Echt Gebeurd: Zakelijk Leider

Echt Gebeurd in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor circa 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-11-2021Echt Gebeurd is het podium waar mensen waargebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Behalve een stuk of tien vertelmiddagen per jaar (meestal in theater Toomler), produceert Echt Gebeurd ook één van de best beluisterde podcasts van Nederland. Stichting Echt Gebeurd heeft als doel: het bevorderen en stimuleren van het vertellen van waargebeurde verhalen.

Echt Gebeurd is per 1 januari 2022 op zoek naar een

Zakelijk Leider

circa 8 uur per week

We zoeken een zzp’er die:

  • aantoonbare financiële, administratieve en organisatorische kwaliteiten heeft.
  • goed communiceert, zowel binnen het team als met betrokkenen van buitenaf.
  • actief kan meedenken over de toekomstplannen van Echt Gebeurd en die ook kan realiseren.
  • verantwoordelijkheid wil nemen voor de kwaliteit van Echt Gebeurd (voorstellingen en podcasts).

Taken

  • De verbindende schakel zijn tussen, de redactie, het bestuur van Stichting Echt Gebeurd, café Toomler, muzikanten, technici, onze podcastmaker, Bunker Theaterzaken, onze commerciële podcastpartner en alle andere betrokkenen.
  • Het financiële overzicht houden en daar de verantwoordelijkheid voor dragen: financiële afspraken maken en inkomsten en uitgaven monitoren. Contact onderhouden met de administratie van Bunker Theaterzaken en de penningmeester van het bestuur over de boekhouding en de jaarrekening. Het opstellen en bijhouden van project- en jaarbegrotingen en daarover rapporteren aan het bestuur. Adviseren van het bestuur over de te voeren financiële strategie.
  • Het organiseren en voorbereiden van redactie- en bestuursvergaderingen en opvolgen van acties die hieruit voortkomen.
  • Zorgen dat de website up-to-date blijft, en daar verantwoordelijkheid voor dragen.
  • Contact houden met en aansturen van onze vaste freelancers (onder andere redactie en illustratoren) en het aantrekken en aansturen van incidentele freelancers voor losse projecten (extra voorstellingen, vertelcursussen en andere nog te ontplooien activiteiten). Mede-zorgdragen voor werving en selectie van nieuwe bestuurs- en redactieleden.
  • Het actief meedenken over de koers van Echt Gebeurd en het ontplooien van nieuwe initiatieven die in lijn liggen met onze doelstellingen.

Praktisch
Tijd – Voor de functie van Zakelijk Leider denken wij aan 32 uur per maand.
Werkplek – Echt Gebeurd heeft geen eigen kantoorruimte. Je werkt dus thuis, of op je eigen kantoor.
Verdiensten – In overleg. Echt Gebeurd werkt met marktconforme uurtarieven voor al haar freelancers.
Structuur – Echt Gebeurd is een kleine stichting met een onbezoldigd bestuur en een klein aantal (vaste) freelancers. Echt Gebeurd heeft geen winstoogmerk en een bescheiden budget.

We raden sollicitanten aan om eerst aflevering 165 van de Echt Gebeurd podcast te luisteren. Daarin wordt vrij precies verteld hoe Echt Gebeurd tot stand komt, wat onze geschiedenis is, wat ons doel is en wat ons motiveert om er mee verder te gaan.

Nog steeds geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 1 november een e-mail met je motivatie en je cv naar info@echtgebeurd.net, met als onderwerp ‘vacature zakelijk leider’. Na deze datum worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een gesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.