Melkweg: Bedrijfsleider

De Melkweg in Amsterdam zoekt een Bedrijfsleider voor 16-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-10-2021De Melkweg staat voor popcultuur in de breedste zin van het woord. Een team enthousiaste professionals werkt dagelijks aan de realisatie van de honderden concerten, clubnachten, voorstellingen, exposities, films en festivals. In de Melkweg werken ongeveer 250 mensen die er met elkaar voor zorgen dat de 540.000 bezoekers die de Melkweg jaarlijks trekt een onvergetelijke avond hebben. We vragen van onze medewerkers enthousiasme, inzet en flexibiliteit. Daar tegenover staat een dynamische en inspirerende werkomgeving met mooie programma’s en leuke collega’s. Wij onderschrijven de Code Diversiteit en Inclusie, en zijn trots op de diversiteit in onze programmering, publiek, partners én ons personeel. Bij de samenstelling van ons personeel is diversiteit dan ook een belangrijke pijler.

De Melkweg zoekt per direct een

Bedrijfsleider

16-32 uur per week

Verantwoordelijkheden:
We zijn op zoek naar bedrijfsleiders voor 16-32 uur per week. Dit komt neer op minimaal 2 en maximaal 4 bedrijfsleidersdiensten op weekbasis. Daarnaast kunnen de bedrijfsleiders gevraagd worden om taken te verrichten ter ondersteuning van de leidinggevenden van de afdelingen Horeca & Publieksservice.

Door de aard van de functie is het werken op onregelmatige arbeidstijden zoals avonden/nachten, weekeindes en feestdagen structureel onderdeel van een reguliere werkweek.

De Bedrijfsleiders vallen onder het team Bedrijfsleiding en de afdeling Publieksdiensten. Publieksdiensten valt onder de Zakelijk Directeur. Deze legt verantwoording af aan de Algemeen Artistiek Directeur.

De Bedrijfsleider is verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken op en rondom het moment dat het gebouw open is voor publiek en zorgt daarin voor een hoog serviceniveau bij het aanwezige personeel.

Taken:

 • Verantwoordelijk voor een optimale serviceverlening aan publiek en externe partijen tijdens en rondom programma (van gastenontvangst tot horeca);
 • Operationeel leidinggeven aan uitvoerend personeel Publieksdiensten (eventueel met ondersteuning door coördinatoren & avond-/ nachtreceptie);
 • Zelfstandige uitvoering van minimaal 2 dag-, avond- en/of nachtprogramma’s per week, afhankelijk van de programmering zal dit gemiddeld neerkomen op 4-8 nachtdiensten in de maand;
 • Verantwoordelijk voor het goed informeren van en communiceren naar publiek, personeel en artiesten;
 • Duidelijke afstemming met productie, programmeurs en stagemanagers;
 • Toezien op aanvangs- & eindtijden van programma’s en bepalen van sluitingstijden van de diverse zalen/bars;
 • In geval van calamiteiten leidinggeven aan eventuele ontruiming en inschakelen van helpende instanties;
 • Administratieve en financiële controle;
 • Het adequaat terugkoppelen van ervaringen en doen van voorstellen ter verbetering van de service naar publiek en/of de personele planning en begeleiding;
 • Deelnemen aan periodieke vergaderingen.

Competenties:
Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent servicegericht, stressbestendig en flexibel ingesteld. Je denkt in oplossingen en durft beslissingen te nemen. Je kan goed samenwerken, hebt oog voor de verschillende belangen binnen de Melkweg en weet dit om te zetten in heldere besluitvorming en instructies. Verder heb je oog voor detail en werk je netjes en accuraat.

Wij vragen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en ervaring;
 • Ruime werkervaring in de culturele sector en/of horeca, bij voorkeur in een coördinerende en/of leidinggevende rol;
 • Bereidheid om op onregelmatige tijden (avonden/ nachten/ weekeindes/ feestdagen) te werken;
 • Diploma’s: BHV, BHV Ploegleider & Sociale Hygiëne (of de bereidheid deze op korte termijn te gaan halen);
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Woonachtig in de directe omgeving van Amsterdam.

Wij bieden:
Een dynamische werkomgeving, een professioneel team en een bruisende programmering. In eerste instantie zal een tijdelijke aanstelling voor 12 maanden worden afgesproken, met de intentie om het contract te verlengen bij goed functioneren. Inschaling geschiedt conform de CAO-NPF schaal 6.

Reageren:
Reageren kan tot uiterlijk 27 oktober 2021 via onderstaande button. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze vacature kun je contact opnemen via publieksdiensten@melkweg.nl.

De Melkweg selecteert sollicitanten op basis van capaciteiten. Jij brengt jouw kwaliteiten, ervaring, achtergrond, leeftijd, geaardheid of arbeidsbeperking mee. Diversiteit verwelkomen we. Een online screening kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.