing
 • Kennis van InDesign, Illustrator en Photoshop
 • Ervaring met maken van video content is een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent creatief, analytisch en commercieel ingesteld
 • Je beschikt over een vlotte pen en kunt verhalen vertalen naar content voor verschillende doelgroepen
 • Je bent proactief, hebt oog voor detail, werkt nauwkeurig en kunt snel schakelen tussen advies en uitvoering
 • Je staat stevig in je schoenen en gaat een discussie niet uit de weg
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen
 • Affiniteit met de culturele sector

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie in een gedreven culturele organisatie
 • Veel vrijheid en het vertrouwen om werkzaamheden op jouw manier te doen
 • Een passend salaris afhankelijk van jouw ervaring
 • In eerste instantie een jaarcontract voor 32-36 uur

Solliciteren
Herken jij je in bovenstaand profiel? Neem dan contact met ons op! Stuur voor 29 november je cv samen met je motivatie naar vacature@reisopera.nl ter attentie van Tim Roe of Rohé. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert Brunink, Manager Marketing & Communicatie, rbrunink@reisopera.nl of tel. 06 24 24 32 48. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden in de eerste week van december.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.