Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam: Marketing- en Communicatiemanager

De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam in Rotterdam zoekt een Marketing- en Communicatiemanager voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-12-2021De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) zoekt een marketing en
communicatiemanager met passie voor de cultuur van de stad, architectuur, stedenbouw en landschap. Je wordt onderdeel van een klein en enthousiast team medewerkers die zich momenteel inzetten voor de organisatie van de volgende architectuur biënnale in 2022.

Wij zoeken per direct een gedreven marketing- en communicatiemanager, iemand die onze idealen en ideeën, onze projecten en evenementen tot een aansprekend verhaal kan smeden en het met passie en verbeeldingskracht voor het voetlicht kan brengen, zowel naar onze kennispartners als naar een breed publiek.

Marketing- en Communicatiemanager

0,8 fte

Met je werk lever je een bijdrage aan de maatschappelijke urgenties van onze tijd. De IABR draagt met haar programma’s en opdrachten in ontwerpend onderzoek bij aan de kennisontwikkeling die nodig is voor vraagstukken zoals de klimaatverandering en energietransitie, biodiversiteit, inclusiviteit en actief burgerschap. Samen met architecten, ontwerpers, overheden en burgers bouwt de IABR aan het medevormgeven van de veranderingen die bijdragen aan het verbeelden en realisatie van een gemeenschappelijke toekomst.

Het episch centrum van de IABR is in Rotterdam maar is ook een internationaal podium voor wereldwijde kennisoverdracht tussen ontwerpers en denkers, tussen steden en overheden, en tussen vakmensen en publiek. Communicatie en storytelling zijn cruciaal als het gaat om het goed uitleggen van waar de IABR voor staat. De marketing- en communicatiemanager vervult een belangrijke rol in het positioneren van de IABR. Daarbij is het succesvol uitdragen van onze projecten, initiatieven en alle activiteiten van de organisatie belangrijk en dat zowel vak publiek als bredere doelgroepen zo goed mogelijk bereikt worden, geïnspireerd raken en deelnemen aan onze projecten en activiteiten.

Daarnaast is de Architectuur Biënnale toe aan een nieuwe huisstijl. Ook zal de structuur van de website en diens archief functie onderdeel zijn van de herijking van de organisatie. De relatie van de projecten en hun representatie op de diverse sociale media en op de website is dan ook onderdeel van je opdracht.

In je rol als marketing- en communicatiemanager

 • Ben je verantwoordelijk voor de strategie en implementatie van het marketing en communicatiebeleid en het PR-plan, en voor de organisatie, coördinatie en de productie van alle publiciteitsuitingen in het kader van de activiteiten van de IABR.
 • Stel je marketing & communicatieplan, planning en bijbehorende deelbegroting op in goede afstemming met de directie.
 • Werk je nauw samen met de directie en projectleiders, en regelmatig ook met de curatoren van de biënnale.
 • Onderhoud en bouw je aan relaties met het netwerk, lokale, landelijke en internationale media, partners, sponsors en influencers en de branding van de IABR.
 • Bouw je mee aan en bewaak je het merk en reputatie, signaleer je kansen en bedreigingen binnen het cultureel maatschappelijk krachtenveld waarin de IABR werkzaam is.
 • Adviseer je en creëer je content voor ons netwerk en partners om de branding te optimaliseren in samenwerking met de (media)partners en het communicatieteam.
 • Ben je in-house aanspreekpunt persaanvragen en stuur je de press officer, de grafische vormgevers en eventueel andere communicatiemedewerkers aan.
 • Schrijf je communicatieteksten en geef je heel concrete input voor onder meer persberichten, website en social media.
 • Organiseer je effectmetingen en publieksonderzoek, en doe je daarvan verslag in een op verdere ontwikkeling en verbetering gerichte evaluatie.

Wat verwachten wij van jou?
Je bent een pragmatische, hands on professional met interesse in cultuur, innovatie en de ontwikkeling van de stad. Je schrikt niet van complexe vraagstukken, bent in staat die op een gestructureerde manier te vertalen naar een slimme marketing en communicatie aanpak waarbij je een goede balans weet te vinden tussen inhoud, urgentie en communicatie naar zowel professionals als breder publiek. Je bent gewend om in een dynamische organisatie te werken, waarbij je snel en resultaatgericht kan schakelen en kun je afwegingen maakt tussen de verschillende belangen, zelfstandig én als teamspeler. Je bent in staat om, ook onder druk, te werken binnen gestelde financiële en productionele kaders.

Dit doe je met een flinke dosis enthousiasme, ondernemerschap en energie. Daarnaast heb je;

 • HBO werk- en denkniveau. Communicatiewetenschappen of vergelijkbare opleiding en/of tenminste vijf jaar relevante werkervaring in een dynamische organisatie met (deels) leidinggevende ervaring.
 • Een sterk media- en influencers-netwerk.
 • Ervaring met social media.
 • Brede ervaring op het gebied van stakeholdermanagement, PR en storytelling.
 • Presentatie skills en uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden, zowel Nederlands als Engels.

Wat bieden wij jou?

 • Een unieke omgeving, in een rijk netwerk van samenwerkingspartners.
 • Een baan voor vier dagen in de week.
 • Een salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie, passend voor een middelgrote culturele organisatie en afhankelijk van ervaring.

Geïnteresseerd?
Stuur dan voor 15 december 2021 je CV en motivatie als bijlage bij een mail naar kantoor@iabr.nl met in het onderwerp ‘Sollicitatie marketing- en communicatiemanager’.

Voor vragen kun je contact opnemen met Vivian van Ammerlaan via kantoor@iabr.nl of 010-206 0033.

Voor meer informatie over de IABR kijk je op www.iabr.nl

Over de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, agendeert het cultureel maatschappelijk belang van architectuur, landschap en stedenbouw. Als kennis- en culturele instelling draagt IABR bij aan het genereren van besef dat de kracht van ontwerp, ontwerpend onderzoek en verbeelding onontbeerlijk zijn bij het aangaan van onze hedendaagse opgave.

De IABR heeft zich verbonden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en aan de doelen geformuleerd in het klimaatverdrag van Parijs en wil haar bijdrage leveren aan het oplossen van de grote opgave waarvoor we met elkaar staan.

De IABR onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Kwaliteit staat bij ons voorop maar in geval van gelijke geschiktheid zullen wij (culturele) diversiteit meewegen in de sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.