Hogeschool Inholland Haarlem: Coördinator Leerlijn communicatie & coaching / muziekdidactiek

Hogeschool Inholland Haarlem in Haarlem zoekt een Coördinator Leerlijn communicatie & coaching / muziekdidactiek voor 4 tot 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 24-10-2021Het conservatorium van Hogeschool Inholland in Haarlem is een toonaangevende opleiding bachelor Muziek waarbij wij onze studenten een eigen sound en identiteit laten ontwikkelen. Er is aandacht voor alle stijlen pop, elektronische muziek en dance. Studenten optimaliseren hun creatieve en muzikale vaardigheden en krijgen les van de beste docenten.

Na deze studie gaan onze studenten, de Inholland professionals, aan de slag als muzikant / producer. Zij kennen hun muzikaliteit goed, beschikken over een stevige theoretische basis en beheersen hun instrument of muziekproductionele skills op professioneel niveau. Ook weten zij wat er komt kijken bij ondernemerschap in dit vak en hebben zij geleerd hoe ze hun muzikaal talent kunnen inzetten om er hun brood mee te verdienen. Uiteraard op hun eigen authentieke, overtuigende en duurzame manier.

En wat is nou mooier om een bijdrage te leveren aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling in de rol van coördinator leerlijn communicatie & coaching / muziekdidactiek.

Goed om te weten
Wij willen graag een samenwerking aangaan met een zelfstandige voor 4 tot 8 uur per week. Hierbij is een bemiddeling vanuit een werving- en selectiebureau (of iets dergelijks) uitgesloten. Het te bieden uurtarief is € 42,00 exclusief btw. Zodra wij een samenwerking zijn aangegaan wordt deze vacature offline gehaald en is de werving gesloten

Coördinator Leerlijn communicatie & coaching / muziekdidactiek

4 tot 8 uur per week

Achtergrondinformatie
Conservatorium Haarlem heeft het (traditionele) muziekdidactiek- en methodiekprogramma de afgelopen jaren op basis van de veranderende beroepspraktijk doorontwikkeld. Communicatie & Coaching (C&C) is een nieuwe programmalijn die communicatie binnen het muzikantschap en de ontwikkeling van docentschap met elkaar verbindt. We vinden dat de persoonlijke visie van de student op muzikantschap de drijfveer is achter de ontwikkeling van docentschap binnen muziekeducatie. In het eerste studiejaar wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen, formuleren en communiceren van deze visie, waarna in de volgende studiejaren de nadruk komt te liggen op het uitdragen daarvan binnen een educatieve context in een docerende of coachende rol. Deze context is zo breed als mogelijk; van het ontwikkelen van tutorials voor beginners, het geven van instrumentale/vocale lessen tot het verzorgen van bijv. masterclasses tijdens Amsterdam Dance Event.

Jouw rol
Je bent coördinator van de leerlijn C&C. Samen met zes andere collega’s werk je aan de doorontwikkeling van de leerlijn C&C. Samen met het werkveld bepalen we wat de inhoud van de opleiding moet zijn: wat de student straks moet kunnen en kennen. Jouw ervaring vanuit de praktijk is in dit traject van grote meerwaarde.

Daarnaast ben je in deze rol ook verantwoordelijk voor de werving en begeleiding van gastdocenten en zit je vergaderingen voor die zorgen voor verbinding, kennisdeling en doorontwikkeling van het onderwijs en de samenwerking met de beroepspraktijk.

Je ben docent
Binnen de leerlijn C&C geef jij ook zelf les. Je verzorgt werkcolleges op het gebied van muziekeducatie, communicatie en coaching. Centraal hierin staan communicatieve vaardigheden, onderzoeksvaardigheden, samenwerken en de ontwikkeling van hun vaardigheden om een goede muziekdocent te worden. De leerdoelen en toetscriteria van de leerlijn liggen al vast, maar we dagen je uit om de weg ernaartoe naar eigen inzicht in te vullen en uit te voeren.

Je bent coach en begeleider
Zodra jouw studenten aan de slag gaan met opdrachten begeleid en coach jij hen op samenwerken en het zelf vergaren van informatie.

Wie ben jij

 • Je bent een gedreven en inspirerende professional die kennis en kunde wil overdragen aan een nieuwe generatie talenten.
 • Je hebt een visie op de positie van muziekdidactiek binnen een hbo-opleiding muziek.
 • Je bent in staat om een doorgaande leerlijn in het onderwijsprogramma te ontwikkelen en uit te voeren en hebt brede ervaring in en affiniteit met (amateur)muziekeducatie.
 • Je bent op de hoogte van laatste ontwikkelingen op het gebied van (online) muziekeducatie.
 • Je hebt kennis van didactiek, coaching en communicatie.
 • Je hebt ervaring met verschillende didactische werkvormen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het lesgeven en onderwijsontwikkeling in het hbo.
 • Je hebt ervaring in leidinggeven aan (muziek)professionals.
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur master).

Wat bieden wij

 • Het betreft een tijdelijke samenwerking van twaalf maanden. Afhankelijk van de situatie is een vervolg op de samenwerking mogelijk.
 • Een uurtarief van € 42,00 exclusief btw.
 • Een werkweek tussen 4 en 8 uur per week.
 • Een goed te bereiken werkplek in Haarlem.
 • Een prettige en informele werkomgeving waarin we onze collega’s bij naam kennen.

Jouw werkomgeving
Als je komt werken bij Inholland, dan ervaar je dat studenten én collega’s bij ons centraal staan. Onze cultuur is persoonlijk en dichtbij, dat betekent een leer-en werkomgeving waarin we elkaar bij naam kennen. Bij ons krijg je de ruimte om je zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen, in elke rol en op elk niveau. Om zo een inspirerend voorbeeld te zijn voor onze studenten (en zij voor ons) en relevant te blijven in een steeds veranderende wereld.

Op onze acht locaties verspreid over de Randstad, van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden, moedigen we onze studenten aan om door te groeien tot zelfverzekerde professionals die de samenleving duurzamer, gezonder en creatiever maken. Vanuit een veilige basis bereiden we hen voor op de banen van morgen. Dit doen we met een breed hbo-onderwijsaanbod en onderzoek dat zo goed mogelijk aansluit op de ontwikkelingen in de praktijk en dat gericht is op verschillende interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs.

Onze docenten en collega’s van de stafdiensten leggen de lat hoog, voor onze studenten, voor elkaar en voor zichzelf. In de steeds veranderende wereld heb je moed nodig om je jezelf kwetsbaar op te stellen en je mening te durven aanpassen. En lef te hebben om kritisch te blijven, dingen uit te proberen en je gevoel te volgen. Continu blijven zoeken, vallen, opstaan en doorgaan. Leren = durven!

Sollicitatieproces
Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt tot en met zondag 24 oktober 2021 reageren op deze vacature. Een eerste terugkoppeling kun je verwachten in de week van 25 oktober 2021. Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.

Heb je vragen of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving? Neem dan eens contact op met Richard Zijlma (Artistic Director). Hij is bereikbaar via telefoonnummer 088 466 0011 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden. Het kan zijn dat hij tussen 18 en 24 oktober 2021 (herfstvakantie) wat minder goed bereikbaar is. Wil je dan toch jouw vraag stellen? Mail dan naar werken@inholland.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.