Mauritshuis: Content Marketeer

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een Content Marketeer voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 31-10-2021Het Mauritshuis is een wereldwijd bekend museum met een beroemde collectie Nederlandse 17de-eeuwse schilderkunst. De collectie bestaat uit ongeveer 850 schilderijen, waarvan het merendeel te zien is in twee historische gebouwen. Eén gebouw is het Mauritshuis, een 17de-eeuws stadspaleis aan het Plein in Den Haag. Dit pand is gebouwd in opdracht van naamgever Johan Maurits van Nassau-Siegen. Het tweede gebouw is de Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof, gesticht door stadhouder prins Willem V. Deze twee panden, met hun bijzondere geschiedenis en befaamde collectie, vormen samen één huis: het Mauritshuis. En dat alles op een historische plek in het politieke centrum van ons land.

Het Mauritshuis is even Menselijk als Meesterlijk. De sfeer binnen onze organisatie, waar circa 80 medewerkers werkzaam zijn, laat zich omschrijven als informeel, warm, collegiaal en betrokken. We werken in een verband van korte lijnen, waar beslissingen snel en overwogen worden genomen. In 2022 vieren wij het 200 jarig bestaan van het Mauritshuis met vier verschillende tentoonstellingen en extra activiteiten en projecten.

Het Mauritshuis zoekt een

Content Marketeer

36 uur per week

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor het online team van het Mauritshuis. Als Content Marketeer schrijf je onze nieuwsbrieven, beheer je onze social media kanalen en ben je eerste aanspreekpunt voor het plaatsen van content op de website. Het maken van betaalde online campagnes valt niet onder deze functie, maar onder de Online Marketeer.

Als online team staan we volop in de schijnwerpers. Er is binnen het Mauritshuis veel aandacht voor digitale programmering. Daarnaast lanceerden we net een nieuwe website en nieuwe multimediatour. De komende maanden willen we hier nog veel meer verhalen over de collectie gaan vertellen. Hier ga je als Content Marketeer natuurlijk ook aan meewerken.

De functie maakt deel uit van het online team dat valt onder de afdeling Marketing & Communicatie. Het online team bestaat verder uit een Online Marketeer, een Digital Media Producer en een Projectleider Digital Engagement.

Dit ga je doen

 • Jij beheert onze social media kanalen. Je maakt een mooie mix van kunstinhoudelijke en marketinggerichte posts op diverse kanalen en je houdt mensen op een actieve manier betrokken bij het museum.
 • Je schijft nieuwsbrieven voor verschillende doelgroepen en denkt actief mee over het aantrekken van meer nieuwsbriefleden.
 • Je bent verantwoordelijk voor monitoring en het beantwoorden van vragen die via social media worden gesteld. Ook buiten de standaard werktijden.
 • De content die je krijgt aangeleverd voor de website vorm je om tot sterke, toegankelijke webteksten.

Dit breng je mee

 • Je hebt ten minste een afgeronde MBO opleiding op het vlak van (online) communicatie en werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt een sterk gevoel voor taal en spreekt en schrijft uitstekend Engels en Nederlands.
 • Je bent creatief, handig met photoshop en ontwikkelt je eigen visuele content.

Dit bieden wij

 • Een uitdagende functie in een van de mooiste musea van Nederland en ver daarbuiten.
 • Een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor de periode van een jaar, met de intentie om deze bij goed functioneren te verlengen.
 • Een vergoeding conform schaal 8 van de Museum CAO, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Verder biedt de CAO onder andere 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Werkdagen worden in overleg vastgesteld. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Belangstelling?
Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk zondag 31 oktober 2021 naar contentmarketeer@mauritshuis.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra Verdel, Projectleider Digital Engagement (s.verdel@mauritshuis.nl). De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 8 november 2021.

Het Mauritshuis is ervan overtuigd dat een verscheidenheid aan achtergronden en opvattingen het museum zelf maar ook de totstandkoming van onze museale producten ten goede komt. Daarom bouwen wij aan een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving, bestaande uit medewerkers met verschillende afkomst en vaardigheden die elkaar versterken. Vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen die zich in het profiel herkent.

Wij vragen om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.