Evenementenbureau dEVENTer: Artistiek Leider

Evenementenbureau dEVENTer in Deventer zoekt een Artistiek Leider voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 25-10-2021dEVENTer is met ingang van 2020 de nieuwe evenementenorganisatie van Deventer.

Dankzij de passie en jarenlange inzet van een klein, sterk team staat Deventer nationaal als prominente evenementenstad te boek. Met drie grote evenementen Deventer op Stelten, de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn trekt de stad jaarlijks 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Naast de drie iconische evenementen staat dEVENTer in voor het programma en beheer van de Bergkerk en FACE (technische faciliteiten). dEVENTer heeft een jaaromzet van meer dan € 1,2 miljoen. Tientallen fondsen en sponsoren ondersteunen de programmering.

De coronapandemie had wereldwijd ingrijpende gevolgen voor de evenementensector, de culturele sector in Deventer in het algemeen en de drie evenementen in het bijzonder. En tóch: Deventer evenementenstad viel altijd al op en juist nu liggen er nieuwe kansen om ‘het verschil’ te maken!

Evenementenbureau dEVENTer zoekt ter uitbreiding van het team een

Artistiek Leider

38 uur per week

Het team bestaat op dit moment uit zeven collega’s. Evenementenbureau dEVENTer werkt samen met tal van professionals, leveranciers en contractpartners en met honderden toegewijde vrijwilligers maken zij deze grootschalige evenementen logistiek goed georganiseerd en een succes voor bezoekers en de stad Deventer.

Klik op deze link voor de Aftermovie van Deventer Op Stelten 2021 – Binnen de perken.

Evenementenbureau dEVENTer zoekt een artistiek leider

 • Met een uitgesproken en overtuigende artistieke visie op de kracht en potentie van de Deventer evenementen. De nieuwe realiteit die door de corona pandemie is ontstaan, weet hij/zij om te zetten in nieuwe kansen.
 • Die de maatschappelijke relevantie van de publieksevenementen scherp in beeld houdt. dEVENTer ontvangt subsidies op zowel gemeentelijk, provinciaal als landelijk niveau en wil deze relaties en inkomsten behouden en verstevigen.
 • Die een evenementenbeleid ontwikkelt waarmee de kracht van Deventer en van culturele partners optimaal wordt benut.
 • Die verantwoordelijkheid neemt voor de programmering en realisatie van evenementen in nauwe samenwerking met zijn/haar collega’s.

Hoort dit bij jou?

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Passende werk- en levenservaring.
 • Een relevante artistieke visie.
 • Een (internationaal) netwerk in de wereld van (straat)theater.
 • Gedrevenheid om publieksevenementen naar een nog hoger niveau te tillen.
 • Organisatorisch sterk.
 • Plezier in samenwerken.
 • Je weet na piekprestaties in complexe situaties de energiebalans te herstellen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en schrift) en vertrouwd met Duits en/of Frans.
 • Woonachtig in of om Deventer (of de bereidheid om eventueel te verhuizen).

Dan bieden wij jou

 • Een prachtkans om verder te bouwen aan unieke evenementenstad Deventer.
 • Een dienstverband op basis van een gemiddeld 38-urige werkweek.
 • Een uitdagende functie met afwisseling en verantwoordelijkheid.
 • Een energiek en enthousiast collegiaal team.
 • Inschaling conform schaal 11 (Arbeidsvoorwaardenregeling dEVENTer) met daarbij pensioensopbouw, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Solliciteren?
Spreekt bovenstaande functie jou aan? Stuur dan je motivatiebrief met cv vóór 25 oktober 2021 naar info@eventsdeventer.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martijn Westerbrink (directeur dEVENTer, telefoon: 06-82 92 06 66).

Planning

 • Eerste gesprekken 2-4 november 2021.
 • Tweede gespreksronde 9-11 november 2021.
 • Arbeidsvoorwaarden overeenkomst voor 1 december 2021.
 • Indiensttreding Uiterlijk 1 februari 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.