Groninger Museum: Conservator hedendaagse kunst, design en mode

Het Groninger Museum in Groningen zoekt een Conservator hedendaagse kunst, design en mode voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 31-10-2021Het Groninger Museum is de trots van ‘Stad en Ommeland’ door zijn veelzijdige en spraakmakende tentoonstellingen en het spectaculaire gebouw. Het museum geniet grote nationale en internationale bekendheid door zijn originele presentaties, innovatieve overdrachtsvormen en gevarieerde kunstcollectie.

Het Groninger Museum is extravert en veelkleurig en richt zich op een breed publiek. Met presentaties van nationale en internationale betekenis wil het museum het publiek blijven verwonderen en aanzetten tot meningsvorming. Collecties, presentaties en educatie vormen de kerntaken van het museum. Het Groninger Museum is uitgegroeid tot een kunst- en cultuurinstituut van formaat en trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.

Het Groninger Museum zoekt een

Conservator hedendaagse kunst, design en mode

36 uur per week

Specialisatie
Het Groninger Museum zoekt een Conservator hedendaagse kunst, design en mode voor 36 uur in de week. Het specifieke vakgebied behelst kunst uit de 20e eeuw en hedendaagse beeldende kunst, met als focus op de beeldende kunst waaronder fotografie, design en mode.

Het Groninger Museum onderschrijft de code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Wat ga je doen
Je geeft vorm aan onze ambitie het profiel van onze collectie hedendaagse kunst, design en mode verder te ontwikkelen. Je hebt innovatieve en aansprekende ideeën voor tentoonstellingen en programmering. Tegelijkertijd draag je vanuit jouw expertise bij, aan het meer inclusief en divers worden van onze programmering. Je doet onderzoek naar de collectie, onderhoudt een uitgebreid nationaal netwerk en initieert samenwerkingsverbanden. Als conservator ben je medeverantwoordelijk voor het beheer, behoud en de digitale registratie van de deelcollecties hedendaagse kunst, design en mode.

Wat zijn je taken

  • Je hebt een initiërende en actieve rol bij de totstandkoming van schenkingen, aankopen en bruiklenen. Je kent de collectie hedendaagse kunst, design en mode en herkent kansen deze aan te vullen en nieuwe verbindingen te leggen.
  • Je doet onderzoek naar de collectie hedendaagse kunst, design en mode en maakt onderzoeksresultaten toegankelijk via (online) publicaties en lezingen. Je bent inhoudelijk aanspreekpunt voor de deelcollectie en representeert het museum in jouw netwerk en richting publiek.
  • Je draagt met ideeën en een kritische blik bij aan de totstandkoming van het tentoonstellingsprogramma hedendaagse kunst. Je bent een gedreven tentoonstellingsmaker, kritisch op inhoud en met oog voor publieksgerichtheid. Je levert een bijdrage aan de intensivering van ons bereik onder nieuwe doelgroepen.

Wat neem je mee

  • Je beschikt over WO werk- en denkniveau met specialisatie hedendaagse kunst, design en mode.
  • Je hebt een uitgebreid (inter)nationaal netwerk binnen deze branche en bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst.
  • Je hebt een heldere visie op de vormgeving van tentoonstellingen en campagnes en je geeft graag ruimte aan partners en ideeën van binnen en buiten de organisatie.
  • Je bent nieuwsgierig naar en op de hoogte van actuele thema’s, trends en discussies in het werkveld.
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden
Een plezierig en dynamische werkomgeving in een museum met grote ambities. De cultuur is persoonlijk en collegialiteit staat hoog in het vaandel. Er is ruimte om je te verdiepen en te ontwikkelen. Arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO; inschaling in schaal 11; pensioen ondergebracht bij het ABP. Samenwerking zal eerst op basis zijn van een tijdelijke arbeidsovereenkomst van bepaalde tijd, betreffende één jaar.

Heb je interesse
Stuur dan een brief voor 31 oktober 2021 met motivatie en je curriculum vitae naar vacature@groningermuseum.nl. De gesprekken zijn gepland in week 46 en 47.

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met de heer Andreas. Blühm, algemeen directeur; abluhm@groningermuseum.nl. Voor vragen over de procedure neem contact op met mevrouw Jeanine Bekker; jbekker@groningermuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.