Kunsthal Rotterdam: Algemeen Directeur

Kunsthal Rotterdam in Rotterdam zoekt een Algemeen Directeur voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 29-10-2021Kunsthal Rotterdam zoekt een betrokken, inspirerende en veelzijdige algemeen directeur die in staat is om de Kunsthal verder te positioneren als bruisend publiek instituut. Een instituut dat maatschappelijk relevant is, nieuwsgierigheid en creativiteit prikkelt en aansprekend is voor zowel de ervaren kunstkenner als de toevallige bezoeker.

Algemeen Directeur

1 fte

Als algemeen directeur ben je het gezicht van de Kunsthal en draag je de visie en activiteiten op een aansprekende manier uit, je positioneert de Kunsthal en behartigt de belangen van de organisatie. Als boegbeeld lever je een bijdrage aan het actuele maatschappelijke en museale debat zowel lokaal, landelijk als internationaal.

Met jouw duidelijke artistieke visie ontwikkel je samen met een team van professionals jaarlijks zo’n twintig contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen en daarnaast een innovatief en aantrekkelijk programma van educatieve en publieksactiviteiten. De Kunsthal ontvangt per jaar gemiddeld 300.000 bezoekers waarvan een kwart jonger is dan 26 jaar. Hiermee is de Kunsthal uitgegroeid tot de best bezochte museale instelling van Rotterdam.

Kunsthal Rotterdam is uitermate flexibel temeer omdat er geen eigen collectie is. Gedreven vanuit de inhoud ontwikkel je een strategie voor het uitbouwen van de marktpositie en merkkracht, het ontwikkelen van nieuwe concepten, diensten en producten en samenwerkingen met diverse relevante partners in binnen- en buitenland. Hierbij zet je de flexibiliteit van de Kunsthal en het wisselende tentoonstellingsprogramma in als unieke kracht.

Als algemeen directeur van de Kunsthal ben je betrokken bij Rotterdam. Je creëert aanbod voor de grote diversiteit aan inwoners van onze stad en ver daarbuiten. Je mengt je in het maatschappelijke debat en ontwikkelt relaties met relevante partners en stakeholders. Je bent een coachende leidinggevende en biedt ruimte en vertrouwen aan collega’s, herkent talent, luistert goed en je geeft gestructureerd leiding aan de organisatie.

De algemeen directeur vormt samen met de zakelijk directeur de statutaire directie en rapporteert aan de raad van toezicht. De algemeen directeur geeft leiding aan de afdelingen: tentoonstellingen, educatie en publiek.

De ideale kandidaat heeft aantoonbare ervaring…

 • als zichtbaar, aanspreekbaar en energiek boegbeeld, die innovatief en diplomatiek omgaat met overheden, bedrijven, fondsen en publiek en hierbij stakeholders weet te binden.
 • als manager binnen een complexe culturele en publieksgerichte organisatie met een goed gevoel voor wat er speelt in de maatschappij en hoe je je daar als organisatie toe moet verhouden.
 • als moderne, coachende leidinggevende die ruimte en vertrouwen biedt aan collega’s, talent herkent, samenwerkt, goed luistert en gestructureerd leiding geeft aan de organisatie.
 • in het ontwikkelen en exploiteren van een divers aanbod aan tentoonstellingen en publieksgerichte activiteiten waarbij inhoud en ondernemerschap in balans zijn en je de belangen van verschillende partners op waarde weet te schatten.

Jij bent…

 • representatief, benaderbaar, communicatief vaardig en het kost je geen moeite om Kunsthal Rotterdam onder de aandacht te brengen van een breed publiek.
 • ondernemend, hands-on en resultaatgericht. Kunsthal Rotterdam heeft geen eigen collectie en dit betekent dat er op andere manieren waarde gecreëerd moet worden.
 • nieuwsgierig en je denkt outside the box. Je ziet kansen en mogelijkheden in digitale en andere technologische ontwikkelingen.
 • een snelle, intelligente denker en doener met veel mensenkennis. Je beschikt over een aanstekelijk enthousiasme dat mensen bij elkaar brengt en hen ertoe aanzet om op de toppen van hun kunnen te presteren.
 • sociaal en je hebt humor. Je kunt dingen in het juiste perspectief plaatsen.
 • bereid je in Rotterdam te vestigen en je beschikt over een relevant netwerk.
 • uitstekend in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.

Wat hebben we je te bieden?
Al sinds de opening in 1992 neemt de Kunsthal een unieke positie in. De Kunsthal combineert een veelzijdig, publieksgericht programma, waarbij grootschalige internationale publiekstrekkers naast onbekend talent, kleine parels en verborgen collecties gepresenteerd wordt. Deze mix zorgt ervoor dat er altijd iets te beleven is in de Kunsthal.

In 2022 bestaat de Kunsthal dertig jaar. Als algemeen directeur ben jij degene die deze fase van de Kunsthal kleur zal geven. Dit doe je met als uitvalsbasis het iconische gebouw van Rem Koolhaas aan het Rotterdamse Museumpark. Met het verder ontwikkelen van succesvolle activiteiten als Kunsthal Live, All you can Art en het educatieprogramma zet de Kunsthal in op betere verbinding met Rotterdammers. In samenwerking met internationale partners ontwikkel je nieuwe tentoonstellingsconcepten en inspirerende programma’s.

Een ambitieus team van zo’n vijftig enthousiaste medewerkers en een betrokken raad van toezicht staan klaar om samen met jou het beste uit elkaar en de Kunsthal te halen. Naast een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, stellen we je ook in de gelegenheid je professioneel verder te ontwikkelen. Het betreft een fulltime functie, met flexibele werktijden. In eerste instantie wordt er een arbeidsovereenkomst van een jaar aangegaan met de intentie om deze bij goed functioneren te verlengen.

Kunsthal Rotterdam onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn en in het bijzonder van de stad Rotterdam. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieprocedure
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Na het invullen van je gegevens en het uploaden van je cv, worden je drie korte vragen gesteld. Dit is stap 1 van de sollicitatieprocedure.

We zien je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk tegemoet. De eerste gespreksronde is gepland eind oktober. Begin november verwachten we de tweede gespreksronde in te gaan. De derde en laatste ronde bestaat uit een assessment. Spoedig daarna hopen we de beste kandidaat te kunnen benoemen tot algemeen directeur van Kunsthal Rotterdam.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.