Helicon Conservation Support: Senior Consultant Educatie

Helicon Conservation Support in Zoeterwoude zoekt een Senior Consultant Educatie voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-10-2021Helicon is een innovatieve en dynamische organisatie die zich inzet voor organisaties en particulieren die cultureel erfgoed beheren of in bezit hebben en op dat gebied ontzorgd willen worden. Helicon begeleidt, adviseert en informeert over zorg, beheer, bewaring en bereddering van erfgoedobjecten. We doen dat met passie en vanuit een verantwoordelijkheid te willen bijdragen aan volhoudbaar collectiebeheer nu en in de toekomst.

Wij zoeken voor onze organisatie een

Senior Consultant Educatie

24-32 uur per week

Wij zoeken een collega die cursussen en workshops op het gebied van beheer en behoud en art handling geeft aan onze klanten, zowel intern als op locatie. Ook ondersteun je de specialisten binnen Helicon in de ontwikkeling van cursussen op hun eigen vakgebied bijvoorbeeld collectiehulpverlening. Je hebt dan ook didactisch inzicht en weet hoe je een boodschap kan overbrengen.

Helicon biedt ook cursussen op maat aan aanleunende vakgebieden zoals verhuizers die met waarde goederen te maken krijgen of plaagdierbestrijders die zich bewegen in museale omgevingen. De Senior Consultant ziet mogelijkheden in de markt, gaat de gesprekken aan met mogelijke partners en heeft een goed idee hoe zo’n op maat gemaakte cursus eruit zou kunnen zien.

De educatietak van Helicon staat aan het begin van een ontwikkeltraject waar de senior consultant verantwoordelijk voor is. Er moet een onderscheid en logische opvolging zijn in de verschillende levels aan cursussen die aangeboden worden. Het moet mogelijk worden voor deelnemers zich steeds verder te specialiseren door het doorlopen van deze verschillende levels. Helicon zoekt naar een ‘zwemdiploma’-structuur.

Daarnaast stel je het jaarlijkse cursusprogramma op en ben je medeverantwoordelijk voor het in de markt zetten van dit aanbod. Je bezoekt daartoe klanten, legt contact met onderwijsinstellingen en gebuikt de ervaringen uit het werkveld van Helicon om te voorzien in nieuwe behoeftes van de markt.

Wie zoeken wij?
Jij wordt enthousiast van kennis overbrengen en hebt kennis van collectiebeheer, waarde-objecten en/of relevante materialenkennis. Je bent ondernemend en ziet de mogelijkheden en meerwaarde van cursussen door Helicon.

We zoeken een collega die:

 • minimaal hbo-werk- en -denkniveau heeft en een relevante opleiding
  heeft afgerond
 • minimaal 3-6 jaar relevante ervaring heeft
 • beschikt over goede contactuele en didactische vaardigheden
 • kansen ziet en in mogelijkheden denkt
 • de grote kennis aanwezig binnen Helicon kan vertalen naar een
  marktgericht aanbod
 • als visitekaartje van de organisatie representatief en communicatief is
  naar onze klanten
 • oog heeft voor details, zorgvuldig te werk gaat en goed kan samenwerken
 • in bezit is van een rijbewijs B

De 5 belangrijkste competenties die we zoeken:
Communicatief sterk (in woord en geschrift), vakbekwaam, verantwoordelijk, klantgericht en goed kunnen plannen en organiseren

Wat bieden wij je?

 • een afwisselende functie
 • een marktconform salaris, inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • pensioenopbouw
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband
 • een gezamenlijke lunch
 • fijne collega’s en een boeiend werkveld

Wil je meer weten?
Deborah Stolk, directeur Helicon Conservation Support, vertelt je graag meer over de functie. Ze is bereikbaar op het nummer: 06-828 661 51 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

Als je wilt solliciteren dan kan dat rechtstreeks naar P&O ter attentie van
Anuschka Boom-de Zwart (a.boom@helicon-cs.com). We ontvangen graag een beknopt cv en een motivatiebrief. Je kunt reageren tot 31 oktober 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.